Sorki, ale to wina nowej klawiatury, która ma dziwny i ciasny układ klawiszy i właśnie z tego powodu moje posty mają tyle literówek. Mam też stwierdzoną dysgrafię i dysortografię.
Tym razem zacząłem od żółtej Hondy Civic EK9 Type R z używanych za 9koła. Za resztę wymiana oleju.
Dalej lupo na żyletki a za to Cpu,koło zmachowe. 2wyścigi i semi racingowy wydech+ kubełki.
Ok.190koni w hatchu to na początek żyleta.
W planie sprzęgło,kolejna liposupcja, małe Na tune,zawias i opony.
Ewentualnie zacznÄ™ raz jeszcze na memorce od Thooorna, a tam przyczaje Crxa.
najlepiej zrobić wszystkie licencje na złoto(chociaż będzie trzeba się nieźle napocić)
I wtedy będzie można w naszym garażu wybierać miedzy paroma samochodami :wink:
Zanim licencje zrobisz na złoto wszystkie to ci radze na złoto zrobić tylko licencje b i a a reszte na srebro a potem zająć się driving missions( i kochaną misją 34 ) żeby wygrać auta potrzebne: Pagani zonde race car i nissana r89c. Potem należy kupić sobie subaru impreze 22b sport coupe premium czy jak tam i powoli ją tuningować. Na początku zacznij od eventsów u producentów w tym przypadku w subaru, a jak wygrasz już tą impreze super touring car to pojedź nią w boxer spirit. Potem weż Pagani zonde race car i przejdź race of NA a potem tą subarą premium sport przejedź w special conditiors 2 pierwsze rajdy bo za nie wygrywa się toyote rsc rally raid car i cadilaca ciena i do tego pierwszego zakładasz opony do żwiru i na śnieg i jedziesz prawie wszystkie tylko po pewnym czasie będziesz musiał tą toyote troszkę stuningować ale wszystkie wyścigi oprócz tsukuby wet hard możesz tą toyotą przejechać spokojnie
Sorki, ale to wina nowej klawiatury, która ma dziwny i ciasny układ klawiszy i właśnie z tego powodu moje posty mają tyle literówek. Mam też stwierdzoną dysgrafię i dysortografię.
Komentarz