Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ankieta! [GT5]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ankieta! [GT5]

Jestem miłośnikiem amerykańskiej motoryzacji z lat 60 i 70tych i doceniam bardzo ładne modele muscle carów w GT5. Natomiast wrażenia z jazdy - beznadziejne. W ogóle nie czuć tej mocy: słaby, płaski odgłos silnika niewiele się różniący od choćby civika. Za to zawieszenie twarde jak w rajdówce.
    Włączyłem sobie NFS Shift na PCta. Mówią, że to gra typu arcade, a moim zdaniem model jazdy wcale nie jest tak odmienny od GT5. Natomiast wrażenia są spotęgowane 10 - krotnie. Ach Ten odgłos 7-litrowej V-ósemki! Na wolnych obrotach bazowy gulgot bijący z subwoofera, który powyżej 5 tysięcy obrotów zamienia się w dziki ryk bestii. Do tego dochodzi nieustanny pisk palonych opon i miękkie, niepewne zawieszenie przyprawiające na ostrych zakrętach o zawał serca. Jazda Dodge Challengerem `71 na Nordschleife w SHIFTcie daje maksimum emocji, nawet jeżeli nie pobijemy żadnego rekordu czasu.

NFS zawsze był nastawiony na efekciarstwo, ale wrażenia z jazdy w GT5 przy SHIFTcie wypadają strasznie blado. Nie wspominając o bardziej wymagających i przebiegłych rywalach, lepszych kolizjach (dostajesz punkty za obrócenie rywala) i mechanicznych uszkodzeniach wozu. Chyba jednak mimo wszystko jestem casualem, bo więcej emocji dostarczył mi SHIFT.

PS. Kokpity w Shifcie są prostsze, ale czytelniejsze - nie przeszkadzają w jeździe, jak w niektórych wozach w Gt5. Ponadto nie ma zabugowanych cieniów :-)

Komentarz

Odgłosy ogólnie silników to porażka, jak by chińczyk sikał na blache :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
        NFS zawsze był nastawiony na efekciarstwo, ale wrażenia z jazdy w GT5 przy SHIFTcie wypadają strasznie blado. Nie wspominając o bardziej wymagających i przebiegłych rywalach, lepszych kolizjach (dostajesz punkty za obrócenie rywala) i mechanicznych uszkodzeniach wozu. Chyba jednak mimo wszystko jestem casualem, bo więcej emocji dostarczył mi SHIFT.
        Model jazdy w Shiftcie nie istnieje, auto zachowuje się jakby płynęło na każdym hamowaniu, przy tym pali gumy. Z całym szacunkiem ale prowadzenie Meganki RS nie ma nic wspólnego z rzeczywistym prowadzeniem.
        Ta gra to kolejna porażka NfS, zresztą jak wszystkie tej marki po MW.
        A-Spec- 40 lvl
        B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
          Odgłosy ogólnie silników to porażka, jak by chińczyk sikał na blache :mrgreen:
          Przesadzasz.

Komentarz

Z poziomu zderzaka czy też kabiny to dramat wszystkie są takie same jak wiertarki udarowe z marketu, zza samochodu jest trochę lepiej. A porównując z innymi grami to jakaś padaka. W Hondach w ogóle vteca nie słychać a w rzeczywistości to jest darcie japy na całego.

Komentarz

Na dodatek dosłownie co chwilę trzeba pobierać aktualizację. Już trzecia od premiery (dwie poprzednie po 133MB a ta 149MB) co się chyba w przypadku innych gier nie zdarza. Po raz kolejny napiszę to samo - 5 lat tworzenia gry a ona wciąż jest niedopracowana. I jak tu ma się człowiek nie czuć zawiedziony?

Komentarz

Pierwsza to było odblokowanie funkcji sieciowych.
                Z jednej strony patrząc wszystko powinno być na tip top z drugiej strony z punktu widzenia wydawcy jest to dość sympatyczne zabezpieczenie antypirtowe tak samo jak masa DLC do niektórych gier.

Komentarz

Zamieszczone przez drift-r
                  Na dodatek dosłownie co chwilę trzeba pobierać aktualizację. Już trzecia od premiery (dwie poprzednie po 133MB a ta 149MB) co się chyba w przypadku innych gier nie zdarza. Po raz kolejny napiszę to samo - 5 lat tworzenia gry a ona wciąż jest niedopracowana. I jak tu ma się człowiek nie czuć zawiedziony?
                  Raczej zagrywka przeciw piratom, którzy nie mogę pobrać contentu. I jeszcze update konsoli do 3.55 się szykuje :mrgreen:
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Update dla konsoli już jest. Co do walki z piratami to jest to dziwny sposób bo co kilka dni trzeba czekać przed odpaleniem gry jakiś czas żeby się to wszystko wgrało (aktualizacje). Walka z piratami nie dotyczy jednak wielu poprawek które będą konieczne (tj. cienie) i czekają nas w najbliższym czasie. Dla mnie to wszystko zwyczajnie wygląda na niedopięty projekt.

Komentarz

Pff.. piraci nie przez takie zabezpieczenia przechodzili

Tak jak kolega wyzej. Niedopiety projekt. Wydali go juz teraz, bo gdyby jeszcze troche poczekali, fani by zbojkotowali premiere. Po za tym, wiaze sie to z okresem, jaki teraz mamy, czyli swiateczne zakupy.

Teraz beda doklejac wszystko to, co nie zdazyli zrobic wczesniej spieszac sie niesamowicie w odpowiedzi na rzadania graczy, ktorzy domagaja sie dopracowania tego szajsu. Do konca roku bedzie wersja 2.0

Komentarz

Spodziewałem się czegoś więcej ale bardzo mi się podoba! Spędzę przy niej wiele radosnych godzin i dni!

Jestem trochę zawiedziony dźwiękiem aut. Większość chodzi bardzo podobnie i jest to może nieco irytujące, ale nie jest znowu najgorzej. Druga rzecz to jakość aut Standard, po nich też spodziewałem się więcej, ale cóż. Ogólnie jestem zadowolony. Teraz chyba i tak nic lepszego nie znajdę.

Komentarz

Przypominam o głosowaniu!

Komentarz

PracujÄ™...
                          X