W tym temacie chciałbym się was spytać czy zauważyliście jakieś błędy w GT.Piszcie tu o wszystkich - małych lub większych.Ja zauważyłem (a raczej siostra jak się ze mną ścigała),w GT1,że jak walniesz przodem auta w ścianę i dasz gazu to auto zacznie latać i osiąga na prędkościomierzu 500 km/h (przynajmniej tyle było w seryjnym Skyline GT-R)Auto może tak przelecieć poł trasy.Błąd wystąpił w wersji NTSC japońskiej,ale w europejskiej tez na pewno jest.Innych na razie nie zauważyłem,ale auto fajnie lata tym sposobem na test course.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2
Zwiń
X
-
W GT2 JAP. Na Laguna Seca na starcie i na korkociągu jak jedziesz w dół to otoczenie wokół toru poniżej jest niebieskie,nie widać trawy tylko niebieskie tło.
Jak robisz max speed na Test Course to po powrocie do garażu na 1 miejscu zamiast auta pojawia się napis "NO NAME",jak na niego klikniesz to auto ma dużo więcej koni i większą wagę a po wybraniu tego auta konsola się zawiesza.(Na PS2 jeszcze nie sprawdzałem).Gram w GT już 15 lat
-
Re: Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2
Zamieszczone przez ravinia gtja zuważylem na lagunie seca na zakręcie wyjezdzam za trane :wink:
i test cursehttp://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Motorsportland Bug
Trzeba stanąć w odpowiednim miejscu toru (patrz wideo u góry), a wtedy - czy pojedziesz w przód, czy w tył - będziesz przenikać przez elementy toru, a nawet wyjedziesz poza trasę!
Video nakręcone na Sega Dreamcast (z Bleemcast!'em), lecz działa to także na nietuningowanym PSX/PSOne.
Komentarz
-
Jedziesz na Laguna Seca.Na prostej skręcacie lekko w prawo,żeby jechać na pierwszej prostej na prawym pasie.Na zakręcie pierwszym w lewo widzicie ogrodzenie i lekko na lewo bandę.Miedzy nimi jest wolne miejsce.Wjeżdżacie tam,lekko skręcacie we wszystkie strony i kombinujecie.Po kilku sekundach będziecie poza trasą,a wasz czerwony kwadracik na mapie jak pojedziecie na prosto przelecie se przez cały ekran.
ENJOY!!!http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Potwierdzam,na pierwszym łuku w lewo (Laguna Seca) po prawej stronie jest betonowa banda z siatką na której są reklamy.Za ostatnią reklamą (Firestone)jest krótki kawałek bandy z siatką a za nim zaczynają się opony.Trzeba podjechaćprzodem do tego kawałka tak żeby lewe,przednie koło było "przytulone" do tych opon i powoli skręcając w lewo dodawać gazu tak jakby się chciało wjechać w te opony jak już auto wjedzie w opony to trzeba skręcić w prawo i skierować je w stronę reklam a potem jak auto się zagłębi w betonową bandę znowu skręcić w lewo.Auto co chwila napotyka jakiś opór i trzeba poćwiczyć ten manewr.Niestety jak już wyjedziemy poza tor to auto zachowuje się tak jakby jechało non-stop po szutrze i moją Toyotą GT-ONE Road Car na ręcznej skrzyni wycisnąłem tylko 337 km/h.Gram w GT już 15 lat
Komentarz
-
Co do tego 337 km/h Toyotą - tam jest chyba jakieś ograniczenie bo wszystkie moje auta wyciągały tam maximum okoł 330 km/h.Niestety.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Jeszcze moim zdaniem błędem w GT2 jest to,że jak przeciwnik jest przed nami,to pokazuje,jaką my mamy do niego stratę,ale jak to my jesteśmy pierwsi to nie pokazuję,jaką przeciwnik ma do nas stratę.Uważam to za kompletny idiotyzm.Przydałoby się coś takiego,szczególnie na Endurance Races (ja jeżdże autami równymi z przeciwnikami,a jeżdże na Soft oponach,więc Pit-stop zaliczam co najmniej 5 razy w wyścigu :wink: ).Wtedy muszę wiedzieć,czy mogę bezpiecznie wjechać do pitu czy nie.
Co prawda widzÄ™ na mapce,o ile przeciwnicy sÄ… za mnÄ…,ale to nie to :wink:http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Kamil12, może czegoś nie dopatrzyłeś ale mi się zdaje że w Endurance w GT2 jak przejedziesz przez np. metę będąc 1 i po chwili ktoś za tobą (czyli 2) przejedzie metę to pojawi się czas jaki minął czyli strata do lidera.Jeśli zdublujesz tego na 2 miejscu to na checkpointach pojawi się strata 1 LAP lub więcej LAP'ów ale nie czas np. 5 min.xxx.xxx i to jest błąd!!!.Gram w GT już 15 lat
Komentarz
-
Jechałem już kilka razy Endurance,to się nie poazuję :wink: Jaką masz wersję GT2?Ja mam PAL (Europejska).http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Zauważyliście, że w GT2 w hali Endurance, na wyścigu Trial Mountain na 30 okrążeń z limitem 295 hp, startuje czasem Vector M12 LM ? Ma on ponad 600 HP z tego co pamiętam. Natomiast w wyścigu, gdzie ów Vector powinien się znajdować (Na tej ciemnej planszy na 50 okrążeń) jest Citroen Xsara, czasem nawet pare, prawdopodobnie ten Citroen powinien zamienić się z miejscami z ów Vectorem. Też tak macie ?Honda
Komentarz
-
Zamieszczone przez SpoonZauważyliście, że w GT2 w hali Endurance, na wyścigu Trial Mountain na 30 okrążeń z limitem 295 hp, startuje czasem Vector M12 LM ? Ma on ponad 600 HP z tego co pamiętam. Natomiast w wyścigu, gdzie ów Vector powinien się znajdować (Na tej ciemnej planszy na 50 okrążeń) jest Citroen Xsara, czasem nawet pare, prawdopodobnie ten Citroen powinien zamienić się z miejscami z ów Vectorem. Też tak macie ?Jaką masz wersję GT2?Ja jeszcze tego nie widziałem,ale mam gt2 i pal i ntsc,więc zobaczę na emulatorze
Zobaczyłbym na PSX,ale mój tato tv ogląda
I wrzucę screena dla niedowiarków
http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Nie wiem czy to błąd czy brak licencji, ale wkurza to, że nie można kupić felg do żadnego BMW.Obejrzałem sobie replay z własnego wyścigu Beemką i wypatrzyłem robiąc pauzę za pauzą że BMW ma oryginalny znaczek firmowy w środeczku felgi (4 piksele) i być może producent nie zgodził się na to żeby zmieniać felgi na inne skoro te są firmowe i mają znaczek.Gram w GT już 15 lat
Komentarz
Komentarz