Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Dyskusja] Gran Turismo 2 Weekly Race Series 2 (GT2WRS2)

Więc nadrób zaległości :wink: .

Komentarz

Niech mi ktoś wytłumaczy, na czym polega to "sklejanie", bo chyba jestem dziś zbyt zmęczony, by to zrozumieć.

Komentarz

To dosyć proste. Jest ustalony z góry pewien skrót klawiszowy, dzięki któremu możesz w dowolnej chwili zapisać grę, a później wczytać ją w dowolnym momencie gry, również odpowiednim skrótem. Więc jeśli chodzi o sklejanie. Robisz perfekcyjny pierwszy sektor. Zapisujesz, jedziesz drugi, niestety nie wychodzi Ci. Wczytujesz i jeździsz do skutku, aż zrobisz perfekt. Tak samo z trzecim i do końca trasy... Więc w pewnym sensie jest to oszustwo.

EDIT:Ja robiłem tak samo, tyle że w GTA na emulatorze GameBoya. Nie musiałem czekać, aż gra załąduje się itd. Po porstu jeśli robiłem jakąś misję i jest trudna zapisuję i jeśli zginąłęm, to wczytuję i probuję aż do skutku. I tak właśnie przeszedłem tamto GTA. Bo bez tego tricku, nie wiem, czy poradziłbym sobie.

Komentarz

Sprawne okrążenie da się pokonać bez żadnych "sklejań" i czego jeszcze nie wymienicie. Myślicie, że dlaczego thooorn i JISAW kosili dotąd większość turniejów? Dlaczego na przestrzeni wszystkich turniejów różni gracze byli w stanie kręcić bardzo dobre czasy (niekoniecznie na miarę P1)? Bo podejmowali próby, przejeżdżali sporo okrążeń, po prostu się ścigali. Nie wiem z czym macie problem, ale robicie zamęt, zamiast zająć się kręceniem czasów.

Komentarz

Co do tej wypowiedzi, zgodzę się z nią w 100%, a najbardziej z faktem, że Ci dwaj panowie wyżej wymienieni są elitą naszego forum, jeśli chodzi o wyścigi.

Komentarz

@Toyo

Chyba nie rozumiesz na czym polega problem. Wyjaśnię Ci. Stoperan zapoczątkował dyskusję na temat bardzo ważny dla tych którzy chcą 100% fair play, mianowicie czy dozwolone jest przejeżdżanie okrążenia "na raty" wykorzystując jedną z funkcji popularnego emulatora psx (Olo699 dokładnie opisał na czym to polega). Chcielibyśmy żeby thooorn jako gospodarz turnieju ustosunkował się do tej metody grania - dopuszczając ją lub negując poprzez umieszczenie odpowiedniego zapisu w regulaminie. Jednocześnie ja, Olo i Stoperan napisaliśmy co o tym sądzimy (taka jazda dyskryminuje osoby grające na konsolach, odbiera dobrą zabawę i ogólnie źle wpływa na przebieg i atmosferę w turnieju).

Ja za to nie rozumiem dlaczego Cię tak bulwersuje dyskusja na ten temat. Między innymi od tego jest ten wątek. Nie musisz mi też pisać jakie czynniki wpływają na dobry czas i jak wygrywa się turniej bo nie wnosi to nic do dyskusji o wykorzystywaniu save statów a poza tym są to oczywiste rzeczy.

I masz rację, zamiast robić zamęt (np. biadoleniem, że ciągle jest się drugim) lepiej zająć się kręceniem czasów.
              Bez urazy :wink:

Komentarz

Ale macie problemy jak stare małżeństwo ^^
                Tak poważnie to powinno to być zabronione gdyż ja stary gracz czuje się pokrzywdzony.
                Gdy brałem udział w turniejach krajowych na Ś.P. PSX to nie było opcji save w dowolnym momencie tam wszyscy jechał tak jak powinno być a nie tak jak to teraz się robi.
                Co niektórzy w ten sposób oszukują sami siebie myśląc że są tacy dobrzy i potrafią dogonić najlepszych.

http://zapodaj.net/700134aae548.jpg.html <<<< mój czas myślę że jeszcze poprawię i nagram przejazd bo może wam się wydawać że ścinałem;p

PS. do organizatora tam znów ci się błąd wkradł są dwa czasy jednego kierowcy

Komentarz

Poprawię, dzięki.

Co to tego sklejania. Teraz mi przypomniałeś, że jest w ogóle taka opcja w emulatorze. Jak zapewne wszyscy, jeżdżę aż do skutku okrążenie po okrążeniu. Takie wczytywanie w kółko jednego fragmentu wybiłoby mnie z rytmu.

Komentarz

Zamieszczone przez F288GTO
                    @Toyo

Chyba nie rozumiesz na czym polega problem. Wyjaśnię Ci. Stoperan zapoczątkował dyskusję na temat bardzo ważny dla tych którzy chcą 100% fair play, mianowicie czy dozwolone jest przejeżdżanie okrążenia "na raty" wykorzystując jedną z funkcji popularnego emulatora psx (Olo699 dokładnie opisał na czym to polega). Chcielibyśmy żeby thooorn jako gospodarz turnieju ustosunkował się do tej metody grania - dopuszczając ją lub negując poprzez umieszczenie odpowiedniego zapisu w regulaminie. Jednocześnie ja, Olo i Stoperan napisaliśmy co o tym sądzimy (taka jazda dyskryminuje osoby grające na konsolach, odbiera dobrą zabawę i ogólnie źle wpływa na przebieg i atmosferę w turnieju).
                    Dziękuję za opisanie całej sprawy, Kapitanie Oczywisty. Doskonale wiem, o co wam chodzi. Spokojnie, nie należę do typu userów, którzy czytają posty selektywnie i z mocno średnim zrozumieniem.

Ja za to nie rozumiem dlaczego Cię tak bulwersuje dyskusja na ten temat. Między innymi od tego jest ten wątek. Nie musisz mi też pisać jakie czynniki wpływają na dobry czas i jak wygrywa się turniej bo nie wnosi to nic do dyskusji o wykorzystywaniu save statów a poza tym są to oczywiste rzeczy.
                    Bulwersuje to może za dużo powiedziane, ale już mam dosyć pisania od x stron. Po prostu robicie problem jakby ktoś wystrzelił Statuę Wolności na orbitę lub jakby pół stawki oszukiwało na wszelkie możliwe sposoby. A napisałem, "czynniki wpływające na dobry czas i jak wygrywa się turniej", byście zrozumieli, że da się przejechać idealne okrążenie bez żadnego "save/load". Thooorn sam wam napisał, jazda do skutku.

Dobrze określił to <GTrider>.

I masz rację, zamiast robić zamęt (np. biadoleniem, że ciągle jest się drugim) lepiej zająć się kręceniem czasów.
                    Bez urazy :wink:
                    Więc zacznijcie to robić, bo jak na razie szukacie dziury w całym i robicie sztuczny problem. Jeśli lubicie zamieszanie, to zacznijcie oglądać F1.

A co do nawiasu w ostatnim akapicie, to bardzo dobrze znasz sytuację, gratuluję.

Komentarz

Jakie zamieszanie? Sprawa jest poważna. Wspomianą techniką można szybko zrobić świetny czas, bo nie trzeba zaczynać od nowa zepsutego okrążenia. Tutaj nic nie dadzą screeny i replaye dlatego prosimy tylko o jasną deklaracje. Przecież nie gramy w GT2 latem 2011 roku by oszukiwać. Z mojej strony jest to sentyment i czysty fun partycypowanie w tych eventach. Chciałbym tylko znać ogólne zasady. Wszystko. Szybko zamknijmy temat jasnymi deklaracjami.
                      Szykujcie się na ostre skręcanie!!!

Komentarz

Nigdy nie stosowałem tej techniki. Pierwszy raz o niej słyszę.

Komentarz

Stoperan, dramatyzujesz. Daj na luz, bez urazy, ale zaczyna to wyglądać komicznie. Nie wiem jak inni, ale ja na przykład nie pomyślałem ani przez chwilę, że ktoś mógłby tutaj oszukiwać. Nawet jak w poprzednim evencie JISAW wyskoczył z tym kosmicznym czasem, to nie pytałem go, czy aby na pewno jechał fair.

Jeśli to wam pomoże, jeśli dzięki temu poczujecie się lepiej i wreszcie przestaniecie przez kilka stron lamentować w kółko o tym samym, to napiszę. Ja, Toyo, będący na forum od 2007 roku i czynnie biorący udział w turniejach od roku 2008 deklaruję rywalizację w duchu fair play i wystrzegam się oszukiwania oraz łamania punktów regulaminu.

A bardziej kolokwialnie: nie lubię być oszukiwany i bezczelnie robiony w bambuko, więc i mi przez myśl nie przechodzi chociaż ścięcie szykany, czy prześlizgnięcie się po bandzie.

Komentarz

Zamieszczone przez stoperan
                            Jakie zamieszanie? Sprawa jest poważna. Wspomianą techniką można szybko zrobić świetny czas, bo nie trzeba zaczynać od nowa zepsutego okrążenia. Tutaj nic nie dadzą screeny i replaye dlatego prosimy tylko o jasną deklaracje. Przecież nie gramy w GT2 latem 2011 roku by oszukiwać. Z mojej strony jest to sentyment i czysty fun partycypowanie w tych eventach. Chciałbym tylko znać ogólne zasady. Wszystko. Szybko zamknijmy temat jasnymi deklaracjami.
                            [youtube:3snnh3je]http://www.youtube.com/watch?v=kyoOPy4_GPs[/youtube:3snnh3je]

EDIT:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                              Nigdy nie stosowałem tej techniki. Pierwszy raz o niej słyszę.
                              Więc teraz już wiesz :wink: . Ale nie no. To jest poprostu nie fair i tyle. Według mnie nie powinno być takie coś uznane. Koniec. Kropka. Poza tym też sam nigdy nie oszukiwałem, i oszukiwać nie będę.

Komentarz

Nie wiem, gdzie tu można jeszcze szybciej pojechać. Najwyżej 0,2s. Mój aktualny czas 1:24.673 +0,3s =1:24.973

Czekamy na innych, którzy jeszcze nie pokazali swoich czasów

Komentarz

Pracuję...
                                X