Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Zdjęcia] Lukas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Zdjęcia] Lukas

Zamieszczone przez poindexter
    ale postaraj się nie modyfikować ich żadnym programem tylko tak jak PS2 pozwala bo ciężko mi jest je oceniać.
    Ja mysle wprost przecownie. Ps2 nie daję dużych możliwości jeżeli chodzi o ustawienia, a poza tym dzięki przeróbkom każdy ma inne zdjęcia i nie jest tak nudno...

Komentarz

• Nowe Fotki

Zamieszczone przez PP89
      Ps2 nie daję dużych możliwości jeżeli chodzi o ustawienia, a poza tym dzięki przeróbkom każdy ma inne zdjęcia i nie jest tak nudno...
      No dokładnie, ja myślę w ten sam sposób i dlatego je obrabiam, a poza tym moje zdjęcia bez przeróbek są do kitu....
      A z drugiej strony PS'em i tak ujęć nie przerobię :wink:

Nowe Fotki:

JGTC @ Nürburgring Nordschleife

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Pozdrawiam

Komentarz

• Re: Nowe Fotki

Zamieszczone przez Lukas
        Zamieszczone przez PP89
        Ps2 nie daję dużych możliwości jeżeli chodzi o ustawienia, a poza tym dzięki przeróbkom każdy ma inne zdjęcia i nie jest tak nudno...
        No dokładnie, ja myślę w ten sam sposób i dlatego je obrabiam, a poza tym moje zdjęcia bez przeróbek są do kitu....
        A z drugiej strony PS'em i tak ujęć nie przerobię :wink:
        To w końcu robisz dobre zdjęcia czy nie? Bo najpierw mówisz, że są do kitu, a potem sugerujesz że są dobre
        Moim zdaniem takie myślenie jest błędne, bo nie widzę sensu w robieniu słabych zdjęc, a potem udowadnianiu przeróbką że są boskie Mi się Twój PS nie podoba za bardzo, bo jest go za dużo, da się go lepiej użyc, bardziej kosmetycznie, a efekty będą lepsze.

Zdjęc nie chce mi się oceniac każdej z osobna, bo są bardzo podobne i dosyc nudne.
        Mi osobiście Nurburgring trochę się przejadł, trudno już zrobic jakieś fajne foto. Za mało osób w ogóle nie dociera do drugiej części okrążenia, za dużo jest podobnych fotek z początku kółka.
        Ale zdjęcie numer 3 wymiata
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
          To w końcu robisz dobre zdjęcia czy nie? Bo najpierw mówisz, że są do kitu, a potem sugerujesz że są dobre
          Chodzi o to, że PS'em i tak nie zmienię kadrów i ujęć, a to co nim robię to głównie operacje na zdjęciu typu: kolor, ostrość, kontrast, jasność itp. A moje fotki prosto z konsoli wyglądają żenująco (patrz. Sesja z Plymouth'em Cuda)
          Moim zdaniem takie myślenie jest błędne, bo nie widzę sensu w robieniu słabych zdjęc, a potem udowadnianiu przeróbką że są boskie
          Nie udowadniam, że są boskie bo wcale nie uważam żeby takie były, a mamy po prostu rozbieżne gusta :wink:
          Za mało osób w ogóle nie dociera do drugiej części okrążenia, za dużo jest podobnych fotek z początku kółka.
          Akurat te zdjęcia zrobiłem z "DEMO" cyknąłem kilka fot, bo naszło mnie na serię Japan Grand Touring Championship. A według mnie jazda po "Ringu" który jest tak magicznym miejscem na "odpierdal" jest bez sensu, ten tor trzeba czuć, trzeba go lubić, po prostu trzeba to kochać, a wtedy każdy kolejny kilometr staje się coraz większą przyjemnością i satysfakcją....na ten przykład ostatnio jeździłem trochę po Północnej Pętli zupełnie seryjnym Mitsubishi Galant'em VR-4 w trybie Arcade Mode, i tak kółko za kółkiem sobie jeździłem czując coraz lepiej ten samochód, kochając go jeszcze bardziej. Za każdym zakrętem tego wspaniałego toru kryje się pytanie "Czy jest szybciej niż poprzednio ?" lub "Czy można było go przejechać lepiej ?", i doszedłem do wniosku, że jest to tak magiczne, że aż nierealne, żeby gra na konsolę wywoływała u człowieka aż tak wielkie emocje....no, ale cóż to po prostu zwyczajne kilka okrążeń na Ringu

No, ale dość moich emocji :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Ehh...No nie postarałeś się Lukas. Aż mi się odechciało pojedynczo oceniać,zwykłe a nawet niektóre nudne fotki z wyjątkiem pierwszej która jest dla mnie miła w odbiorze i ogólnie ok.Reszta fotek nie ma większych wad,(ósma fotka to wogóle niewypał )ale i nie mają plusów i nie są wogóle ciekawe.To jest takie pstrykanie na poczekanie... :wink: Nie daję oceny bo marna by była.PS tu wogóle nie pomógł,zresztą ja patrząc na twoje fotki staram się wyobrazić je sobie bez efektów i obróbek albo poprostu nie zwracam na te obróbki uwagi :wink: .

A co do okrążeń na Ringu,zawsze przejeżdżam przynajmniej 1,2 lapy.Nie zdarza mi się wogóle ukończyć okrążenia bo ta trasa jest jak super książka,wciąga jak cholera i chce się dalej jechać,ile ja tam "ciekawostek" odkryłem
            GT-żeby ono jeszcze gotowało...

http://lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/875187.html

Komentarz

Trochę sie tu uczuciowo zrobiło he he ja tak powiem szczerze nie przepadam za tym torem może dlatego że nie czuję się na nim najlepiej.

Foty:
              1-niby nic ale mi się podoba
              2-zwyczajnie raczej
              3-haaaa to mnie rozjebało jest zabawne,ładne i z pomysłem ;D szacuken
              4-lubię te auto ale poza nim to tylko rozmazany tor
              5-znowu niby zwyczajne ale coś w sobie ma że się miło patrzy :wink:
              6-Tylko tyle że fajne (co Ty się tak uparłeś rozmazywać te tło?)
              7- czytaj pod punkt "5" (w sumie to samo tylko że przodem)
              8-łojej masło maślane
              9-ech Lukas Lukas no fota nie jest zła i auto super ale mało ambitnie to nie jest jakieś wyszukane ujęcie
              10-racingowo...

Wszystkie foty jak zawsze są estetyczne ale czegoś tu brakuje.

Komentarz

• Nowe Fotki

Witam

Witek, Jimmy, Dredzik - Dzięki za wasze opinię i komentarze są dla mnie bardzo cenne, widzę że ostatnia sesja niezbyt się spodobała...ale mam coś nowego:

Pierwsze 2 zdjęcia wrzucam w różnych wariantach, reszta jest już pojedyncza

1a.

1b.

1c.

2a.

2b.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Pozdrawiam

Komentarz

1. Wersja a najlepsza, nawet fajne foto, podoba mi się. B ma okropne kolory. W c widac dobry pomysł, ale trochę wykonanie przesadzone.
                  2. Znowu pierwszy wariant mi bardziej odpowiada, bo to fajne foto. Druga opcja jest za ciemna.
                  3. Więcej się spodziewałem...
                  4. Niezłe, fajne, ale nie w 100%.
                  5. Fatalne, paskudne, odrażające. Wszystko przez ten filtr jakiś...
                  6. Wspaniałe
                  7. Nic takiego, ale niezły pomysł.
                  8. Słabiutkie.
                  8/10
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

1.Prześliczne zdjątko,pierwsza wersja jest najlepsza,nigdy nie widziałem tak ostrego zdjęcia...Co grzebałeś że takie ostre? :wink:
                    2.Obydwie wersje przepiękne ale wolę pierwszą (przy niej też grzebałeś?Co zmiebniłeś,wszystkie są cholernie ostre)
                    3.Takie sobie,bez kontry tutaj nie widzę dobrej fotki i nie widać dymu,zdecydowanie gorsza od innych choć nadal ładna.
                    4.Znów nie ma dymu a samochód nie wygląda jakby wyszedł z zakrętu tylko jakby nim rzuciło jak maluchem poprostu :wink: Oprócz tego,wszystko ok i fotka miła w odbiorze.
                    5.Tutaj nie wypaliło,PS zle użyty,zle te dymy zrobiłeś,miał być efekt typowego palenia gum z tego co widzę ale dym trochę zle położony,pomysł jednak jest super.
                    6.Ciekawa foteczka choć nie błyszczy.
                    7.Ciekawe ale kiepsko przedstawione.
                    8.Buahahaha... Zdecydowanie najśmieśniejsza fotka jaką zrobiłeś!!Te koła,hahaha!Z tymi "felgami",nie no super,mistrzostwo!!

Ocena 5.0/6.0-Ktoś może pomyślec na podtawie moich opinii że zawyżam ale się myli,fotki są ładne i miłe w odbiorze a ostatnia jest super! Brawo Lukas,coraz lepiej Ci idzie.

Komentarz

Jimmy - Fotki są ostre dzięki opcji "Sharpen", czyli "Wyostrz" Poza tym to kontrast, kolor, jasność, cień i takie fotki wyszły

Ogólnie to dziękuję Wam chłopaki za to, że z taką wytrwałością komentujecie moje zdjęcia

Pozdrawiam

Komentarz

1a,1b,1c-najbardziej podoba mi się 1a pozostałe to czysta kombinacja jednej tej samej foty.
                        2a,2b-tu tak samo króluje 2a
                        3-fajne ale to trochę takie 2 z innej perspektywy.
                        4-to samo co 1 tylko inne tło.
                        5-wolem nie paczeć :mrgreen: autko o ile sie nie mylę z 2005r w stylu retro? No way!! Nie udane...
                        6-nooo trafiłeś w 10!!!! To jest najlepsza fota z serii nawet z chyba kilku innych bardzo mi się podoba i tym razem dodałeś uroku programem w ogóle super brawa 10 na 10 za tą fote. :wink:
                        7-del sol
                        8-eee no takie to ja robiłem 10lat temu he he raczej na nie

Sesja jest dość zróżnicowana ale poziom raczej średni jak dla mnie to tu pięknym blaskiem świeci 6

Pozdrawiam.

Komentarz

• Australian Car's

Witam

Dzięki Wam wszystkim ze te opinie :wink:

Dzisiaj nie będzie sesji, lecz fotka w stylu BelegU$'owym :wink:

Osobiście uważam, że jest mniej udana od Galantów które pokazywałem już wcześniej (także w konkursie PTOC, tematyka "Miłość w GT4"), ale wrzucam:

Oto ona:

Full [1280x960] - KLIK

Ps.Moja Fotka z Galantami jest tutaj - KLIK

Pozdrawiam

Komentarz

He 3in1 jak proszek do prania ;p ładnie ładnie

PSozdrowienia od Koloexa

Komentarz

Trochę za dużo niepotrzebnego fotoszopa, no i przesadzony efekt tych świateł...
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ciekawie ale trochę kadr ściągnęło na lewo przez co fotka nie jest super,samochód w środku sprawia wrażenie mniejszego od swoich "asystentów" .Ogólnie dobrze,na plus :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X