Latka lecą. Jeżeli mnie pamięć nie myli, jestem na tym forum od ponad... dwóch lat? Wczoraj (8 kwietnia) stuknęła mi siedemnastka, więc czas na małe podsumowanie...
Nie uważam się za dobrego fotografa. Zdjęcia w "realu" robię kijowe, a z plastyki zawsze miałem 3 z ocen. Dopiero w III gimnazjum dostałem na koniec celujący. Za... pokaz slajdów. Ze zdjęciami z Gran Turismo 4. Moimi zdjęciami...
Photo Mode w GT4 urzekło mnie całkowicie. Jestem cieńkim kierowcą, czego dowodem moje czasy w "Nurburgring League" (który to zresztą tor ubóstwiam). Jedyne co mi (ponoć) wychodzi w GT4 to właśnie zdjęcia. Powstają często na drodze przypadku. Bez pomysłu. Ot, przejechałem, potem pstrykam i wybieram ciekawe ujęcia. Do tego szukam. Staram się odkrywać. Takim odkryciem było właśnie "BelegU$ Style" (dwa i więcej wozów na zdjęciu z Photomode). Z samym zaś pomysłem również jest ciekawa historia - dołek po "odrzuceniu zalotów". Depresja matką wynalazków
I tak sobie fociłem, montowałem, szukałem. Nadeszło liceum, mieszkanie w bursie gdzie wszelkie oznaki gier są zabronione, więc z GT4 stykam się sporadycznie, najczęściej z okazji "PTOC'a", który jest dla mnie swego rodzaju ciągłym treningiem i natchnieniem.
Nie wiem, jakie jest najlepsze zdjęcie, jakie zrobiłem, ani jak wysoko plasuję się w hierarchii fotografów. Na forum jest wielu takich, których uważam za lepszych od siebie. Zdjęcia robię dla przyjemności. I to mi wystarczy. A współzawodnictwo z Wami daje mi tylko okazję do ciągłego polepszania (ależ zaleciało filozofią "Initial D" .
Tak więc - dziękuję wszystkim zwiedzającym tą galerię, fanom moich zdjęć i ciągłym komentującym. Na dziś, na moje urodziny - jedno zdjęcie, jak obiecałem. Ale w kilku wersjach. Jedna dla "full-konserwatystów", druga dla "half-konserwatystów", trzecia dla wszystkich, a czwarta oficjalna - Urodzinowa Wersja Autorska. Miłego oglądania
Pozazdrościłem mistrzowi Vivaldiemu jego "Le Quattro Stagioni" (Które zresztą uwielbiam. Czterdzieści minut czystego piękna). Postanowiłem więc stworzyć własne. Oto przed Wami, drodzy zwiedzający Galerię BelegU$'a, "Four Sessons by BelegU$". Dla tych "ingliszoiinnojęzykoniekumatych" - Cztery Pory Roku.
Zdjęcia są dobre, ale nie wiem czemu... Nie urzekły mnie :wink: Może to przez oklepaną scenerie... Albo popularne samochody...
Jakościowo jak najbardziej OK...
Ale reszta...
Niestety nie :wink:
Ciężko jest stworzyć nawiązanie do muzyki jakimkolwiek screenem z gry...tutaj widzę, że się bardzo starałeś i wyszło to naprawdę okej. Osobiście nie raz już te 40 minut przesłuchałem...swego czasu było to ode mnie wymagane, ale również dla przyjemności. I tak...S2k - Piękne czyste zdjęcie...faktycznie wiosenne, i piękne. DB9 - Trochę technicznie przepalone...ale moim zdaniem ta ulica w tle, jakoś tak oddaje klimat "Lata" Antoniego Vivaldiego, wygląda bardzo dobrze...zwłaszcza podczas słuchania utworu. R34 - Hmm..."Wiosnę" widziałbym bardziej na Autumn Ringu...i MX-5 w pełnym boku z dużą ilością dymu, ale źle nie jest - bo te Nissany piękne są przecież. E60 'M5' - Tutaj nawet nie będę dyskutować, bo wiem co dla Ciebie oznacza to auto. Technicznie przywaliłbym się kilku spraw, ale nie zrobię tego...bo przecież, miłość nie potrafi być idealna. :wink:
Ogólnie...oglądam i oglądam...słucham i słucham - I powiem Ci, Szymon - Wyszło dokładnie tak jak chciałeś. Brawo.
Mówiąc szczerze i osobiście, Lukas, to jeszcze dużo mi brakuje do Twojego (i kilku innych znamienitych fotografów) poziomu obsługi Photoshopa Nie mam jeszcze tego "wyczucia", a bajerów ciągle się uczę
Słowem wyjaśnienia, czym jest M5: M5 to alegoria i metafora (kopytko!) mojej (nie)skromnej osoby. Zazwyczaj. W większości przypadków. Tutaj niezamierzenie, ale zrobiłem to zdjęcie - i mnie ujęło (mój osobisty faworyt z tej sesji). DB9 też nawykło kogoś wyrażać - ale tylko w kolorze ciemnobłękitnym. Złote niema ukrytego znaczenia, to po prostu taki "słonecznik" czy inny "piasek na plaży" właściwy dla lata
Oglądałem galerię kyjgela. Znów mnie zmiażdżył. I uświadomił jedną rzecz (a Biesiadnik potwierdził)- muszę poszukać innych, rzadkich wozów na fotki Następna sesja - nie wiem kiedy, nie wiem, czego. Ale będzie
Pięknie dziękuję wszystkim za komentarze, zwłaszcza za słowa krytyki - pochwała łechcze dumę i ego, ale krytyka zmusza do pobijania samego siebie
"Lato" Vivaldiego mam na komórce, szczególnie moment burzy jest rewelacyjny (kiedyś był jako motyw w programie motoryzacyjnym z Zientarskim dawno temu) i od zawsze kojarzył mi się z samochodem ukazanym w zwolnionym tempie na który spadają krople deszczu, a barwy są bardzo soczyste, dokładnie jak na Twoich zdjęciach (szkoda że nie ma właśnie deszczu w PT) Jedynie Skyline troszeczkę mnie rozczarował, ale poza tym motyw GENIALNY!
Komentarz