Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] BelegU$

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Zdjęcia] BelegU$

Po przeczytaniu pierwszego odcinka, pomyślałem że takie sobie i miałem zamknąć stronę ale postanowiłem przeczytać resztę i.. i bardzo dobrze bo jest naprawdę bardzo dobre, aż sam mam ochotę coś takiego napisać : P

Komentarz

Odcinek czwarty - "Gdyby Bóg był zwolennikiem przedniego napędu..." - już gotowy.

Pięknie dziękuję za opinie, te pozytywne i negatywne - nawet się nie spodziewałem, że opowiadanie pisane dla mojej klasy wywoła aż taki pozytywny wydźwięk Miłego czytania

http://www.zazakretem.rox.pl

Komentarz

Skuszę się i poczytam. Wtedy postaram się dokładniej opisać co myślę

EDIT:

Doszedłem do wyścigu z Dresiarzem i wiecie co? Zaciekawiło mnie, jest kilka zabawnych i żenujących momentów ale chyba poczytam dalej bo robi się ciekawie!

Hmmmm nie obraziłbym się jakby w opowiadaniu choćby epizodycznie (np.odcinek specjalny) pojawił się jakiś Dreadlock... :mrgreen:

EDIT2
        Fajnie by było jak byś robił jakieś Screeny np.zGT4 i wklejał jako ilustracje. Super by to wyglądało

Komentarz

A tego szablonu też używałem

Czas poczytać odc. 4 ;D

EDIT: Hehe, wątek world of warcraft`owy

EDIT2: Znowu ten samo motyw: Japan car vs. Dresowóz. Ale podoba mi się, bardzo nawet..

BTW.

Jacek dopiero po fakcie zrozumiał, że ścięcie zakrętu było błędem. Na rynienkach wytracił prędkość, a wracając na drogę znalazł się znowu za Civiciem
          hm. Chyba za BMW. Jak kierowca Civica znalazł się za Civicem? :mrgreen:

Komentarz

Thx

Screeny z GT4 są w planach

Komentarz

Ogólnie można by wydzielić osobny temat o Twoim opowiadaniu bo galerię Ci zaspamujemy

Komentarz

Idąc za radą:
                viewtopic.php?f=14&t=5418

Komentarz

• BelegU$ NeoRenaissance - 17.X.09

BelegU$ NeoRenaissance - 17.X.09

A więc, jak obiecałem - sesja fotograficzna po kilku... miesiącach przerwy?

Kilka poprzednich sesji było ocenione przez Was jako słabe, mało odkrywcze i nudne. I takie zapewne były.

Postanowiłem więc wrócić do źródeł. Zacząć fotografować to samo i tak samo, jak kiedyś. Spróbować niejako powrócić do dawnego stylu fotografowania - zamiast nocnych wyścigów na modłę "Initial D" i "Za Zakrętem", dynamizmu i akcji - spokój, piękno motoryzacji, melancholia i temat do przemyśleń. Starałem się. Obróbka w Photomode ograniczona została, jak kiedyś, do Kontrastu, Poziomów, Kolorów i Krzywych + osobne efekty do "BelegU$ Style". Zdjęcia mają być piękne i spokojne. Nigdy nie byłem mistrzem dynamizmu - i być nim nie mam zamiaru.
                  Podziękowania należą się Kyjgelowi, za jego GENIALNĄ fotkę SC300 z poprzedniej sesji. Natchnął mnie. Pchnął ponownie w stronę Photo Mode. Pokazał, co robić.
                  Oto powrót do źródeł. NeoRenesans BelegU$'a

Żeby nie przedłużać:
                  1.
                  2.
                  3.
                  4.
                  5.
                  6.
                  7.
                  8.
                  9.
                  10.

Komentarz

Ostatnio mało fot z GT4, a jeśli już są to tylko na nie rzucam okiem... ale przy tych trzeba sie zatrzymac.
                    Są dokładnie takie, jakie lubie. Idealne.
                    Zero niedoróbek, ani zbytniego poprawiania i fotoszopowania.
                    Zdjęcia są fantastyczne... zaraz sie pewnie Dread doczepi że photo travel, ale i z tego trzeba umiec korzystac.
                    Moje ulubione to te z Lexusem SC i Primerą.
                    No to nawet i ja za PS2 zatęskniłem.
                    Dobra robota.
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Witek ma racje-Tak tak uczepie się że Photo Travel. Nie przepadam za tą opcją z kilku dawno opisywanych powodów.
                      BTW
                      Bardzo się cieszę że wiele osób powoli powraca do tego zacnego działu.
                      Jednak do rzeczy:
                      1-Ładnie ale nudno. W tym miejscu kiedyś widziałem białą M5 i pozostaje ona dla mnie w podobnym stosunku jak Lukasowski NSX z ogrodzie.
                      2-Wygląda jak robione przez osobę mającą pierwszy raz do czynienia z photo w GT. czyli Słabo.
                      3-Typowy Belegus style. Efekt jak zwykle dobry ale jak się przyjrzeć to widać że do obrazu doklejone zostało auto nr.1 (pierwszy plan) No chyba że się mylę :wink:
                      4-1 i 2 plan całkiem ok ale tło "dworu" wygląda ohydnie jak rozpixelowana tapeta Szczegół ale rzuca się w oczy. Nie bardzo też rozumiem co robi Lexus w starym hangarze.
                      5-Auto wygląda jak z plasteliny.
                      6-O! I to mi się podoba, refleksy światła.Zielona Honda na tle brązowych trzcin i bambusów prezentuje się nadzwyczaj naturalnie. Jakby stworzona przez naturę
                      7-
                      (...)
                      Wg.mnie poza 1,6,10 to z reszty sesji zostaje tylko przedrostek neo.
                      Nie obraź się, zdjęcia są dobre technicznie i widać Twoją staranność. Ale brakuje w niej tej "iskry". Choć bardzo bym chciał ale nie był to powrót w wielkim stylu.
                      Osobiście czekam na coś bardziej wyrazistego z charakterem, czegoś z jajami!

Komentarz

A ja muszę się z Dreadem nie zgodzić co do paru fotek.
                        1. Soarer ładny, to się rozumie samo przez się, ale czegoś brakuje...
                        2.Mandacik będzie za zatrzymanie się na pasach :mrgreen:
                        3.No ładnie, ale mogłeś zapodać dwa różne samochody, np Soarer+Silvia.
                        4.
                        Zamieszczone przez Dreadlock89
                        Nie bardzo też rozumiem co robi Lexus w starym hangarze.
                        Yakuza przyjechała zebrać haracz od sprzedawców ryb I jaki hangar, człowieku
                        5.Rzeczywiście, jakkoś matowo wyszło, gdyby nie ten drobiazg, byłoby fine :wink:
                        6."Żabka w bambusowym buszu" :mrgreen: Strasznie pozytywnie nastraja
                        7-8.No, za te fotki masz mistrza Świata, naturalnie i klimatycznie. Geniusz!
                        9-10. Tu też bardzo dobra robota. Auto=felgi+lakier+tło=idealna kompozycja. Z egzotykiem byle ciul potrafi cyknąć dobre zdjęcie, z pospolitym samochodem to już prawdziwa sztuka.

Czy mi się wydaje że dzięki mnie ożywił się ten dział :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                          A ja muszę się z Dradem
                          Pięta na czoło

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                            Zamieszczone przez kyjgel
                            A ja muszę się z Dradem
                            Pięta na czoło

Komentarz

Zdjęcia starego nissana są wyśmienite. Dobrze dopasowany kolor auta. Dość żadko stosowana, że tak to nazwę dwupłaszczyznowa perspektywa. Ja to kupuję.
                              Nowszy nissan - nieciekawe auto pokazane tak że aż chce się mieć takie w swoim garażu. Brawo!
                              Zdjęcia leksusa, te na śniegu są całkiem fajne, tylko lepiej by to wyglądało jak by stał równolegle do osi jezdni. Wkońcu to szosa a nie parking.
                              Leksus po ciemku mi się nie podoba a to zielone w lesie wygląda jak rower wodny

Komentarz

Bardzo fajne zdjęcia a szczegolnie 2 i 3 z lexusem i 1 zdjecie z nissanem primera

Komentarz

Pracuję...
                                X