Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trailer Gran Turismo 5 2009

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Trailer Gran Turismo 5 2009

Hahahahahaha obejrzałem trailer NFS'a i śmiało mogę powiedzieć: Arcade dla chłopaków z podstawówki. Co to ma być Level 50 za rozwałke w wyścigu albo za czysty przejazd :mrgreen: hahaha i nie wiem czy kiedykolwiek ścigaliście się samochodami i czy wiecie jak trudno dogonić samochód który ma porównywalną moc, a na tych filmikach z NFS ta beemka bierze te furki jakby stały albo miały pod maską 1.4 55KM. Żenada, co to za level 40 DOMINATOR?! albo CLEAN drive Ahahaha tak samo jak kiedyś kumple mi porównywali GRID'a uśmiałem się co niemiara! Przejechali się potem ze mną (a mam zawieszenie gwintowane) po zakrętach i idealnej nawierzchni i: "Jednak tak jak w Gridzie się nie da..." NFS jest dobry przyjemny w Arcade takim przyjsc po robocie i wyprzedzic wszystkich (jezeli kogos to kreci zaznaczam) jak ktoś będzie się chciał pościgać zawsze GT.
    Z resztą moim zdaniem by faktycznie zauważyć wyższość GT na takimi produkcjami trzeba kochać samochody.
    A grafiką oraz fizyką jazdy aktualne produkcje można porównywać z GT2 no dobra przesadziłem z GT3.
    Konkurencji nie widzÄ™.

Komentarz

ja sie scigalem i scigam sie : licencja wyścigowa BC

Komentarz

Zamieszczone przez oktan
        Post długi nie chce piramidy robić - dop Mrocz
        Nie przesadzaj, dobre Arcade nie jest złe :wink: Taki GRID może i jest zręcznościówką, ale mimo wszystko na najwyższym poziomie trudności i wyłączonych wspomagaczach jest wymagającą grą ;] ( nie realistyczną tylko wymagającą i emocjonującą ;] ) I tego samego oczekuje po Shift... Porównywanie do GT 5 jednak nie jest zbyt udane.

Komentarz

GRID jest typowym arcade, niewazne jak wejdziesz w zakret nigdy nie ejst za pozno zeby go naprawic , NFS bedzie mial tryp zrecznosciowy i symulacje , z tego co widzialem po filmach ten nfs bedzie o wiele blizszy GT5 niz grida , szczerze mam gleboko gdzies jaki to franchise , ja [atrzy tylko i wylacznie na fizyke , potem na fun

Komentarz

Zamieszczone przez Qusso
            GRID jest typowym arcade, niewazne jak wejdziesz w zakret nigdy nie ejst za pozno zeby go naprawic
            Może i jest Arcade, ale jest pełen emocji i no nie ukrywajmy... Ai kierowców pozostałych jest mistrzowskie, przez co gra na wyższych poziomach trudności jest bardzo trudna jak na zręcznościówkę

Komentarz

Wg najnowszyuch newsow GT5 jest w tejze chwili gotowe do wydania , jednak PD wciaz nie jest zadowolone z koncowego efektu i dopracowuje gre .......... to nie jest dobry znak

Komentarz

To, że mogą wydać GT5 w każdej chwili jest bardziej pocieszające niż np. 60-70% gry, jestem w stanie wytrzymać jeszcze trochę pod warunkiem, że dopracują GT5 do tego stopnia, że będzie to wręcz "epicka" gra bez słabych stron.
                Pisano również o tym, że "podobno" cały trailer jest na silniku gry, ale osobiście szczerze w to wątpie... Widać na nim bugi i przenikanie wozów (np GT by Citroen). W GT5 też był mega dynamiczny trailer z super grafą, ludzikami itp, a w rezultacie dostaliśmy to co dostaliśmy... Nie żebym coś miał do Prologue, ale po trailerach, gdy ściągnąłem GT z PSN i odpaliłem... duże rozczarowanie plastikowym otoczeniem, sterylną nawierzchnią i płaskimi drzewami :/

Komentarz

OutlawzPL obejrzyj sobie trailer GT5P jeszcze raz i porównaj szczerze z grafiką w grze, on jest na silniku gry tylko po prostu w trailerze jak wszystko jest ładnie pokazane i najazdy kamer tam gdzie trzeba to wygląda dużo lepiej.
                  Tak samo z GT5, na trailerze widzimy cudo, w rzeczywistości sądzę, że wygląda równie dobrze, ale jak będziemy się zatrzymywać i patrzeć na otoczenie to może nam się wydać sztuczne. Racja a teraz obejrzyjcie sobie Course Guide jakiś z GT5P (przed wyborem trybu ścigania się w ARCADE) gdzie są nakręcone w HD miejsca wyścigów... i co? Troszkę jakby sztucznie? Tak wygląda świat jak jest ładnie i jak się ogląda w wysokiej rozdzielczości PD idzie właśnie w stronę realizmu grafiki, może na razie ciutke jeszcze brakuje, ale nie ma za to tak jak w np. GRID że mamy pewność, że to jest gra, w pewnych momentach GT wygląda jak real.
                  Też byłbym za tym, żeby GT5 wyszło jak faktycznie będzie gotowe, żeby znów podniosła poziom w ścigałkach na długie lata
                  Jak będzie nie wiadomo, jedni na pewno będą narzekać inni się zakochają.
                  Pozostaje czekać...

Komentarz

Zamieszczone przez oktan
                    w pewnych momentach GT wyglÄ…da jak real.
                    Dziwne, że tego nie zauważyłem oglądając tą grę ... Nie mówię, że grafika jest słaba, ale też bez przesady :wink: . Słabe otoczenie, brak antyaliasingu ... No ale to tylko moje zdanie. Dodam, że zbyt długo jej nie widziałem (w Avansie )
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez OutlawzPL
                      To, że mogą wydać GT5 w każdej chwili jest bardziej pocieszające niż np. 60-70% gry, jestem w stanie wytrzymać jeszcze trochę pod warunkiem, że dopracują GT5 do tego stopnia, że będzie to wręcz "epicka" gra bez słabych stron.
                      Pisano również o tym, że "podobno" cały trailer jest na silniku gry, ale osobiście szczerze w to wątpie... Widać na nim bugi i przenikanie wozów (np GT by Citroen). W GT5 też był mega dynamiczny trailer z super grafą, ludzikami itp, a w rezultacie dostaliśmy to co dostaliśmy... Nie żebym coś miał do Prologue, ale po trailerach, gdy ściągnąłem GT z PSN i odpaliłem... duże rozczarowanie plastikowym otoczeniem, sterylną nawierzchnią i płaskimi drzewami :/
                      Jestem skłonny uwierzyć, że ten trailer był na silniku gry. Zupełnie tak jak na silniku gry był trailer Prolouge. Po prostu dobre ujęcia były i dodany antyaliasing tylko tym się różniły

Zresztą, na trailerze GT 5 dopatrzyłem się w jednym miejscu typowych dla Gameplay'a uproszczeń:
                      Oto screen: KLIK
                      Przypatrzcie się uważnie:
                      Po 1) Spójrzcie na srebrnego Mercedesa z przodu, brakuje mu cienia i jest taki bardziej "pudełkowy". Jest to typowe skalowanie obiektów, by zachować płynność gry. Gdyby to był Redner nie byłoby to konieczne
                      Po 2) Drzewka... Są płaskie Tak jak w GT 5 Prolouge....
                      Po 3) Otoczenie "za bandą" surowa teksturka. Gdyby to był Redner byłoby to dużo ładniejsze.

Tak więc nie mam wątpliwości to był gameplay. Jedynie mam wątpliwość co do momentu z uszkodzeniami Subaru Imprezy, to wyglądało zbyt doskonale. Możliwe, że to był taki "filler" by pokazać uszkodzenia. Ale skoro gra jest skończona ponoć? GT5 Prolouge też nikt nie dowierzał, że to gameplay a mimo wszystko, modele samochodów i ogólnie "fotorealizm" jest obecnie na najwyższym poziomie.

Komentarz

A może mają troche oleju w głowie i zrobili rendera z takimi "smaczkami" aby ktoś mógł uwierzyć, że to nie render? GT by Citroen podczas spinu przenika przez przejeżdżające auto, widać to klatkując - radzę ściągnąć trailer w HD na PS3 i dopiero komentować. Na GT Planet wyłapali więcej takich rzeczy, ale nie czytalem więc poszukajcie odpowiedniego tematu.

Komentarz

Szczerze ? Te smaczki "potwierdzają" fotorealistycznośc gry
                          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez OutlawzPL
                            A może mają troche oleju w głowie i zrobili rendera z takimi "smaczkami" aby ktoś mógł uwierzyć, że to nie render? GT by Citroen podczas spinu przenika przez przejeżdżające auto, widać to klatkując - radzę ściągnąć trailer w HD na PS3 i dopiero komentować. Na GT Planet wyłapali więcej takich rzeczy, ale nie czytalem więc poszukajcie odpowiedniego tematu.
                            Mam trailer w HD od dawna... właśnie go przyglądam się temu momentowi. Jak dla mnie... To po prostu samochód minął tego citroena bardzo blisko, a nie przeniknął. Owszem jest klatka w którym to tak "trochę" wygląda ale to tylko dlatego, że "efekt blur" rozdwoił jakby samochód. Dla mnie to tam nie ma żadnego przenikania.

A mimo wszystko, gra bardzo podobnie wygląda do Gran Turismo 5 Prolouge więc nie wiem co taki sceptyczny jesteś... ;] Wiadomo przecież, że będzie wyglądać "nieznacznie lepiej"

PS. A nawet jeśli to jest Redner... Killzone 2 też był na początku rednerkiem, a efekt końcowy przebił ten słynny wręcz trailer na E3 Choć moim zdaniem podstaw nie ma by twierdzić, że jest to całkowicie redner. Dla mnie to po prostu "podrasowany graficznie" gameplay. Tak jak pierwsze trailery do GT5 Prolouge...

EDIT:
                            PS2: TO vs TO <= Jak dla mnie dużej różnicy nie ma ;] Owszem na pierwszym screenie dali jakiegoś Motion Blur'a, ale są to typowe dla promocji korekty graficzne. W GT5 Prolouge natomiast graliśmy i wiemy jak wygląda. Moim zdaniem był bardzo bliski trailerów ( praktycznie tylko Anti Aliasingu brakowało... ) Tak więc ciągle mam wrażenie, że po za paroma korektami graficznymi to mógł być silnik gry.

Komentarz

To teraz kilka słów ode mnie Trailer z Prologa mi przynajmniej się podobał bardziej (mam na myśli ten: http://www.youtube.com/watch?v=J_0dseqj ... re=related). WRC jak najbardziej, ale NASCAR jakoś mi sie nie widzi. Takim tokiem myślenia niedługo wprowadzą jeszcze F1 i inne tego typu serie. Co najwyżej WRC poza tymi "normalnymi" wyścigami. I mają być poprzednie generacje Imprezy bo jak nie to przypier...wiastkuje :mrgreen: Pozostaje czekać na premiere bo filmiki zawsze będą odpicowane i ogólnie cycuś.

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                                ale NASCAR jakoś mi sie nie widzi. Takim tokiem myślenia niedługo wprowadzą jeszcze F1 i inne tego typu serie.
                                To by było źle? Nie rozumiem cię... Nascar to tylko 2 samochody z całej carlisty ( bodajże używają tylko jakiegoś Chevroleta i przerobioną Toyotę Camry). A w Stanach Zjednoczonych, już mamy pewność, że gra przebije rekordy popularności ( NASCAR tam cieszy się cholerną popularnością ). Ja się cieszę, że będzie po za zwykłymi samochodami pełno dyscyplin sportów motorowych To tylko dodatkowy powiew świeżości ;]
                                Jeżeli na PSP ma być 800 samochodów, to w GT 5 raczej na pewno będzie tyle samo o ile nie więcej... Dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie Nie rozumiem więc problemu

PS. Zwłaszcza jak zapowiadali te rozgrywki sieciowe na niespotykaną dotąd skalę... Wyścigi NASCAR mogły by być epickie przez sieć jakby było koło 32 graczy? :wink:
                                PS2. Na Formułę 1 też bym się nie obraził ;] (chociaż wątpię by udzielili tej licencji. Sony już nie ma jej. Jest w rękach Codemasters. Chyba, że z jakiegoś poprzedniego sezonu? o_O ). Ale DTM, BTCC, V8 Supercars czy GTR ? Osobiście byłbym za takimi dyscyplinami samochodowymi. Gran Turismo stałoby się samochodówką uniwersalną i każdy znalazłby coś dla siebie
                                PS3. Jakby nie było z WRC jak na razie cieszę się najbardziej... Pytanie tylko, czy dostaniemy doskonale odwzorowane zarówno samochody, jak i OES'y? Czy tu chodzi po prostu o same samochody i ich kierowców a znów będziemy jeździć po tych Offroadowych torach na okrążenia :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X