Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez ArtiF1
    Mi tak samo.
    Znając życie w godzinach po południowych będzie komplet - jak ostatnio z DLC.
    Samochody będą przyznawane pojedynczo, raz na tydzień w każdą środę do końca wakacji. Potwierdzone na oficjalnej stronie GT (US)

Komentarz

PARODIA
      GT5 - 100%
      GT6 - 100%
      GTS - 100%
      GT7 - 100%

Komentarz

Dokładnie... Trochę to głupie.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez TheKartofel
          A więc tak stoje jeszcze przed kupnem samej gry i konsoli i chce się dowiedzieć co nieco zanim wywale kase w błoto.
          1. Czy wszystkie samochody są za darmo? Czy są jakieś płatne dlc z autami czy dostajemy za za darmo w kolejnych aktualizacjach?
          2. Ile godzin może zająć przejście całego singla?
          3. Jak bardzo rozbudowane są opcje tuningu i czy każde auto może zostać zmodyfikowane?
          4. Multi jest płatne? Z tego co wiem to multi ps3 jest za darmo a x360 am I right?
          Po pytaniach widać że jestem całkiem zielony w temacie konsol jak i samego gt.
          1. W grze jest dostępnych ponad 1000 samochodów oczywiście bezpłatnie. Do tej chwili pojawiło się też klika płatnych DLC zawierających paczki samochodów, było też kilka specjalnych fur dostępnych za free. Wszystko do ściągnięcia przez PlayStation Store z menu konsoli.
          2. Akurat w przypadku GT5 bardzo trudno precyzyjnie odpowiedzieć na to pytanie z uwagi na ogromną mnogość zawodów, zbieranie kasy, samochodów itp. No i jeszcze kwestia czy przejście to dla ciebie dojechanie w każdym evencie na metę czy raczej celujesz we wszystkich zawodach w złoto? Zdecydowanie polecam drugą opcję, bo za wygrane naturalnie dostajesz więcej kasy, punktów doświadczenia no i wygrywasz fury. Czasu na przejście całości na pewno potrzebujesz bardzo dużo. Poszczególne klasy powinieneś przechodzić w miarę bezboleśnie, ale na pewno na dłużej zatrzyma cię ostatnia klasa wytrzymałościowa, gdzie zaliczenie samych wyścigów potrwa ponad 70 godzin (nie licząc dobijania do 40 poziomu expa, którego wymaga ostatni wyścig w grze czyli Nurburgring 24h - to na pewno zajmie jeszcze więcej czasu). Poza tym są jeszcze przeróżne dodatkowe zawody specjalne poza główną karierą. Podsumowując zarezerwuj sobie na przejście gry w 100% kilkaset godzin.
          3. Większość aut można stuningować w pełni (silnik, wydech, zawieszenie, napęd, opony, elementy nadwozia, spojlery, felgi itp.) a niektóre częściowo (głównie te które zostaly stuningowane fabrycznie, np. race cary)
          4. Granie online zawsze było na Playstation bezpłatne i nie zapowiada się raczej żeby poszli za (złym) przykładem MS

Mam nadzieję że jakoś pomogłem i teraz spokojnie możesz wywalać kase w błoto

Komentarz

A mnie zawsze intrygowało (irytowało) dlaczego w serii GT (w tym gt5) po kupieniu auta (nowego) z salonu często mamy inną ilość HP niż w opisie (np. zamiast 280 km dostawaliśmy 330 km, czasem mniej, czasem więcej). Czy ktoś wie czemu tak jest?

Komentarz

Jak mnie nie zawodzi pamięć, to zawsze było mniej koni niż w opisie, nigdy więcej. No i to da się tłumaczyć tym, że docierasz samochód, bądź zmieniasz olej i już masz tyle koni, ile w opisie...dziwne to jest, też czasem mnie denerwuje, jak chcę pojeździć takim totalnym seryjniakiem.

Komentarz

Dym mi uciekł...

Mam pytanie czy wy też tak macie, że w podzielonym ekranie, driftując nie widzicie dymu? Nie jestem pewien bo ostatnio grzebałem w ustawieniach i o ile w ogóle było to włączone, mogłem wyłączyć...

Komentarz

Zamieszczone przez Khazar
                  Jak mnie nie zawodzi pamięć, to zawsze było mniej koni niż w opisie, nigdy więcej. No i to da się tłumaczyć tym, że docierasz samochód, bądź zmieniasz olej i już masz tyle koni, ile w opisie...dziwne to jest, też czasem mnie denerwuje, jak chcę pojeździć takim totalnym seryjniakiem.
                  Czasem dają więcej np. Skyline R34 z salonu zamiast 280 km ma 330. Podobnie inne japońskie auta jak Supra 97 i GTO. Też mnie to wkurza bo głównie chcę jeździć "totalnymi seryjniakami"

Komentarz

Gdzieś ten temat był już poruszany... ale ma to związek z ograniczeniami co do mocy samochodów w tamtym okresie w Japonii. W papierach miały mniej, a na hamowni +80 np.

Komentarz

Ponoć GT-R też miał zaniżaną moc, ale kto wie czy to prawda, czy tylko pomówienia konkurencji...

Edit

Pytanie odnośnie muzyki. Wgrałem jedną MP3, aby zdobyć trofeum. Skasowałem ją i teraz podczas siecowych zawodów mam błąd odtwarzania muzyki. Jakieś porady?
                      Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                      B Spec - 40 level
                      60 x Gold
                      http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Mam dość dziwny problem. Do tej pory po podłączeniu G25 do ps wszystko działało ok.

Ostatnio jednak, gdy po dłuższej przerwie podłączyłem kierę do konsoli coś przestało grać- gdy kierownica jest podłączona to na padzie nie działają przyciski te pod prawym kciukiem- x, kwadracik itd. Odpowiadające im przyciski na kierownicy również nie działają. Gdy odłączy się kierę wszystko wraca do normy- pad działa ok. Gdy podłączona jest tylko kierownica problem zostaje.

Gdy mimo wszystko uda się włączyć wyścig kierownica działa w porządku, biegi również- gaz jednak jest jak gdyby wciśnięty do oporu, nie działa pedał hamulca i sprzęgło.

Muszę wolną chwilą podpiąć kierę do komputera i zobaczyć czy wszystko działa okej, nie mniej jednak- czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Komentarz

Mam konsole od wczoraj i jeszcze jej nie ogarniam zabardzo wczesniej miałem X-boxa 360. I mam pytanie. Jak pobrać jakieś DLC do gran turismo 5 ?

Komentarz

Zamieszczone przez Rtruth
                            Mam konsole od wczoraj i jeszcze jej nie ogarniam zabardzo wczesniej miałem X-boxa 360. I mam pytanie. Jak pobrać jakieś DLC do gran turismo 5 ?
                            Musisz wejść na Playstation Store i tam zakupić DLC, wyszukuj po "gran turismo" a na pewno znajdziesz wszystkie DLC. Ważne jest także to, abyś miał najaktualniejszą wersję GT5. Wtedy po zakupie DLC po wejściu do gry klikasz wielki czerwony przycisk i aktywujesz DLC w grze.
                            I may be slow but I'm still ahead of you.
                            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

A jak sprawdzić czy mam aktualną wersje?

Komentarz

Na pewno masz aktualną - gra zawsze instaluje aktualną wersję na chwile obecną po załadowaniu płytki i wczytaniu (bo rozumiem, że masz konsolę na stałe podpiętą do neta )

Komentarz

Pracuję...
                                X