To proszę, żeby jakiś dobrego serca moderator przeniósł mój ostatni wpis z wątku turniejowego tutaj. Nie chce zaśmiecać niepotrzebnie. Pytałem tam o Hondę i jej możliwości w ostatnim zakręcie
Tak, wszystko jest pod kontrolą. Pisałem do Ciebie odpowiedź, ale akurat były przenosiny postów
Ostatni zakręt nawet trzeba przejechać na pełnym gazie. W trakcie zakrętu czwarty bieg, na prostej wrzucasz już piątkę
P.S. Szczerze nie spodziewałem się takiego ruchu w tym turnieju (za co serdecznie dziękuję, jesteście wspaniali ), więc postanowiłem, że stworzę osobny wątek na dyskusję, aby zachować porządek. Od tej pory dyskusję na temat turnieju proszę prowadzić w tym wątku. Informacje na temat obecnej klasyfikacji oraz szczegółów na temat danej rundy znajdziecie tutaj -> https://www.granturismo.pl/forum/gra...j-na-luzie-gt2
Ostatnio edytowany przez Olo699; 22.03.2021, 12:32.
Pełny ogień i gaz w podłodze to jedyny słuszny sposób przejścia ostatniego zakrętu, gdy walczysz tutaj o jak najlepszy czas. W takich partiach Honda bywa dosyć podsterowna, więc cała rzecz w tym, by zacząć składać się w ten zakręt w odpowiednim momencie, a także jak najbardziej zacieśnić moment przejścia przez szczyt wirażu. Tutaj potrzebna jest podobna precyzja, jak w pierwszym sektorze - pojedziesz ciut za ciasno - zahaczysz o wewnętrzną bandę i okrążenie idzie na straty; minimalnie spóźnisz moment wejścia w zakręt - wynosi Cię na zewnętrzną, w stronę wjazdu do pit-lane, a wtedy tracisz cenne kilometry i czas, bo musisz szybko wrócić na linię jazdy i wyrównać wóz na prostej, nim wpadnie na bandę pod trybunami.
Generalnie Tahiti Road to bardzo prosty tor do zwykłej, wyścigowej jazdy, ale do walki o każdą część sekundy jest tutaj kilka miejsc, które po kilkudziesięciu okrążeniach zaczynają spędzać sen z powiek
Oj, wydaję mi się, że chyba jest taka opcja. Po zrobieniu pauzy i wyjściu w trakcie jazdy, chodzi mi o ten panel, gdzie można ustawiać widoczność ducha np, albo sprawdzić czasy, czy załadować ducha. Tam chyba jest też zakładka 'settings'.
Oczywiście mogę się mylić i pyndolić głupoty. Może aut domyślnych to nie dotyczy. Ale jak coś to sofciaki?
EDIT:
Patrzcie, co znalazłem, świeżynka:
W ogóle, to polecam ten kanał każdemu, kto jeszcze nie jest z nim zaznajomiony.
Oj, wydaję mi się, że chyba jest taka opcja. Po zrobieniu pauzy i wyjściu w trakcie jazdy, chodzi mi o ten panel, gdzie można ustawiać widoczność ducha np, albo sprawdzić czasy, czy załadować ducha. Tam chyba jest też zakładka 'settings'.
Przed wyścigiem w Arcade Mode jedyne, co możesz zmienić to skrzynia biegów (AT i MT) oraz ustawienia auta (Racing i Drift). Natomiast w tym panelu, o którym wspomniałeś opcja Settings przy seryjnym samochodzie jest tak czy siak zablokowana i nie możesz modyfikować auta.
Kurwa mać. Nie uda się dziś. Pad już jest, ale walczę z tym pierdolonym emulatorem, bo gra ciągle się tnie i nie jestem w stanie wchodzić nawet dobrze w zakręty. Nie rozumiem, mam kompa z 2014 roku, który ma problemy z przetworzeniem gierki o 15 lat starszej. Nie wiem, dziś już mi ręce opadają, zajmę się tym jutro, najwyżej nie będę sklasyfikowany w pierwszej rundzie. Naprawdę, takie rzeczy to nie dla mnie, nie mam cierpliwości do tego typu spraw. Ale jutro jeszcze popróbuję coś i zobaczymy jak to wyjrzy. Gra przycina się okropnie, a wraz z obrazem dźwięk i niemal niemożliwe jest przejechanie czystego kółka, kiedy co sekundę obraz się zatrzymuję na jej ułamek i tak co chwila. Nic, będę walczył dalej. Może to wina emulatora.
Mam ePSXe 2.0.5, kartę NVIDIĘ GForce GT 820M, procesor i3, 4GB ramu - jakby ktoś chciał coś podpowiedzieć.
Emulacja gier konsolowych to bardzo specyficzna sprawa, nawet w przypadku starych gier o archaicznej grafice ze schyłku lat 90. Możesz mieć mocną maszynę, na której odpalisz Wiedźmina 3: Dziki Gon, Shadow Of The Tomb Raider, czy nawet Cyberpunka 2077 na niezłych detalach, ale jeżeli wyśrubujesz maksymalne ustawienia w ePSXe, to będzie Ci się koszmarnie zwieszać nawet taki antyk, jak Gran Turismo 2, które w porównaniu do wymienionych trzech przykładowych tytułów ma grafikę siekierką ciosaną, z wielkimi, kłującymi w oczy pikselami.
Spróbuj ustawić sobie graficznie emulator tak, jak mam ustawione ja na poniższym screenie. Problemy powinny ustąpić.
Zrobiłem parę kółek, ale.... już zapomniałem jak to jest. Nie daję rady jechać prosto... Odzwyczaiłem się od tego pada. Może jeszcze spróbuję poprawić. Tak w ogóle to odpaliłem GT2 chyba pierwszy raz od 15lat. A do tego się okazało, że zżarło mi gdzieś save...
Kurwa mać. Nie uda się dziś. Pad już jest, ale walczę z tym pierdolonym emulatorem, bo gra ciągle się tnie i nie jestem w stanie wchodzić nawet dobrze w zakręty. Nie rozumiem, mam kompa z 2014 roku, który ma problemy z przetworzeniem gierki o 15 lat starszej. Nie wiem, dziś już mi ręce opadają, zajmę się tym jutro, najwyżej nie będę sklasyfikowany w pierwszej rundzie. Naprawdę, takie rzeczy to nie dla mnie, nie mam cierpliwości do tego typu spraw. Ale jutro jeszcze popróbuję coś i zobaczymy jak to wyjrzy. Gra przycina się okropnie, a wraz z obrazem dźwięk i niemal niemożliwe jest przejechanie czystego kółka, kiedy co sekundę obraz się zatrzymuję na jej ułamek i tak co chwila. Nic, będę walczył dalej. Może to wina emulatora.
Mam ePSXe 2.0.5, kartę NVIDIĘ GForce GT 820M, procesor i3, 4GB ramu - jakby ktoś chciał coś podpowiedzieć.
Ja mam takie ustawienia i śmiga płynnie Możesz wybrać z dwóch opcji na dole Fast Masz ustawienia domyślne dla płynności Nice Masz domyślne ustawienia lepszej grafy. Jesli tnie Ci gre to uzyj Fast i ustaw sobie rozdziałke jaka Ci pasuje ewentualnie zmniejszaj rozdzielczość jeśli nadal Ci tnie w Fast
Komentarz