Wszelkie pytania, niejasności i komentarze dotyczące turnieju proszę kierować tutaj.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[GT4] Tourist Trophy
Zwiń
X
-
!
sound, nie mam pojecia jak mozna wykrecic taki czas na Infineonie. 2,5 sekundy to praktycznie wiecznosc w wyscigach, a jedyne bledy jakich sie doszukuje w swojej jezdzie na tym torze to sekcja tych dwoch charakterystycznych zakretow pod gorke zaraz po pierwszym luku...
Gratuluje i mam nadzieje ze obylo sie bez sztuczek :wink:
-
Cieszę się, że nie jestem już jedynym uczestnikiem tego tur. ; ) . Te dwa pierwsze zakręty na Infineonie to moim zdaniem najtrudniejszy (technicznie) odcinek toru. Jeśli dobrze wejdziesz w pierwszy zakręt, to drugi już niestanowi problemu. I tak metodą prób i błędów, po kilkunastu przejazdach, w końcu udało się przejechać czyste okrążenie. Widzę, że depczesz mi po piętach Ray :wink:.
Pozdro
Komentarz
-
Pat-ryk89 napisał :
Trzeba umieszczać jakieś screeny albo filmiki z tych okrążeń? Czy tylko wystarczy podać czas? Pytam bo jestem nowy na forum i nie brałem udziału w takich turniejach
Jest to jeden z pierwszych turniejów w tym systemie, dlatego w zasadach nie ma nic odnośnie dokumentacji wyników, chociaż swoje mam w telefonie. Miałem nadzieje że będzie nas dużo więcej........ Ogólnie nie ma obowiązku udokumetowania wyników, chociaż ten "najszybszy" na koniec powinien jakoś to udokumentować !!! Póki co turniej jeszcze trwa i narazie czasy podajemy umownie, bez dowodów. Pozdrawiam i zapraszam na tor :wink: .
Komentarz
-
mam jeszcze jedno pytanie zanim wjadę na tor Czy trzeba mieć wyłączone ASM i TCS czy można z włączonym?
Można jechać Mitsubishi FTO Super Touring Car '97??
p.s. Dozwolony jest także tuning (Quick Tune w Arcade Mode)
Komentarz
-
Jeździłem trochę oplem astrą (po skaskowaniu save'a nie mam innego touring cara) Na infineonie przy użyciu ściany na ostatnim nawrocie 17,2 Nie mam czasu na pozostałe tory, dopiero co zauważyłem ten topic, a do końca turnieju już tylko kilka dni ;_)
Komentarz
-
Nie ścinamy, nie jeździmy po bandzie. Widzę nowych driverów na starcie, jeśli chcecie moge przedłużyć turniej.
p.s. PiotrB jeździsz na kierownicy czy na DS2 ?
Twój czas na Infineonie jest niezły; ) Jeśli na przedostatnim zakręcie przed start-metą nie poleciałeś po bandzie to chyle czoło.
Komentarz
-
Jedynym dowodem, że ktoś nie oszukuje ( nie ścina i nie jedzie po bandzie) jest film przejazdu. Więc sprawiedliwie będzie jak każdy będzie mógł nagrać film własnego przejazdu. Może być tak, że filmik potwierdzający ma pokazać każdy na życzenie innej osoby, która by miała wątpliwości czy ktoś nie oszukuje.
Ja już od dawna gram na kierownicy (DFP) bo wtedy czuję się jakbym jechał samochodem. Grając na kierownicy mam dodatkowo lepszą kontrolę na samochodem, a jako, że jeżdżę przeważnie bez TCSu i ASMu to dodatkowo dzięki pedałom lepiej można operować przepustnicą niż używając przycisku/gałki na padzie.
1'15.526 zrobiłem odbijając się właśnie od bandy na ostatnim zakręcie. Dzisiaj zrobiłem parę kółek i uzyskałem 1'16.487 bez jazdy po bandzie na ostatnim zakręcie.
Szkoda, że ten Mercedes (CLK Touring Car '00) ma dużo większą tendencję do podsterowności na oponach Racing Super-Soft bo gdyby nie to pojechałbym dużo szybciej. Szkoda, że nie można ustawiać samochodu w trybie Arcade bo poprzez ustawienia bym go ustawił bardziej pod siebie.
Komentarz
Komentarz