Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Oficjalna data wydania Gran Turismo 5! - 24.11.2010

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Oficjalna data wydania Gran Turismo 5! - ???

A już miałem zazdrość w sobie ,że oni mają a my jeszcze nie..... Ale na szczęście to tylko YTub :mrgreen:
    OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Moje obawy są takie, że za dużo planowanych jest bajerów, za dużo samochodów, rodzajów wyścigów/rajdów, a nikt nie napisał w żadnej zapowiedzi, że sam samochód technicznie podczas jazdy będzie realistyczny czyli:
      1. Gaśnie silnik przy "strzale ze sprzęgła" gdy damy za mało gazu.
      2. Zgrzyta skrzynia jak wrzucamy bieg bez sprzęgła.
      3. Samochód szarpie/skacze jak chcemy jechać na obrotach poniżej 1000 obr./min.
      4. Skrzynia automatyczna działa jak planetarny hydrokinetyk, oczywiście jeśli jest dostępna w danym modelu (zmiana biegu na wyższy przy odpuszczeniu gazu, a nie tylko przy czerwonym polu). Jeśli jest DSG to automat ma działać jak DSG.

Nikt nie pisze też, że dźwięk uderzenia w bandę/rywala będzie dominował nad szumem jazdy, a nie przypominał stukania palcami po plastikowym boczku drzwi. Jeśli ktoś w realu w coś przywalił to wie, że to jest HUK, a w 100 procentach gierek to jakieś śmiechu warte pukanie, któremu nie pomaga podgłośnienie TV.

Także obawiam się, że gra, która ma bezsprzeczne zalety symulatora jazdy (fizyka) rozwijana jest zbyt arcadowo i na to jest kładziony nacisk. Ważniejsze jest, że mamy tor Top Gear niż to, że w realu silnik da sie zdławić. Cudowna gra dla niedzielnych graczy padowych. Obym się mylił i GT5 mnie zaskoczyła realizmem samochodu, a nie realizmem natury (deszcz, noc itp.). Ale tylko(!) z zapowiedzi to mam pesymistyczne nastawienie.

A co do premiery to niech się trochę opóźni...bo jeszcze F1 2010 mi się nie znudziło... :wink:

Komentarz

Jak dla mnie to system jazdy symulacyjnej z GT5 Prolog jest dobry. Nie miałbym nic przeciwko temu, gdyby taki został. A tu niespodzianka, okazuje się, że nowa fizyka, która będzie zaimplementowana do 1000+ samochodów jest poprawiona. Ludzie testujący grę na Gamescomie, E3, czy TGS wypowiadali się w samych superlatywach odnośnie nowej fizyki. A ludziom takim ja Femine z gtplanet wierzę, bo siedzą i niejako rozwijają tą serię od GT1.

Zamieszczone przez pippwojtek
        Moje obawy są takie, że za dużo planowanych jest bajerów, za dużo samochodów, rodzajów wyścigów/rajdów, a nikt nie napisał w żadnej zapowiedzi, że sam samochód technicznie podczas jazdy będzie realistyczny czyli:
        1. Gaśnie silnik przy "strzale ze sprzęgła" gdy damy za mało gazu.
        2. Zgrzyta skrzynia jak wrzucamy bieg bez sprzęgła.
        3. Samochód szarpie/skacze jak chcemy jechać na obrotach poniżej 1000 obr./min.
        4. Skrzynia automatyczna działa jak planetarny hydrokinetyk, oczywiście jeśli jest dostępna w danym modelu (zmiana biegu na wyższy przy odpuszczeniu gazu, a nie tylko przy czerwonym polu). Jeśli jest DSG to automat ma działać jak DSG.
        Co do elementów, które wymieniłeś. Ciekawie by było je zaimplementować w grze, ale jak już to, to dalej idąc: przegrzewające się hamulce, zużywające się zawieszenie (amortyzatory, sprężyny) etc etc. Mogłoby to nawet przerosnąć nie jednego zaciekłego fana symulacji, a przecież gra ma być dostępna dla dużego grona graczy.Także nikomu nie dogodzisz w 100%. Dla mnie jest dobrze jak jest, na automacie nie jeżdżę, skrzynię w kierze mam sekwencyjną, więc pomaga mi automatyczne sprzęgło. Nie każdy też mógłby te opcje wykorzystać. Prawdopodobnie, większość nie chciałaby ich w grze, bo gra byłaby dla nich za trudne.

Zamieszczone przez pippwojtek
        Nikt nie pisze też, że dźwięk uderzenia w bandę/rywala będzie dominował nad szumem jazdy, a nie przypominał stukania palcami po plastikowym boczku drzwi. Jeśli ktoś w realu w coś przywalił to wie, że to jest HUK, a w 100 procentach gierek to jakieś śmiechu warte pukanie, któremu nie pomaga podgłośnienie TV.
        A wiesz, że nawet kabel HDMI ma ograniczoną ilość przesyłania jednocześnie różnych źródeł dźwięków? Nie pamiętam ile, ale wiem, że na zwykłym kablu SCAR bo na takim trochę grałem u brata. Brakowało niektórych dźwięków w GT5 Prolog. np. przy szybkiej jeździe na ovalu nie słyszałem głosu silników przeciwnika. słyszałem tylko swój i szum opon o asfalt. Mogłem też przywalić w barierkę, a głos docierał z niewielkim opóźnieniem. Jakość dźwięku ma w tym wypadku duże znaczenie, także często programiści od dźwięku muszą wypłycać pewne dźwięki, aby było one słyszalne. Tzw. Sound Clipping występuje wtedy kiedy pewna ilość podobnych tonów/dźwięków nakłada się na siebie powodując, albo wycinanie dźwięku, albo przesadne ich brzmienie, a co za tym idzie wygłuszanie innych. Pewnie dlatego ograniczono pamięciowo, niektóre mniej ważne dźwięki, aby inne były lepiej słyszane.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Bez przesady, GT5 nie będzie pełnoprawnym symulatorem.. :wink: Oczywiście nie można wrzucać jej do jednego worka np. z serią NFS (pomijając Shifta) ale to sim nie bedzie, podobnie jak GT4. Ta gra ma się sprzedać - więc pełnoprawnego sima zrobić po prostu nie mogą. Zauważcie, że realistyczne gry jakoś wyników sprzedaży nigdy nie podbijały. GT będzie czymś pomiędzy.
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

A ja to bym jeszcze chciał symulator promu kosmicznego w GT5, Forza tego niema

Komentarz

Traktować to poważnie?:
              PPE.pl – portal graczy - wszystko o PS5, PS4,Xbox One, Xbox 360, PC: recenzje, playtesty, zapowiedzi, poradniki, galerie, gameplaye, encyklopedia gier.

Komentarz

GT5 wyjdzie na PS4

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  Szczerze nie miałbym nic przeciwko motorom w GT5. Teraz już ich nie zaimplementują to jasne, bo płytki prawdopodobnie poszły do kopiowania. Ale DLC jak najbardziej. Nawet jeżeli troszkę trzeba by było zapłacić za nie to bym się skusił. Dorzucenie takiego TT2 to dobry pomysł moim zdaniem. Przy fizyce z GT5 jak znalazł.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                    ...przy fizyce z GT5 jak znalazł.
                    Nie znasz fizyki z GT5. Po za tym, czy doklejanie motorow do gry samochodowej nie skonczy sie tym, ze motory beda sie zachowywac jak samochody? Wielkiej rewolucji w glownym kodzie gry nie zrobia samym DLC. Moze byc roznie... Pierwsze TT furory nie zrobilo, a i sam model pozostawial wieeele do zyczenia.

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                      bo płytki prawdopodobnie poszły do kopiowania.
                      Jak poszły
                      Generalnie nie uważam, aby te motory były dobrym pomysłem - zgadzam się z Thooornem. Z drugiej strony równie dobrze może to być tylko rzucanie słów Kazia na wiatr, już wiele rzeczy mówił... :wink:
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                        Jak poszły
                        W sensie, że już pewnie wykonują kopie.

Pierwsze TT wiem jak wyglądało tylko z filmików na YT, nie zaskakiwało to prawda. Gran Turismo HD posiadało bodajże 3 modele motorów, a że 5-ka może zawierać trochę elementów GTHD jestem przekonany, że zobaczymy motory w GT5: http://www.youtube.com/watch?v=Y7vlWKD67sM

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                          Zamieszczone przez Kamil 12
                          Jak poszły
                          W sensie, że już pewnie wykonują kopie.
                          To nie było pytanie :wink:
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

A ja chce podriftować fordem T xD

Komentarz

Kolejne przesunięcie premiery?-http://granturismo.pl/portal/?q=node/2

Komentarz

Pewnie większość tu zgromadzonych user'ów zniecierpliwieniem czeka na premierę.Nie liczni kupią tą grę od razu w dniu premiery,a większość kupi po jakimś czasie po obczajeniu tego dzieła na recenzjach,gameplay'ach i testach.Ja zaliczam się do tej drugiej grupy tzn.czas działa na moją korzyść.Więcej kasy zbiorę i w ogóle.

PS:Też z zapartym stolcem czekałem na 2 listopada.Ale jak przeczytałem o przesunięciu premiery to mam szczerze wyj***ne na to kiedy będzie ta premiera...

Komentarz

PracujÄ™...
                                X