Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

CIEKAWOSTKA: Jak zapewne niektórym z was wiadomo w GT2 PAL jest jeszcze jeden puchar do zaliczenia.Mianowicie chodzi o TIGRA POKAL po uruchomieniu gry w języku niemieckim.W ang. wersji jest marka VAUXHAL,natomiast w niem. wersji jest marka OPEL.Ciekawostka dotyczy tej marki.Bawię się właśnie w kompletowanie aut turystycznych do wyścigów SUPER TOURING CARS.Po wczytaniu gry w jęz. niem. okazało się że wyścigowa Tigra (po RM) ma z boku żółty pasek i inne felgi, a wyścigowa Vectra jest barwy czerwonej lub ZIELONEJ (w ang. jęz. czerwona lub FIOLETOWA).Malowań innych aut (innych marek) nie sprawdzałem ale być może też się różnią w stosunku do wersji ang.
    Gram w GT już 15 lat

Komentarz

W Simulation mode czas płynie szybciej ? Chodzi o GT1, jak weźmiemy np FTO LM Edition i pojedziemy jakąś trasę, a później weźmiemy np w Arcade mode Honde NSX, to czasy są podobne, o co biega xd ?
      Honda

Komentarz

Zamieszczone przez Spoon
        jak weźmiemy np FTO LM Edition i pojedziemy jakąś trasę, a później weźmiemy np w Arcade mode Honde NSX, to czasy są podobne, o co biega xd ?
        Bo w Arcade samochody są szybsze, sam to kiedyś zauważyłem. Po prostu jak ścigasz się z kumplem na dwóch żeby muła nie było :wink:
        Kup Hondę NSX w GT-MODE, pojeździj i weż tą samą w Arcade - w Arcade będzie szybsza
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

No tak, ale nie powiesz mi chyba, że jedna z najlepszych fur w GT FTO LM, który przyśpiesza do setki w 2 sekundy i na prostej z łatwością jedzie 300, jest tak samo szybki jak Arcade'owa NSX .
          Honda

Komentarz

Nie wiem. Ale w GT czas nie leci szybciej na sto procent.
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Re: B³êdy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Czy w GT 2 w wersji NTSC w języku angielskim nie da się przestawić mph na km/h ?
              "Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."

Komentarz

Niestety nie, sam próbowałem.
                Honda

Komentarz

Ja osobiście zauważyłem (w GT 2) taki jeden błąd. Pwenego razu jechałem jakiś wyścig na jakiejś trasie. Jechałem na prostej i obok mnie jechał przeciwnik. Postanowiłem go zepchać w barierke. Gdy on udeżył to ja wleciałem mu w "tyłek" !!!! :wink: To troche śmiesznie wyglądało.
                  Simsonrulez.fora.pl

Komentarz

Re: Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Potwierdzam ten numer z Laguna Seca. Sam tak zrobiłem kilka razy. Raz z prędkością ponad 270 km/h wyjechałem poza tor.

Komentarz

Możecie mi powiedzieć jak sie robie ten bug w Gran Turismo 1 gdzie auto osiąga ponad 500 km/h (lub więcej) Dzisiaj próbowałem ale mi coś nie wychodziło. Mam wersje europejską i platinum.
                      Simsonrulez.fora.pl

Komentarz

w wersji ntsc zauwazylem ze w oplu nazwy kolorow samochodow sa po niemiecku, nie mozna kupic supry twin turbo ponizej 10 000 cr;/i uzywanego nissana primery. Czemu w wersji pal nie ma acury i opel nazywa sie vaxhuall czy jakos tak?? pozatym w wersji ntsc rowniez w chyba 3 modelach bmw nazwy kolorow sa rowniez po niemiecku a w astonie martinie chyba db6 wcale nie ma nazwy kolorow :mrgreen: niby bledy malo znaczace ale sa

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                        Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                        Jabol punk!

Komentarz

Niewiem czy zauważyliście ,ale jak jesteście przed botem i tuż za nim [słabym samochodem ,załóżmy Honda Civic '93 Si ,czy Mazda Demio Aspec] ,to wtedy szybciej prędkość nabieracie ,ale gorzej skręcacie , gram już 7 lat więc dawno to zaobserwowałem.

Na przykład Mazda Demio Aspec ,która normalnie na prostej w Grand Valley wyciąga mi 148mph ,a jak przede mną jest bot[(R)Nissan R32Skyline '91 GT-R] ,to wtedy jest ok. 160mph .Na pewno to zauważyliście
                          Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Bo to wszystko jest spowodowane lepsza dynamiką gry a nie żeby się 300 godzin wyprzedzało
                            1+1=10

Komentarz

Ja w GT1 mialem takiego dziwnego Bug'a . Postanowilem umyc mojego Vipera GTS w myjni , mialem wtedy na koncie ok. 405.000 CR . Umycie auta kosztuje 50 CR . gdy go juz umylem to stan konta pokazal mi - 45.932.901.221 CR . Wy tez mieliscie taki błąd w GT1 ??
                              Pozdro dla Wszystkich Fanow Gier z Serii Gran Turismo !!!!!

Komentarz

Pamietam miałem taki przypadek.Jak zrobiłem tak drugi raz to już tego nie było :/Tylko mi wróciło do poprzedniego stanu konta

Komentarz

PracujÄ™...
                                X