Ja również jestem przeciw tej nowości. Ja dziś miałem okazję przeglądać forum w rozdzielczości 800x600. O ile w starej konfiguracji, komfortowe przeglądanie forum było możliwe, to dzisiaj była katastrofa. Wszystkie było wymieszane jak groch z kapustą, jedno na drugim. Poza tym fakt, dziwnie to po prawej stronie wygląda.
U mnie podobnie jak u kolegi wyżej - na początku nie wiedziałem co się dzieje, a po spędzeniu kilku minut na forum przywykłem. Nie wiem tylko co ta zmiana miała na celu.
Sponsorzy wymagają takiego wyglądu. Prawy pasek będzie się składał z reklam które umożiwią mi organizacje konkursów, oraz utrzymanie firmy która wymaga ok 1000PLN (miesiecznie) dochodu żeby wyszła na ZERO! 750ZUS, 100-200PLN księgowa, oraz 50PLN, plus 19% podatek. Nie będzie łatwo... Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Sponsorzy wymagają takiego wyglądu. Prawy pasek będzie się składał z reklam które umożiwią mi organizacje konkursów, oraz utrzymanie firmy która wymaga ok 1000PLN (miesiecznie) dochodu żeby wyszła na ZERO! 750ZUS, 100-200PLN księgowa, oraz 50PLN, plus 19% podatek. Nie będzie łatwo... Zobaczymy co z tego wyjdzie.
To twoja kolejna firma, że taki zus Ci dowalili?? Bo przez pierwsze dwa lata jest ponad połowę taniej. Dlaczego nie wziąłeś ryczałtu ewidencjonowanego ?? Odszedł by koszt księgowości.
Mam wiele projektow, ale na tym się zakończyło. To moja pierwsza frma, natomiast wczesniej juz tam zalozylem ale przez 2dni funkcjonowalo (ale zakończyłem działalność) i podobno ten tani ZUS już nie jest aktuanly przez to. Tak mi księgowa powiedziała - jeszcze muszę sprawdzić w ZUS'ie. Kolejną rzeczą jest to że to co ty mi proponujesze to nie dotyczy firm informatycznych, wieć jedyne co mi zostaje to księga przychodów i rozchodów, a pełna księgowość oczywiście odpada.
Mam wiele projektow, ale na tym się zakończyło. To moja pierwsza frma, natomiast wczesniej juz tam zalozylem ale przez 2dni funkcjonowalo (ale zakończyłem działalność) i podobno ten tani ZUS już nie jest aktuanly przez to. Tak mi księgowa powiedziała - jeszcze muszę sprawdzić w ZUS'ie. Kolejną rzeczą jest to że to co ty mi proponujesze to nie dotyczy firm informatycznych, wieć jedyne co mi zostaje to księga przychodów i rozchodów, a pełna księgowość oczywiście odpada.
No to faktycznie kicha z tym zusem. Tak jest dokładnie jak napisałeś i księgowa miała racje. No to jeśli Informatyki nie da się pod ryczałt ewidencjonowany podpiąć no to KPiR jest najlepsza.
No nie wiem czy ma racje, bo byłem w urzędzie i podobno mam 7 dni by zmienić date staru działalności. Księgowa mi zatem sugerowała żebym odwiedził ZUS i przedstawił sytułacje. A werdykt może być różny... Moga dać 750 lub 250, to taka osobista decyzja która może np zależeć od nastroju urzędnika... No zobaczymy.
Komentarz