Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Premium Cars i Standard Cars

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Premium Cars i Standard Cars

Uspokójcie się - każdy ma prawo do wypowiedzenia swoje zdania o grze. Tylko proszę - bez osobistych wycieczek, obrażania i tym podobnych, bo jeśli chcecie ładnie rozmawiać, to nie przystoi po prostu..
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Bo ma czelność skrytykować jedyną i rewelacyjną grę wyścigową jaka powstała? Pisze co myśli... I ja się z nim zgadzam, bo wielkie dzieło Polyphony również nie robi na mnie wrażenia biorąc pod uwagę czas jego powstawania i obietnic jakie wyszły od twórców (co nie znaczy, że to jest zła gra) - miała być rewolucja, wyszła dobra gra. Naprawdę, dwa miesiące przed premierą poważnie zastanawiałem się nad PS3. Doszedłem do wniosku, że nie warto. A coponiektórzy słego złowa na GT napisać nie dadzą, nie będe wskazywał kto. Robi syf odkąd przyszedł? Pudło, on jest tu już kilka lat...
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

to poprawka odkad ja przyszedlem to widze ze on tylko syf robi

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
          Naprawdę, dwa miesiące przed premierą poważnie zastanawiałem się nad PS3. Doszedłem do wniosku, że nie warto.
          Najwięcej szczekają Ci co nie grają

Komentarz

Zamieszczone przez Marru
            Zamieszczone przez Kamil 12
            Naprawdę, dwa miesiące przed premierą poważnie zastanawiałem się nad PS3. Doszedłem do wniosku, że nie warto.
            Ja kupiłem PS3 specjalnie dla GT5. I nie żałuję ani grosza. Ja zarywam nocki, poprawiam czasy, tryb Photo Mode też jest niezły. Ślepy nie jestem, wiele rzeczy mnie wkurza, nie jestem ślepym fanbojem. Ale polecam każdemu zagrać z godzinkę (a nie na stojaka w Media Martk) i później cokolwiek powiedzieć na jej temat. Samo czytanie opisów samochodów jest ciekawym zajęciem, o rundce po Nurburgringu nie wspominając. Jeśli oczekiwaliście mesjasza gier wyścigowych to skreślanie przez was Gran Turismo nie jest niczym dziwnym. Zarzucacie niektórym ślepe zafascynowanie a sami na ślepo krytykujecie nie widząc wielu plusów.
            Wymieńcie chociaż jedną grę wyścigową która wyszła w tym roku na dowolną platformę i jest lepsza od GT5, to odwołuję moje słowa.

Komentarz

Zamieszczone przez Marru
              Jeśli to było o mnie, przejrzyj moje posty i poczytaj ile razy narzekałem na GT5. Zobaczysz, że z reguły nie wdaje się w takie dyskusje, bo zwyczajnie nie grałem. Wady, które mnie bolą można dostrzec bez zagrywania się w tytuł.. Przecież sam napisałem, że najnowsza część GT to dobra gra z tego co widzę. Z ostatecznym osądem zaczekam do pogrania
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                Wymieńcie chociaż jedną grę wyścigową która wyszła w tym roku na dowolną platformę i jest lepsza od GT5, to odwołuję moje słowa.
                Need for Shit Hot Pursuit oczywiście żartuje

Co do tematu gry to jest ona krokiem naprzód, a przecież o to w grach chodzi. GT cały czas się rozwija i każda kolejna jest lepsza.
                Idealnym przykładem wstecznego rozwoju jest NfS.
                A-Spec- 40 lvl
                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Przeczytałem wasze sprzeczki, hasełka, mocne słowa.
                  I cały czas nie potrafię zrozumieć tego, że ktoś stawia inne gry koło GT5 (tutaj o tych pseudo perełkach typu rFactor czy GTR'y na PC'ta nie dyskutujemy, bo przyjemności z grania w coś takiego chyba nigdy nie zrozumiem... zostańmy przy konsolach)
                  jakieś tam Forza czy Shift...
                  Przecież to po prostu gry fantasy proponuję każdemu z Was co się tak rzucacie zakupić w.w tytuły łącznie z GT5 (oj tak, jak ktoś nie czytał tych stron wcześniej to w kłótni biorą udział ludzie którzy nie mają tej gry, tak tak, na forum które się nazywa GranTurismoCenter osz Ci ironia prawda?) pograć troszkę i sumiennie porównać każdą grę, gwarantuję, że gdybyście mieli taki w 100% niewymuszony niczym wybór to właśnie PS3 + GT5 zostało by u Was w domu.
                  Ale (tak tak nie zaczyna się zdania od 'Ale', chociaż tutaj mi tak pasuje idealnie) to trzeba mieć niezły TV żeby zobaczyć jak się co prezentuje, pasowało by mieć dobry zestaw audio, żeby usłyszeć jakiś silnik, kierownicę, żeby sprawdzić czy faktycznie tak to się prowadzi, najlepiej, mieć możliwość poprowadzenia jakiegoś samochodu z gry w realu i sprawdzić czy faktycznie STI jest podsterowne, czy Fiat Coupe rzeczywiście taki ociężały, czy CivicTR aż tak wymiata a R8 4.2 ma takie odejście od 150km/h w górę.
                  Prawda jest taka, że mało kto szczekający bardzo głośno faktycznie coś zrobił, żeby wypracować sobie opinię na temat w/w tytułów.
                  I potem tworzą się posty typu:
                  "Dlaczego GranTurismo5 ma takie słabe odgłosy samochodów, a każdy silnik brzmi tak samo?!
                  P.S. Gram na telewizorze, nie posiadam przecież wzmacniacza, ale słyszałem V8 i ładnie mruczał a w wyścigu jakoś tak chodzi marnie jak pralka."
                  albo
                  "Czemu Volvo T5 w grze nie pali kapcia przy wrzuceniu dwójki, jak Volvo mojego ojca pali kapcia mocno?
                  P.S. Gram oczywiście na DualShock3."
                  Oczywiście GranTurismo ma słabą grafikę, nie ma zniszczeń, jak ktoś tam wyżej napisał nie można własnego kutacha na masce namalować, ble ble ble coś tam jeszcze było, ale po prostu model jazdy + grywalność i ogrom rzeczy niszczy.
                  Gdzie można takimi cywilnymi furami w takiej ilości pośmigać? W Shifcie można?
                  A no jak ktoś zarabia sześciocyfrową sumę rocznie to można i w Test Drive pojeździć takowymi, tylko wtedy po co?
                  Jako gra, to pewnie GT5 i jest słabe, bo (patrz wyżej), my tutaj troszkę inaczej patrzymy na to, raczej przez pryzmat chęci pojeżdżenia GTR'em, bo np. ja gdybym miał fundusze w takiej ilości, żeby mieć 20ścia fajnych aut i móc sobie co weekend śmignąć na jakiś fajny tor (o właśnie w niemieckim powiecie Ahrweiler jest całkiem fajny tor) to marna szansa, żebym grał w GT, a walić ją, jadę się faktycznie przewieźć F430! Na razie jednak tak nie jest i GT5 to taki substytut tych marzeń.
                  I jeszcze jedna sprawa
                  BelegU$ <--- na takich gości mawiam moto-teoretyk, koleś raczej mało co ma wspólnego kółkami (tak, no tymi z gumą na obręczy), bliżej mu już do aparatu fotograficznego czy fan-klubu czegoś tam. Taka platoniczna miłość do motoryzacji. Jak to jest Loeb czy jakiś inny "miszczu" to mnie poprawcie, takie odniosłem wrażenie.
                  I hold my head up just enough to see the sky...

Komentarz

Śmiesznie się czyta Twoją wypowiedź oktanski:

"I cały czas nie potrafię zrozumieć tego, że ktoś stawia inne gry koło GT5 (tutaj o tych pseudo( przyp. Blue ) perełkach typu rFactor czy GTR'y na PC'ta nie dyskutujemy, bo przyjemności z grania w coś takiego chyba nigdy nie zrozumiem... zostańmy przy konsolach)
                    jakieś tam Forza czy Shift...
                    Przecież to po prostu gry fantasy( przyp. Blue )"
                    Czyt. zdeklasowałeś po prostu wszystkie inne gry(lepsze[no dobra pojęcie względne, ale powiedzmy, że pełnoprawne] simy z PC i gry z trochę mniej realistycznym modelem jazdy) praktycznie bez argumentów, głupią odzywką, tylko po to, żeby udowodnić jakim to wielkim fanem GT nie jesteś?

Nawet jeżeli BelegU$ nie byłbym jakimś ogromnym miłośnikiem motoryzacji to co z tego wynika? Kompletnie nic. Tak jakby gry nie mógł ocenić zwykły gracz, bo przecież nie siedzi w branży, nie czyta forów o samochodach, gazetek, nie śledzi nowinek i nie tuninguje swojego golfa...

Komentarz

Jak możecie to poczytajcie sobie co pisza o GT w Top gearze. A jak nie to zapraszam do tematu: :wink:
                      Forum dyskusyjne na temat serii Gran Turismo na konsole Sony Playstation. Jeżeli jesteś właścicielem PlayStation 4 (PS4) i posiadasz Gran Turismo Sport (GT Sport) to poczujesz się tutaj jak domu.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Jak możecie to poczytajcie sobie co pisza o GT w Top gearze. A jak nie to zapraszam do tematu: :wink:
                        http://www.granturismo.pl/forum/view...4c47225#p89301
                        Trochę przekoloryzowane (np. teksty o sypiącym się szkle)

Polecam wam wziąć jakiegoś standarda + trasę nocną, podjedźcie pod bandę, włączcie widok do tyłu i widzimy odbicie ze światła wstecznego biegu, natomiast standardom takowe światła "nie działają". Przesadzili i to bardzo, przecież to nie jest aż taki problem żeby zaaplikować linijkę kodu. Tak samo ze światłami drogowymi, gdzie po przełączeniu widać tylko palącą się kontrolkę. Małe bzdury ale denerwują.

Komentarz

Podejrzewam że w artykule skupili się tylko na premiumach :wink:

Komentarz

no i taka mala informacja dla wszystkich ktorzy krytykuja standartowe auta... tu macie dlaczego tak jest...

The level of precision we’ve achieved [in GT5] is actually more suited to the next generation of machines. The detail that goes into a premium model [has] gone beyond the level of the current PlayStation.”

W Prostych Slowach.... PS3 Nie Wyciagnol By tego gdyby 1000 samochodow bylo by w premium... jak powiedzieli tworcy GT5 jest bardziej przystosowane na next genowe konsole ( w przypadku gdyby dali 1000 premium cars)... Wiec mam nadzieje ze ta oto wiadomosc od tworcow gry zaprzestanie te glupie przekomazania sie i wyzwiska....

Dziekuje Za Uwaga

Komentarz

To miło, ale zwrócę Ci po raz kolejny uwagę na fakt że używasz osobliwych określeń. Ciebie nikt nie nazywa nadętym, snobistycznym chłopcem z kompleksami o przerośniętych ambicjach twórczych godnych 15letniej Onetowej blogerki. :wink:
                              Właśnie, kurde, żałuję, że się to ludziom nie zdarza... ech, społeczeństwo upada, nawet prawdy w żywe oczy nadętemu snobowi z kompleksami nie potrafią powiedzieć... smutne, psiamać.

Zamieszczone przez BelegU$
                              - Won z tym syfem!
                              Staram się :wink:
                              Ja też.

Tymczasem życzę Tobie i wszystkim spokojnych, wesołych i rodzinnych świąt. Mimo waśni i sporów wszyscy jesteśmy z tej samej gliny.Zupełnie bez przekąsu mówię jak Lukas "dbajcie o siebie i innych" i nie tylko w te specjalne dni a cały rok
                              Tobie Szymku niech mikołaj przyniesie ładne auto,PS3+Gt5 i wszystkiego innego czego pragniesz
                              Podokuczać sobie jeszcze zdążymy :wink:
                              I tym optymistycznym akcentem, Dredziu, zakończmy na razie naszą dis'owaną wojnę Polsko - Polską, GT'ko - GT'kową pod Flagą Biało - Czerwoną. Spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego, zdrowia, pomyślności, SLS'a pod choinką i czego tam jeszcze od Dzieciątka...

Zamieszczone przez SebastianVanMarx
                              BelegU$ jak narazie to ty jestes syfem na forum.... Chyba trzeba bedzie zagadac do Witka bo odkad przyeszedles to sa wiecznie klotnie na forum.... Panu Juz Podziekujemy
                              Plusik za poprawne zapisanie nick'a.
                              Minusik za brak umiejętności spojrzenia na datę rejestracji i brak znajomości "historii Forum".
                              Jeżeli nie podoba Ci się, mój drogi Sebastianie z Vana (marki Marx?), moja obecność i działalność na tym Forum, przeciwwaga do hurraoptymistycznych pieśni na cześć GT5 - to źle wybrałeś forum o GRAN TURISMO (specjalnie nie dodaję "numerka". Jestem fanem GT4 odkąd tylko się ukazała, wiem więc, co to ideał "Gry Dla Miłośników Motoryzacji"). Zapraszam na forum KUBAN'a czy kogo tam, albo do chłopaków z (O Mało Co) GT.PL - może tam znajdziesz same superlatywy na wszystko, co Kaz ze swoją wesołą gromadką stworzy. Zauważam zalety GT5. Pochwalam PhotoMode, pochwalam liczbę aut, różnorodność. Ale widzę też odbierające frajdę błędy, błędy, których w grze tego typu, tej klasy i tego rozmachu być nie powinno. Jeżeli Ci się to nie podoba - Bóg z Tobą, drzwi wyjściowe są w prawym górnym rogu Forum.

Zamieszczone przez oktanski
                              Jako gra, to pewnie GT5 i jest słabe, bo (patrz wyżej), my tutaj troszkę inaczej patrzymy na to, raczej przez pryzmat chęci pojeżdżenia GTR'em, bo np. ja gdybym miał fundusze w takiej ilości, żeby mieć 20ścia fajnych aut i móc sobie co weekend śmignąć na jakiś fajny tor (o właśnie w niemieckim powiecie Ahrweiler jest całkiem fajny tor) to marna szansa, żebym grał w GT, a walić ją, jadę się faktycznie przewieźć F430! Na razie jednak tak nie jest i GT5 to taki substytut tych marzeń.
                              Plusik za poprawne zapisanie nick'a, podobnie jak u kolegi Sebastiana.
                              Zero w kwestii sensowności wypowiedzi. Coś tam mądrze powiedziałeś o realizmie i odczuciach płynących z obcowania z GT5, podobało mi się stwierdzenie o tym, że "my tu troszkę inaczej patrzymy". Masz rację, oceniacie (a właściwie oceniamy) przez pryzmat fanów i miłośników motoryzacji. Wtedy GT5 może być dobre.
                              Ale nie tak dobre, jak swego czasu było dla nas GT4.
                              Przynajmniej dla mnie.
                              Na zero wychodzisz, bo nijak nie uzasadniasz swej niechęci do GTR'ów, rFactor'a, Forzy czy Shifta. Każda z tych gier na wymienionym przez Ciebie wypasionym sprzęcie da co najmniej równie dobre co GT5 odczucia.
                              Ba, nieśmiało stwierdzam, że GTR'y, rFactor i LFS'y to symulatory... którym bliżej do realizmu i "autentycznej frajdy z jazdy" niż GT5
                              My w Gran Turismo, Forzy czy Shifcie (którego nawiasem nie lubię) się BAWIMY w motoryzację. W jej wyidealizowaną, mniej lub bardziej uproszczoną formę...

Zamieszczone przez oktanski
                              BelegU$ <--- na takich gości mawiam moto-teoretyk, koleś raczej mało co ma wspólnego kółkami (tak, no tymi z gumą na obręczy), bliżej mu już do aparatu fotograficznego czy fan-klubu czegoś tam. Taka platoniczna miłość do motoryzacji. Jak to jest Loeb czy jakiś inny "miszczu" to mnie poprawcie, takie odniosłem wrażenie.
                              Dzięki za zapewnienie mi odrobiny uśmiechu na mej paskudnej gębie. Nie wiem, jak oceniasz "miłość do motoryzacji" i jej wzajemność. Jeżeli poprzez ilość wyjeżdżonych kilometrów i to, czym to wyjeździliśmy - no niestety, prawo jazdy od maja i 68'konne Subaru szacownej rodzicielki nie daje tutaj zbyt wiele do popisu. Kocham jazdę samochodem, kocham nocne wypady na przełęcze, kocham starcia z zimą i naukę panowania nad poślizgami. Motoryzacją interesuję się od maleńkości, niejedną publikację, niejeden katalog i niejeden styl jazdy poznałem. Jak zdobędę zawód (a marzę i kształcę się w kierunku tego, który Ty wedle swojego Profilu wykonujesz) i stać mnie będzie na własny wóz, wypad na prawdziwy tor i zapoznanie z Prawdziwym Profesjonalizmem - będziemy mogli się licytować, kto bardziej motoryzację kocha.
                              Jeżeli zaś poprzez to, co dla motoryzacji i z miłości do niej czynimy:
                              http://www.zazakretem.vot.pl
                              Dla mnie to jest dowód pasji. Ale może dla Ciebie kolejny "moto-teoretyzm" i "mała wspólność z kółkami"... cóż, nie mnie to oceniać.

Komentarz

Nie obyłoby się bez reklamy

Beleg-nie mówmy o żywych oczach bo rozmowa toczy się przez kabelek co stwarza oczywiste bariery. Więc obaj się starajmy ku chwale ojczyzny Są święta więc chociaż sprubujmy być milsi. No może ja bo lubie podokuczać. Dziękuje za SLSa, starczy ładna Honda
                                Najlepszego w nowym roku!
                                Eot

Komentarz

Pracuję...
                                X