http://chomikuj.pl/JISAW?inbox=1 <<< tutaj powinien być mój EPSXE ze wszystkim wysłany był dawno temu i chodził jak burza. jeśli chcecie to możecie se downloada zrobić :wink:
nie bo kiedyś jak robiłem formata na laptopie to nie chciałem nic stracic i znów robić zasranych konfiguracji. Więc zabezpieczenie takie na przyszłość jak by były problemy :wink: Jak możesz to ściągnij bo i tak tego chomika mam do zabezpieczenia :wink:
http://rapidshare.com/files/304807881/N ... a.rar.html tu jest, pluginy 2 biosy itp, kilka pluginów wideo
Mnie czeka format kompa, a na mojej płycie z GT1, GT2 i innymi nagrałem od nowa coś innego Idę się powiesić, bo z dysku już skasowałem. A mówiłem: trzeba kupić dysk zewnętrzny
W Twoim i Jisawa emu i jeszcze innym wyświetlało się jak dawałem run bios: Error loading wnaspi32.dll.
Pobrałem ten plik i wtedy: Error in init aspi (235).
Co może być tego przyczyną? Od razu mówię, że gra nie działała na żadnym emu :f
Jak ustawic inny Aspect Ratio w ePSXe? Popularne to 4:3, 3:2, 16:10 i 16:9. Standardowa wielkosc dla PAL to 4:3, czyli 768x576. Dla NTSC 3:2, czyli 720x480.
Na screenie widzimy ustawienia sterownika GPU Pete 2.7. W desktop Resolution wpisana maksymalna wartosc (dostepna na moin monitorze). Zaznaczony FullScreen Mode. Nizej mamy Window Size, a obok Widescreen fix. Zaznaczamy te opcje i wpisujemy odpowiednia wartosc, jesli chemy uzyskac niestandardowy Format Obrazu.
Monitory CRT w wiekszosci posiadaja AR 4:3. Monitory LCD w wiekszosci wymuszaja wielkosci 16x10 i 16x9, wiec przy nich wystarczy ustawic maksymalna dostepna rozdzielczosc zgodnie z parametrami monitora.
Kurcze, wzięło mnie na GT2, ściągnałem 4 różne wersje emulatorów, łącznie z tego z paru postów powyżej i nie śmiga, a na tym kompie już kiedyś grałem, bootuje iso, czarny ekran i nic więcej.
Musiałeś coś poplątać przez przypadek w plikach DLL co spowodowało taki efekt :/ też tak kiedyś miałem i musiałem wszystkie emulatory odinstalować i wyczyścić rejestr by móc ponownie ściągnąć i zainstalować emu jak i za równo pluginy do emu, ja tam korzystam z ePSXe 1.6.0 i nie narzekam.
Szukałem też innych ,np. AdriPSX, PCSX itp. ale to kicze, tak samo bleem! identyko.
Jedyne emu jakie mogę polecić to :
- ePSXe 1.6.0
- PSXFin 1.13
- Emurayden 2.2
Format kompa, czysty system, tylko sterowniki zainstalowane, wszystkie USB odłączone, i nadal to samo, każda gra pod każdym emulatorem, po odpaleniu ISO czarny ekran, bios śmiga, mam windowsa xp sp3
Komentarz