Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakie auto wybrać , jakie ogumienie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Wyścig 1000 miles

Zamieszczone przez CanAbus
    Ale przecież mówimy o wyścigu 1000 km w European Hall. Nie wiem jakim cudem startujecie w nim amerykańskimi samochodami...
    W tym wyścigu nie ma ograniczeń dotyczących pochodzenia samochodu. Nie można tylko jechać autami zmodyfikowanymi (czyli auta wyścigowe, lub np. Buick
    Special) i oczywiście autami nowszymi niż 69 rok.

Pozdrawiam.

Komentarz

Witam wszystkich.
      Jestem tu nowy. Ja wygrałem 1000 mil Lotusem Elanem S1. To auto jest tak dobrze wyważone i doskonale trzyma się drogi że dla mnie jest to absolutny rodzynek wśród aut z lat 60. Prędkość maksymalna około 160 km/h nie robi może wrażenia ale dzięki wyżej wymienionym walorom można śmiało wystartować na oponach N1. Ja tak zrobiłem i wygrałem. Moim głównym rywalem była jakaś Alfa Romeo. Jako ciekawostkę dodam że te krótsze wyścigi przejechałem na zero pitstopów a w dłuższych musiałem zjechać na przedostatnim okrążeniu po jedną kreskę benzyny.
      Pozdrawiam.

Komentarz

Witam.

Powiedz proszę, jechałeś seryjnym ? I za ile pts. A-Spec miałeś ? Zależy mi na jak większej ilości punktów...a Elana bardzo lubię, choć wydawało mi się że jest nieco szybszy....

EDIT:

Jest szybszy. Kiedyś z bratem 203km/h z niego wycisnęliśmy na "Ringu". :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Jechałem całkowicie seryjnym Elanem S1 z oponami N1. Dawno to było więc nie pamiętam punktów. Nie wierzę w te 200 km/h na północnej pętli bo przed chwilą sprawdziłem to auto i odcina obroty przy 188 km/h. Przydał by się tam piąty bieg.

Komentarz

Zamieszczone przez Seven Fire Blade
            Nie wierzę w te 200 km/h na północnej pętli bo przed chwilą sprawdziłem to auto i odcina obroty przy 188 km/h.
            Jeśli tak, to masz rację. Byłem święcie przekonany o tych 203km/h...ale może faktycznie pomyłka. Mógłbyś sprawdzić dla mnie za ile pts A-Spec są te wyścigi? Chyba, że już Elana nie masz...

Zależy mi, bo gram sobie od nowa w GT, i chcę mieć jak najwięcej za pomocą jak najsłabszych samochodów. Rozumiesz co mam na myśli...

Pozdrawiam

Komentarz

60 punktów. Jak przejedziesz, to napisz jak było
              Uważaj aby w stawce nie było AC Cobry, bo nie wygrasz.

Komentarz

Dziękuję. Co prawda punktów nie ma zbyt wiele, ale chyba jednak na Elana się skuszę. :wink:

Ale jeszcze trochÄ™, na razie mam 3.0%...

Pozdrawiam

Komentarz

No i stało się. Właśnie rozpoczynam wyścig "1000 Miles!".

Cały tysiąc mil zamierzam przejechać na A-Spec'u.

Wóz na który padł wybór to: Nissan Skyline 2000GT-B [S54A] '67. Opony drogowe (N3). Samochód w 100% seryjny. Przebieg zerowy.

W stawce sÄ…:
                  - Volkswagen Karmann Ghia Coupe (Type-1) '68
                  - Fiat 500F '65
                  - Honda S800 '66
                  - Mini Marcos GT '70
                  - Alfa Romeo Giulia Sprint GTA 1600 '65

Na "Ringu" Alfa raczej nie będzie stanowić problemu, na innych torach, jeszcze zobaczymy...

Dam wam tutaj znać kiedy skończę.

Pozdrawiam

Komentarz

Trzymaj siÄ™ tam Lukas

Komentarz

ZawiodÄ™ was...

Na 64 okrążeniu Monaco, kiedy miałem wyłączony TV (konsolka chodziła), a ja spałem, musiała być przerwa w dostawie prądu elektrycznego...bo rano konsola była wyłączona. Szczerze mówiąc trochę się poirytowałem, bo wyścig na prawdę nie był łatwy...

Może jak będzie kilka dni wolnych, to rzucę się jeszcze raz, na to...

Pozdrawiam

Komentarz

Daj se spokój w ten sposób to tylko wrzodów żołądka dostaniesz :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                          Daj se spokój w ten sposób to tylko wrzodów żołądka dostaniesz :wink:
                          Bardzo lubię GranTurismo, ale przez ten wyścig mam teraz dość poważne problemy....zarwałem matematykę...

Muszę się wygrzebać, a w szkole do której chodzę z programem matematyki idziemy strasznie szybko...

Po prostu muszę, mniej grać!

Pozdrawiam

Komentarz

A kto nie lubi tutaj Gran Turismo

A co do wyścigu to się mówi: "A to peszek" :wink:

Komentarz

Re: Jakie auto wybrać , jakie ogumienie ?

a jakim autem najlepiej pojechać w european events-> DTM? i z kąd ewentualnie go wziąść? ja mam tylko merca którym się jechało po nurburgringu w licencji S

Komentarz

Re: Jakie auto wybrać , jakie ogumienie ?

Nic z nim nie rób. Po prostu nim pojedź. Tylko szybko.

Pozdrawiam

Komentarz

PracujÄ™...
                                X