Witam. Mam straszny problem z uporczywą nadsterownością w samochodzie Ferrari 512BB i podsterownościa w Hondzie Civic Mugen Motul. Jeżdżę na oponach Wyścigowych Średnich i dalej przy łukach zarzuca tyłem. Sprawdzałem opony wyścigowe miękkie i nie dało za wielkiej różnicy. Szukałem wszędzie odpowiedzi na mój problem ale nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć już jak się ustawia tą nadsterowność i podsterowność w ustawieniach samochodu lub coś doradzić ?
PS. W tych obydwóch samochodach robiłem cały tuning i dalej nie umiem ich opanować + jeszcze do tego robiłem remont silnika, naprawiałem sztywność, myłem i wymieniałem olej. Z góry dziękuje .
Niektóre samochody, po prostu tak mają. Ja mogę ci polecić, abyś pogrzebał trochę w ustawieniach LSD aż w końcu ci się uda je ustawić.
Tutaj masz ładnie rozpisane jak należy postępować jak samochód jest pod lub nadsterowny: http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=196383
Angielski poziom medium wymagany.
I may be slow but I'm still ahead of you. Mój kanał Youtube:SasekPL
Ad. Kombinowałem z tym LSD poprawiłem tą podsterowność ale jak wchodzę w te ostrzejsze zakręty to i tak się ślizga. Nie wiem już co mam robić :/
Próbowałeś hamować? I nie dawać gazu na maxa..?
Heh o to samo chciałem zapytać Dodam jeszcze od siebie - nie skręcaj kierownicą na max, raczej pod lekkim kątem tak jak w realu a gaz na zakrętach to sobie w ogóle odpuść, jedynie przy wychodzeniu delikatnie dodawaj (im bardziej prostujesz koła tym więcej gazu możesz dodawać, kwestia wyczucia)
Ja jeżeli jadę wozem z napędem na tył staram się jak najpłynniej przejechać zakręt przy jak największym gazie. Całkiem nie odpuszczam, bo po dodaniu gazu auto się łamie. Ostre zakręty przejeżdżaj podtrzymując prędkość stopniowo przyśpieszając na wyjeździe.
Nie ma sensu puszczać całkowicie gazu w zakrętach, chyba, że go przestrzeliłeś, właśnie lecisz w buraki i chcesz zminimalizować szkody. Samochody RWD są wręcz stworzone do "skręcania gazem".
siemka mam pytanie. W szybkiej grze wchodze na objętny tor le mans stary czy nowy wyścigówkami to po 3 okrążeniach mi się zawiesza a zwykłymi autami po 5 może wiecie dlaczego tak się dzieje, dzięki.
Komentarz