Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Błędy w Gran Turismo 1 i Gran Turismo 2

http://youtube.com/watch?v=2W07__T5_hE

tu macie ten filmik z tym "bugiem"

I jeszcze jest też pewien "bug" w GT1 ale na Arcade Mode ,gdy wybierasz trasę ,najlepiej High Speed Ring i uderzasz z całą prędkością w przeciwnika ,to on się podnosi nad tobą i spada "wtapiając się" ,trwa to ok. 1 - 2 sekundy i wyrzuca z większą prędkością.
    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Ten filmik w linku z bugiem już widzałem troche dziwny Ale ten bug co napisales to o nim jeszcze nie slyszalem :wink:
      Simsonrulez.fora.pl

Komentarz

Albo też w GT1 w trybie Simulation Mode/Gran Turismo kupujecie sobie Suabru Imprezę z 1994 roku Sedan. Ma 216kM ,po max tuningu + modyfikacja sportowa ,ma juz 404kM. Wybieracie ten samochód chociażby w TimeTrial ,wybieracie jakąś trasę . . . ładuje . . . Start wybieracie . . . . ładuje chwilę . . . i na górze nie pisze [R]Impreza '94 SD ,tylko [R]Impreza '95 WRX Ver.II. Czy wy z tym samochodem też takie coś macie?

Komentarz

Zamieszczone przez WojaS_PL
          Ja w GT1 mialem takiego dziwnego Bug'a . Postanowilem umyc mojego Vipera GTS w myjni , mialem wtedy na koncie ok. 405.000 CR . Umycie auta kosztuje 50 CR . gdy go juz umylem to stan konta pokazal mi - 45.932.901.221 CR . Wy tez mieliscie taki błąd w GT1 ??
          Ten bug pojawia się w wersji NTSC. Miałem identyczny problem Ale najlepszą minę miał brat jak umył swoje FTO

Komentarz

jest nawet na YT:

http://pl.youtube.com/watch?v=2W07__T5_hE&fmt=18

Ale uwaga:

coś wyszperałem i z niedowierzaniem patrzałem na ten film :

http://www.youtube.com/watch?v=EMryi6WptwA&fmt=18

Tej trasy niema! Ona jest w licencjach! Polecam ,jest godne podziwu ten film

Komentarz

hahaha a patrzcie co ja zauważyłem

w wersji pal

Nie wiem, może jest to znane, ale nie zauważyłem w tym temacie.

dodam, gt1, po kodach aby licencje na złoto zrobić (kod na blokownie czasu)

Komentarz

Niestety nie ,ja gram w tą grę na konsoli ponad 8 lat i się niespotkałem dziwne ,tak jakby można kupić hamulce ,ale ze zmianą auta ,czyli "hybrydowe hamulce"? Ja gram na wersji europejskiej nie PAL , tylko NTSC , więc najwyraźniej tego niema.

Komentarz

Mały update, błąd występuje też bez kodów po rozpoczęciu nowej gry.
                  A to GT1 Jest Pal-owskie.
                  Dodam, że płyta to oryginał, sprawdzę jeszcze jak sprawa wygląda na konsoli.

EDIT-

Dobra, nagrałem filmik z konsoli, niestety słaba jakość, ale przy moim necie nawet taki film to kilka minut przesyłania
                  A film zamieszczam nie dlatego, że myślę, że jesteście ciężko kumający, ale dlatego, aby się oprzeć na twardych dowodach. I nie wyjść na jakiegoś noob'a który próbuje wzbudzić sensację.

http://www.youtube.com/watch?v=bvOo4_e5f6E

EDIT-

A tutaj mam fotomontaż w pańcie, wiem, że to mnie obciąża ,ale tylko pokazuję, że nie należy ufać "skrenszota" z emulatora! Ale mam film, więc mam nadzieję, że mi uwierzycie. jeszcze nie znam się na tak zaawansowanej edycji video, właściwie nawet trochę nie znam się na edycji video...

Komentarz

Nie tyle, co blad, a niedopracowanie i dziwne zachowanie AI...

Jechalem dzisiaj pierwszy Endurace na Special Stage Route 11. 30laps. Wystartowalem Mazda RX-7 LM Edition na Racing Super Softach. 10s na jednym kolku szybciej od drugiego. Po pewnym czasie przyszedl czas na pierwsze dublowania. O ile z maruderami z konca stawki nie mialem zadnego problemu to juz np z Impreza Rally, Skylinem R32 czy GTO tak. Zamiast spokojnie dac sie wyprzedzic, AI zdecydowalo, ze bedzie sie za wszelka cene bronic przed zdublowaniem. Bardzo mocno opozniaja hamowanie, wpadaja w poslizg i bardzo czesto koncza na bandzie. Calkiem niezrozumiale dla mnie zachowanie

Innym "bledem", z ktorym sie spotkalem podczas tego (pierwszego w moim zyciu w GT1) endurace byla blednie dzialajaca kontrolka pokazujaca zuzycie opon. Decydujac sie na start na Super Softach bylem swiadom, ze nie wystarcza one na dlugo. Ku mojemu zdziwieniu przez pierwsze pare okrazen opony byly w idealnym stanie. Zielone opony. Brak jakichkolwiek przebarwien. Pomyslalem, ze bez problemu uda mi sie pojechac tylko na jeden PIT Stop. Blad. Po ok 6 okrazeniach opony zaczely popuszczac. Po 8 okrazeniach byly prawie lyse. Na jednym kolku SSR11 tracilem 4-5s do swojego rekordu wyscigu. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze wspomniana juz wczesniej kontrolka swiecila sie na... blady zielony, przechodzacy w zolty. Po 10okrazeniach stwierdzilem, ze dalsza jazda na tym komplecie nie ma zadnego sensu. Wyscig pojechalem na 2PIT stopy. Skoro przy lekko zoltych oponach samochod prowadzil sie jak po lodzie to strach pomyslec, co byloby na czerwonych

Komentarz

Pamiętam jazdę na czerwonych oponach stuningowaną maksymalnie Suprą RZ, masakra :mrgreen:
                      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                      GranTurismo 5 99%
                      GranTurismo 6 100%

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=TXAWeq9v9dE

Skumajcie to ktoś miał coś takiego?

Komentarz

Ciekawe. W GT2 tez jest cos takiego, secret area na torze Autumn Ring.

Komentarz

A ja miałem dość debilnego buga, a więc:
                            kupiłem w GT2 kiedyś challengera, trochę pojeździłem, wszystko było okej. Nastał czas że trochę go zaniedbałem i nie jeździłem, stał sobie spokojnie w garażu. Po długiej przerwie zachciało mi się nim jeździć więc szukam, szukam... mam i co widzę? Mój Challenger ma 11 tysięcy koni :O. Pomyślałem bug, i "przesiadłem"się do Chalengera. Gdy to zrobiłem gra mi się zresetowała sprawdziłem to później dwa razy, za każdym razem było to samo, więc sprzedałem go ;/

Komentarz

Zamieszczone przez S@nrajZz
                              A ja miałem dość debilnego buga, a więc:
                              kupiłem w GT2 kiedyś challengera, trochę pojeździłem, wszystko było okej. Nastał czas że trochę go zaniedbałem i nie jeździłem, stał sobie spokojnie w garażu. Po długiej przerwie zachciało mi się nim jeździć więc szukam, szukam... mam i co widzę? Mój Challenger ma 11 tysięcy koni :O. Pomyślałem bug, i "przesiadłem"się do Chalengera. Gdy to zrobiłem gra mi się zresetowała sprawdziłem to później dwa razy, za każdym razem było to samo, więc sprzedałem go ;/
                              Znany bug. Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że miało to związek z rekordami prędkości na Machine Test. Tyle wiem, że gdy mamy zapisane już wszystkie wolne miejsca i zapiszemy kolejny rekord, to czyści nam garaż. Pozostaje nam tylko wózek, który mamy aktualnie wybrany, ale po przesiadce na nowy i tak nam przepada.

Ogólnie miałem niegdyś na konsoli podobnego buga, ale zamiast kilku tysięcy koni było "NO NAME". Ale po jakiej operacji owy bug się pojawił, niestety nie pamiętam.

Komentarz

Ja się niespotkałem z takimi wozami "NO NAME" nigdy.

Jedyne co to efekt złączenia 2 aut, gdy mu wjeżdżasz ,wbijasz go w bandę ,on leci do góry i laduje nad tobą "wtapiając" się ,pod wpływem silnego odrzutu twojego auta w wyniku tzw "glitchu" ,pręd. może wzrosnąć o nawet 50% ,czyli np: miałeś 75mph "gdy był bot w twoje auto wtopione" ,to po odrzucie będzie 113mph.

Komentarz

Pracuję...
                                X