Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT5 vs Forza 4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: GT5 vs Forza

Jak gram w FM3 zawsze mnie dziwi dlaczego asfalt na trasach w tej grze jest płaski jak stół, kiedy serio tam jest nierówno i trzęsie autem przy 200+km/h.
    W GT4 nawet pamiętam, że na de la Sarthe na tych prostych są wyboje, a w FM gładka jak stół nawierzchnia.
    Niestety FM i Shift to jakieÅ› takie fantasy przy GT.
    Przewieźcie się Ferrari F40 w FM3 i w GT5, ten ponad 400konny "gokart" w FM3 zachowuje się potulnie jak baranek, mimo, że powinien mieć (FM powinna chociaż leżeć przy symulatorze, o zgrozo!) pierwszy bieg do 100km/h i porażający moment. W GT5 szybka jazda tym autem to wyzwanie, w FM to dziecinny spacerek.
    I tak jest ze wszystkim, w FM ściganie się autami 4x4 nie sensu, bo zachowują się jakby ten napęd im dawał możliwość oszukiwania grawitacji i przeciążeń, a weź EVO i STI na Nur w GT5 bajka, ale wykręcenie znaczącego czasu nie jest takie łatwe...
    Ogólnie nie podpasowała mi strasznie Forza, a po trailerach kiedyś sądziłem, że na poważnie podejdą do niektórych rzeczy.

Komentarz

Żeby trochę podgrzać atmosferę, FM4 zostało oficjalnie zapowiedziane
      http://www.gametrailers.com/video/vga-1 ... ort/708346

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
        Żeby trochę podgrzać atmosferę, FM4 zostało oficjalnie zapowiedziane
        http://www.gametrailers.com/video/vga-1 ... ort/708346
        Hmm... pokazali aż 1 samochód i do tego przerefleksiony... Jak na razie mało.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ymmm w całym filmiku widziałem z 5sekund samochodu

Ale widziałem jeden filmik który ze wstydem przyznaje o zgrozo podobał mi się. Z użyciem kinecta, modelem był Ferrari Italia. Wszystko polegało na tym że model jakby stał na wystawie a facet chodził po studiu, kinect śledził jego ruchy i w jaki sposób on się poruszał tak wyświetlał auto. Więc mógł tak jakby swobodnie obejść auto i obejrzeć je zupełnie jak w realu.
          Kiedy podchodził do koła i kucał pokazywane były piękne felgi, kiedy wykonał ruch dłonią otwierały się drzwi i mógł tak jakby wsiąść do auta i odpalić silnik w dodatku przegazować.
          Itp.itd.
          Wyglądało świetnie.

Ach gdyby GT miało taką opcje ze swoim PS eye, z modelami premium to połowa z was wydeptałaby dywan w pokoju

Komentarz

Żeby uprościć całą dyskusję z mojej strony - Forza ma licencje i modele aut, GT5 ma wszytko inne.
            Raceroom - serwis o wyścigach, Terytorium126p Member

Komentarz

A ja sprowadzę to do poziomu substancji pierwszych. GT-ma licencje,auta i wszystko inne. Forza-ma fajne odgłosy silnika.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                A ja sprowadzę to do poziomu substancji pierwszych. GT-ma licencje,auta i wszystko inne. Forza-ma fajne odgłosy silnika.
                I telemetrie super i tuning super i malowanie aut super i to chyba tyle

Komentarz

I opcje społecznościowe, i wyścigi górskie, i multum trybów MultiPlayer... nie zasypywał bym jeszcze w mogile tego tytułu...

Komentarz

A pierze,sprzÄ…ta i przynosi browara?

Komentarz

Nie ale klęka do miecza :mrgreen:

Komentarz

O tym wiedzieli od dawna wszyscy gracze GT :mrgreen:

Komentarz

GT5 góruje nad Forzą ilością samochodów. Gran Turismo ma ich 2 razy tyle co w Forzy.
                          Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Nom, fakt. Tyle, że w Forzy masz 400 porządnie zrobionych samochodów, tu tylko 200. Imho w tym przypadku należy uznać remis, dla jednego liczy się ilość, dla drugiego jakość :wink: .
                            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Sory Jeżeli W Forzie Te 400 samochodów jest porządnie dopracowanych to dam sobie reke obciąć co prawda maja widok z kokpitu, ale wygladaja jak lepsze samochody standard w GT5. Jestem graczem Gran Turismo 5 i Grywam Również w Forze 3 więc wiem jak obie gry wyglądają.

Forza Ma Fajny Tuning, Dzwięki silników i Dzwięki Kolizji lecz model jazdy wolę w gran Turismo 5 o niebo Lepszy zniszczenie w Gt5 mogły by Byc Lepsze ale to nie o to w tym chodzi. GT5 Wypada lepiej, jakby dodali jeszcze tuning i więcej ustawien samochodu + więcej Samochodów Premium i Bardziej Dopracowany Model zniszczeń miechanicznych np jak w Forzie to Od Konsoli Bym nie Odchodził.

Reasumując nie można mieć wyszystkiego, a szkoda.
                              A-Spec - 35lvl
                              B-Spec - 35lvl

License Test: 60 Gold
                              Kontroler: Pad SIXAXIS

Login PSN - Andrzej_87
                              My Photo Mode

Komentarz

Graphics comprassion - Real, Forza4 (screen na silniku gry -podobno, jak będzie zobaczymy :wink: ), GT5

Premiera - jesień.
                                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                                GranTurismo 5 99%
                                GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                                X