Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Bug NONAME wystepuje w GT2 NTSC, wiec nic dziwnego, ze sie z nim nie spotkales.

S@nrajZz gra w GT2, a ty opisales przyklad z GT1, ktory przy okazji nie ma nic wspolnego z jego przypadkiem. Staraj sie pisac bardziej na temat.

Komentarz

Moim zdaniem najprostszy sposób na wyjechanie poza trasę na Motor Sports Land:
      przejeżdżacie przez linię startu, mijacie pierwszy zakręt w prawo, mijacie drugi zakręt w prawo (ostrzejszy), za zakrętem zatrzymujecie się i skręcacie w lewo, tak jak byście chcieli zawrócić. Jedziecie w odwrotną stronę PO TRAWIE PO PRAWEJ STRONIE PRZY BANDZIE (ważne!!!). Po chwili napis Wrong Way znika, wjeżdżacie na asfalt i jedziecie dalej w złym kierunku. Za chwilę znika część tekstur i gotowe - wyjeżdżacie poza trasę. Może tutaj to wygląda skomplikowanie, ale w grze trwa to może z 10 sekund.

Komentarz

Pierwsze dwa zakrety na MSL sa w lewo. Jeszcze prostrzym sposobem jest na starcie zawrocic i przejechac bardzo blisko wewnetrznej bandy ostatniego zakretu. Od razu mozemy wyjechac po za tor.

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=8mMLZDAFL98

A mi wyszło to w taki sposób ,zupełnie przypadkiem.
          Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

W gt1 myjnia samochodowa na epsxe nieradzę wchodzić do myjni samochodowej jak wejdziesz i będziesz chciał umyć samochód to zabierze ci kilka milionów

Komentarz

Ten blad dotyczy wersji NTSC i nie zalezy od tego, na czym grasz. Podobnie chyba dzieje sie w GT2. Nie wiem, zawsze gralem na PALu.

Komentarz

W gran turismo 2 w wyścigu 90 okrążeń na laguna seca ściga się tam czasami viper gts ale to jest tylko w ntsc http://desmond.yfrog.com/Himg217/scaled ... &ysize=640
                Ten obrazek przedstawia vipera gts który źle wszedł w zakręt

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                  Ten blad dotyczy wersji NTSC i nie zalezy od tego, na czym grasz. Podobnie chyba dzieje sie w GT2. Nie wiem, zawsze gralem na PALu.
                  Ani na NTSC us ani jp tak mi nie zrobiło... dobra... w myjni byłem ze 4 razy... ;] :mrgreen:

Komentarz

Ale mi chodzi o gt1

Komentarz

Musisz odpisywać na wszystko? Zanim napiszesz, przeczytaj, zrozum. Chodziło mi o wypowiedź thooorna, o GT2, że on grał tylko na PALu więc nie wie... ja dopowiedziałem o NTSCkach...

Komentarz

Przy kodach (tylko nie komentujcie) na downforce tył najwięcej, przód najmniej. Na np. HSR. jedzie się na początek zakrętu, daje się wyprzedzić opponent'ów.
                        Jak kończą już ostatni zakręt można ruszać, tylko trzeba ruszyć w dobrym miejscu, samochód staje dęba i jedzie do przodu. Jak przeciwnik walnie w twój samochód, to właśnie przeciwnik odleci do góry a nie ty. Trochę dziwne.

Komentarz

W wyścigu na test course w simulation mode tam gdzie się ściga hks drag 180sx
                          Postanowiłem się przejechać fordem gt90 na tym wyścigu ścigały się te oto auta
                          1-MINE'S R32
                          2-TRD2000GT
                          3-TOMMYKAIRA R
                          4-MINE'S LANCER
                          5 HKS DRAG 180SX
                          6-FORD GT90-JA
                          Po starcie jechaliśmy kawałek prosto no jak to zawsze w tej trasie potem był ten stromy zakręt jak to zawsze w połowie zakrętu straciłem panowanie nad fordem gt90 no i mi wykręcił przez chwilę latał a gdy się zatrzymał to przez przypadek walnęłem w bandę na tym zakręcie i potem kawałek mi odleciał w złą stronę do tyłu dziwne w tedy gdy mi latał to potrąciłem przez przypadek TRD2000GT i mocno potrąciłem HKS DRAGA potem HKS wypadł poza tor no na trawę jechał chwilę potej trawie jak to komputer steruje przeciwników później kawałek jechał po tej trawie potem był taki błąd gdzie na trawie w pewnym momencie miał się rozpędzić do 1000KM/H i walną w bandę i latał przez 1-2minuty wstawię niedługo screeny filmiki nie bo nie :wink:
                          oto moment gdzie mój ford wali w bandę i odlatuje do tyłu http://a.yfrog.com/img291/207/beztytuuvet.png
                          wtym momencie hks drag wjeżdża na tor z trawy i błąd rozpędzania się i wali w bandę http://a.yfrog.com/img201/2498/beztytuubs.png Mam nadzieje że wszystko jest jasne
                          Jak nie to piszcie na PW :wink: .POZDRAWIAM

Komentarz

Faktycznie się pierdykłem z tymi zakrętami na MSL, są w lewo naturalnie, nie wiem o czym akurat myślałem pisząc o tym...
                            W GT1 (wersja PAL) na ePSXe też mam błąd z myjnią - robi się nagle kilka milionów na minusie
                            A na kodach Action Replay w GT2 Viper GTS-R, którym jechałem, stracił kiedyś koła i bujał się w powietrzu Nie mogłem skręcać ani nawet dodać gazu. Znowu na Seattle, jadąc Mitsubishi 3000GT LM Edition '99, zrobiła mi się kiedyś taka niewidoczna górka, z której można było wyskoczyć
                            Mam to nagrane Frapsem, może kiedyś to wrzucę na YT, ale nie teraz, bo w chwili gdy to piszę dysponuję internetem 16kbps (komóra podpięta pod kompa, 9zł miesięcznie ale limit się skończył
                            No i oczywiście notoryczne "wsuwanie się" w siebie samochodów - też mam nagrane, jak mój Skyline wpada w Mercedesa C43 AMG

Komentarz

Pracuję...
                            X