Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Redesign strony/forum

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Redesign strony/forum

Mysle ze bedzie najlepiej jak bedzie nadal phpbb tylko ze Durpal bedzie wykorzystywal z niego baze danych uzytkownikow (w sensie ze bedzie tylko mozna utworzyc konto przez phpbb a potem wykorzystac je do logowania sie na Drupalu i phpbb). Teraz zbyt duzo watkow jest zbyt wysoko zeby od nowa zaczync, szkoda czasu.

Druga sprawa jest storzenie widokow w drupalu ktore beda pokazywac najnowsze watki z wybranych dzialow Gran Turismo (forum oraz drupala).

Jak ktos jest w stanie cos takiego zrobic to byloby super!

Komentarz

Mostek między phpBB a Drupalem?
      Na Joomli średnio skomplikowane, ale możliwe, przynajmniej w kwestii wspólnej bazy danych.

Co do Drupala... ktoś tu chyba ogarnia ten temat Ale niestety, nie ja...

Komentarz

Może Sqad to ogarnia ?

Komentarz

Sqad albo mvn Któryś z nich na pewno...

Komentarz

Drupala nie znam nigdy nie używałem, pewnie jest to możliwe, ale tak jak pisał Blegu$ zdecydowanie łatwiej jest z integracją phpgg z joolą albo wordpressem. Najwięcej możliwości daje joomla, a WP jest najstabilniejsze chyba.

Komentarz

Sqad, czy jestes w stanie ten szablon oraz phpbb zintegrowac z WP?

Komentarz

Zagłębię się jutro w temat, i powiem czy dam rade,...

Komentarz

Czyli portal zostaje Piotra tak ?

No nic, chciałem pomóc. Jeśli będzie jeszcze potrzebna moja pomoc to z chęcią pomogę. czy to z grafiką czy z phpbb.

Komentarz

Trochę szkoda bo mvn zdążył się już napracować a jego pierwsza propozycja bardzo mnie się podoba.
                    To co? Ankieta?

Komentarz

Zamieszczone przez mvn
                      Czyli portal zostaje Piotra tak ?

No nic, chciałem pomóc. Jeśli będzie jeszcze potrzebna moja pomoc to z chęcią pomogę. czy to z grafiką czy z phpbb.
                      Cześć,
                      Właśnie piszę sobie z Piotrem, i szukam jakiejś alternatywy na integracje bb3 z WP. Jeden mod żeśmy namierzyli ale nie działa serwer do downloadu i szukam alternatywy. Nie mam ostatnio dużo czasu, ale postaram się coś znaleźć. Jak coś masz to podeślij linka wspólnymi siłami można coś opracować. Pewnie każdy z nas nie ma za wiele czasu, ale tak jak pisałem razem może się uda to sprawnie zrobić. Najważniejsze to nie rozwalić bazy i mieć back up w zapasie :]
                      Pzdrv.

Komentarz

Oto jest ten plik ktorego szukalismy. Nie wiem czy to jest ten z kompatybilnoscia phpbb3 wiec musicie sprawdzic.
                        http://www.4shared.com/file/nGMREG9_/wp-united.html

Zostajemy przy tym szablonie ktory z rok temu zrobilem. Jest prosty, malo pamieci zuzywa, bardzo szybko bedzie sie ladowal i nie znudzi sie po kilku miesiacach.

Mvn i Sqad, jak tylko uda mi sie znalesc sponsorow na forum to wasza prace jakos wynagrodze. Jest ciezka sytulacja ale mysle ze jak polaczymy sily to stworzymy ta wymazona GT spolecznosc o ktorej juz mowie od dwoch lat. Ale teraz na serio...

Komentarz

Dobra za tydzien najprawdopodobniej rusza prace nad nowym portalem i forum. Doszedlem do wniosku ze najlepiej bedzie jak zaplace bardzo doswiadczonemu programiscie ktorego osobiscie znam. Mysle ze caly proces zostanie wykonany pomyslnie w ciagu jednego badz dwoch tygodni (najdluzej). Potem zaczne szukac sponsorow dla nowego serwisu.

Komentarz

Rozumiem,że będzie się to wiązało z przerwą w działaniu forum

Komentarz

Tylko z godzinke z drobna utrata danych ktore zastana utworzone tego dnia. Wczesniej wszystko bedzie opracowane na serwerze testowym i wlasnie w ciagu jednej godziny sprobujemy wszystko przelozyc na nasz serwer.

Komentarz

Przerzucajcie to najlepiej późnym wieczorem, żeby nie narazić się znowu forumowiczom bo oni bez forum to jak ryby bez wody

Komentarz

Pracuję...
                                X