Moje autka (ulubione ) to Toyota 88-CV Minolta, Nissan Fairlady Z Concept LM i srebrna Impreza Touring Car no i Mieczysław SLR 600 McLaren.
Jak czytałem ten temat to się dziwiłem, czemu tyle ludzi uwielbia Skyline'a. Wczoraj sobie kupiłem tą drezynę i zrozumiałem Was - to jest tani, mocny i za****ście trzymający się drogi samochód. W zakręty to wręcz idealnie wchodzi. Wygląd boski a silnik można podkręcić z 300 PS do ponad 800! Od dzisiaj jest w gronie moich ulubionych wózków
Bo Sky, to Sky... Szczegolnie R400 bokiem na asfalcie.
Sporo autek z GT da sie lubic, niektore nawet bardzo,
ale najbardziej mi sie wkreca od jakiegos juz czasu
Fairlady Z w odpowiedniej "wersji". Ciagnie sie to
za mna juz od GT2 (Fairlady ZX), czyli trudno mowic
o przypadku, czy chwilowej fascynacji.
Sek w tym, ze stroje go swiadomie i celowo pod katem
przyjemnosci jazdy. Oczywiscie osiagi nie sa w tym wypadku
jakos drastycznie poszkodowane , ale glowny cel, to frajda.
Szczegolnie na Nurburgu smiesznie to wychodzi.
Pierwsza "zetka" w GT4 byl oczywiscie Nissan Fairlady Z Concept LM,
lecz mniejsza o model. Option stream tez swietnie daje rade.
Wazne, aby to nie byla seria (za delikatna do wyglupow).
Wybaczcie, ale też mam 2 ulubione Może i nie są najszybsze, ale się przyjemnie jeździ. A mianowicie Plymouth superbird(żółty...) oraz BMW M Coupe po max tunningu
hmmm zauwazylema ze jak ktos lubi NSX to i supre ja tak samo :mrgreen:
Ale moim ulubionym wozkiem jest Toyota woodone tom's supra 03 hmmmmm :mrgreen: kochany wozek(co wy na to??)
Ostatnio - DOME ZERO '78 ... Åšwietnie siÄ™ trzyma drogi, fenomenalnie wchodzi na obroty i brzmi bardzo dumnie. Po maksymalnym tunigu (350km) zabija wszystkie JGTC .
RUF 3400S-żaden seryjny samochód nie trzyma się drogi jak ten, chociaż to MR
Silnik z tyłu, napęd z tyłu - fatalne wyważenie i rozkład mas, >>> Na mokrej Tskubie nawet seryjny jest nie do jazdy . . .
Ten sam tor te same opony, tyle, że w M3 GTR, bez problemów, w lekkich uślizgach, i 100% kontroli, a kąt jazdy tyłu regulujemy tylko X'em :wink:
RUF 3400S-żaden seryjny samochód nie trzyma się drogi jak ten, chociaż to MR
Silnik z tyłu, napęd z tyłu - fatalne wyważenie i rozkład mas, >>> Na mokrej Tskubie nawet seryjny jest nie do jazdy . . .
Ten sam tor te same opony, tyle, że w M3 GTR, bez problemów, w lekkich uślizgach, i 100% kontroli, a kąt jazdy tyłu regulujemy tylko X'em :wink:
Pozdrawiam
Jeździsz na przyciskach?!
Żeby nie było spamu - całkiem niedawno spodobał mi się jakiś stary Lancer.. i stary Nissan Fairlady.... robiłem im kiedyśsesje, przyjemnie mi sie jechało
Komentarz