Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

Piotr planuje założenie portalu o serii Gran Turismo. Jednak nic nie powstanie bez wsparcia was - użytkowników. Dlatego kazał mi abym zebrał chętnych do współtworzenia portalu. Jeżeli jesteście chętni to piszcie w tym temacie co moglibyście zrobić dla portalu, a także swoje propozycje i opinie.

http://www.granturismo.pl/portal
    1+1=10

Re: Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

O pewnych sprawach wspominał nie będę bo niemam w zwyczaju wchodzić po palcu ani nadskakiwać. Mówię tylko tyle ile zauważam, czy spostrzegawczość i intuicja mnie myli? Nie wiem,czasem chce żeby tak było.

Propozycje nie są jakieś wydumane i zaskakujące. Poczekam troszkę, ocenię i przemyślę bo mimo iż pochwalam powrót i podjęte działania czuje się skołowany i niedoinformowany.

Na forum swoje odsiedziałem i swoje widziałem. Nie robię z tego wielkiej sprawy bo są osoby w stosunku do których mój staż to mrugnięcie oka. Ale uważam że mam pewne prawo głosu choćby ze względu na to że wracam tu jak Lessie na dobre i na złe.

Piszę pod wpływem impulsu i alko więc sposób postrzegania może się lekko różnić od ustalonej krzywej.

Powracając do tematyki portalu to żeby być uczciwym wobec wszystkich chce poznać wasze zdanie.
    Sprawa jest taka że jeśli będzie taka możliwość i wasze plus Piotra przyzwolenie to z chęcią kandydowałbym na jednego z "redaktów" przyszłego portalu. Językiem angielskim ani warsztatem pisarskim zapewne nie błyszczę ale powiem wprost że zawsze interesowała mnie jakaś praca dotycząca gier video w tym wypadku gt który jest konikiem w dziedzinie wyścigów sce. Obiecać nic nie mogę bo lepiej miło zaskoczyć niż rozczarować, ale chętnie bym się sprawdził.

Jeśli macie jakieś wątpliwości, sugestie lub przemyślenia to bardzo proszę. Staram się grać w otwarte karty więc liczę na szczerość i z waszej strony.

To na tyle czekam na wasze opinie. (sory za ew.orty piszę z telefonu)

Komentarz

Ja też zgłaszam sie do dyspozycji - nawet jeśli nie jako jakiś redaktor wielki to moge czuwac nad jakąś poprawnością i formą czy coś. :mrgreen:
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Witek - Już to robisz .

Dredziu - czemu w sumie by nie, napisz tylko coś testowego .
        1+1=10

Komentarz

Jeśli będzie taka potrzeba. Nie jestem dzisiejszy a na forum pisałem sporo własnych tekstów, wystarczy poczytać i wnioskować.
          Pomyślimy. Tymczasem czekam na zajęcie stanowisk w sprawie.

Komentarz

Tak jak myślałem ciężko jest usłyszeć konkrety od kogokolwiek. Wplyw mają tylko ludzie z najbliższego kręgu wyznawców. Whatever.

Przedstawię 3propozycje dot.portalu:
            1.Gt wiki-nic innego jak wikipedia gran turismo. Podstawowe fakty i zagadnienia na temat serii,twórców itp.itd.
            2.Własny oficjalny kanał na Youtube-nie trzeba tłumaczyć. Byłyby tam umieszczane nasze wybrane materiały filmowe (np.nowości,rekordy,drift show off, video testy aut itp.)
            2a.Video testy aut-tego jeszcze nie było. Można tworzyć własne krótkie filmiki prezentujące podstawowe cechy auta np.v max,przyspieszenie, lap w time trial i drift. Do tego opis lub własny komentarz głosowy.
            3.koszulki,kubki (gadżety) z logiem naszego portalu. Pomysłodawcą był nitro ale nie przeszło. Ja jednak przypominam bo uważam to za świetny pomysł. Gdyby znaleźli się chętni możnaby zamówić po przystępnej cenie wykonanie takich drobnostek.

W tym momencie to na tyle.

Komentarz

Dread - 1. punkt bardzo mi sie podoba. Na GTPlanet jest coś podobnego i pewnie wymaga sporo roboty, ale na pewno będzie bardzo przydatne.
              Co do tych testów... wydaje mi się, że to niepotrzebne. Poza tym, kto przetestuje wszystkie 1000 samochodów w GT5 i do tego zrobi sensowny filmik, a potem wstawi to na YT? A jeśli chodzi o materiały dot. samego GT to potrzebne byłyby raczej własne filmiki, bo w sumie dużo nam nie da, że wrzucimy jeszcze raz ten sam trailer gdy jest on już na oficjalnym kanale Sony czy Polyphony.
              Trzecia sprawa - fajna sprawa, ale nie przesadzałbym z tym, bo może teraz jakiś entuzjazm jest u paru osób, ale potem może wyjść że cena będzie wysoka, albo że nagle sie większość rozmyśli. Poczekałbym też na rozrost portalu i forum, na powrót do formy, bo kiedy delikatnie mówiąc nie jesteśmy w szczytowej fazie odwiedzin, to raczej może przynieść straty
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Mógłbym od czasu do czasu jakiegoś arta o GT5 skrobnąć, zwłaszcza, że zapowiada się duża liczba opcji w tej grze wiec będzie o czym pisać. Więc możecie mieć mnie za chętnego do pracy nad portalem

Komentarz

Miło że chociaż jeden pomysł się spodobał
                  Co do pozostałych:
                  O tego typu testach pomyślałem bo u nas takie nie miały miejsca. Zawsze to coś nowego, łatwiej publice oceniać widząc podmiot na filmiku w akcji w rużnych sytuacjach niż czytając suchy opis. Filmik 2max3 minuty. Więc nie taki wymagający. A co do samego wykonania to nikt nie testowałby tych wszystkich samochodów. Zasada działania jak zawsze-zbiór zasad i wytycznych. Wtedy kto by chciał ten by zrobił. (jak testy w gt4). Jeśli jednak chybiłem z pomysłem to kanał i tak uważam za przydatny. Możnaby umieszczać własne videomontaże lub replaye forumowych rekordów i ludzi wybijających się na szczyty online"owych tabel itd.itp.

Źle mnie zrozumiałeś. Miałem na myśli to by zrobić listę chętnych na gadżety a następnie dowiedzieć się o ewentualny koszt. Jeśli usłyszelibyśmy rozsądną cenę to każdy wpłaca np.50% wartości zamawianych przedmiotów. (by max wyeliminować krętaczy) a resztę puźniej. Choć ten pomysł wymaga jeszcze przemyślenia i skorygowania. Rozmawiam chyba z poważnymi ludźmi i po cichu wątpie że ktoś by kogoś oszukał na pieniądze. A myśle że każdy z radością przyszalałby koszulką czy kubeczkiem, może nawet symboliczną wlepką na auto xD

Komentarz

Jeśli chodzi o pomysł na kubki koszulki itp. To ja mam wejście znaczy się znajomy robi takie pierdoły i duzo nie kroi kasy a tym bardziej że jak to hurtowo by zrobił ^^

Tak samo tyczy się sprawa koszulek ostatnio odebrałem swoją drugą wersje tekkenowskiej koszuleczki.
                    Więc chłopaki jak by co to ta sprawa jest do załatwienia.
                    Jeszcze trzeba by było właśnie dogadać się z formą płatności.

Reszta Pomysłów Wiesława jest dobra Wiki szczególnie

Komentarz

Skoro jest taki dostep to chyba nie widze zadnych przeszkod. Zawsze to plus i wieksza promocja portalu.

Mam pytanie troche po za tematem portalu. Chodzi o nasze forum. Na gorze widnieje logo Gran Turismo Center. Strona juz nie istnieje. Nasz portal bedzie sie przeciez inaczej nazywac. Moze przydaloby sie to zmienic? Moze jakies nowe logo? Moze konkurs z ankieta na logo?

Komentarz

Mozecie zaczac projekotowac nowe logo dla naszego forum. Potem wszystkie pomysly zostana polaczone i logo zostanie dokonczone przez doswiadczonego grafika.

Komentarz

Ja mogę zrobić projekt na papierze bo w tym jestem dobry a zaś można to przenieść na forum jak by się spodobało

Komentarz

Ji-więc jak cenowo przedstawia się wykonanie takiej np.koszulki? Jaki rodzaj materiału,jaka jakość i w jaki sposób wykonany nadruk?

Komentarz

Materiał: zaraz sprawdzę : :wink:
                              100% bawełny biała i czarna takie kolory są dostępne.
                              Nadruk:
                              Nadruki są najwyższej jakości lecz wiadomo z biegiem czasu i praniu w jakiś żrących gównach szlak trafi naszą szmateczkę.
                              Nadruki są sprasowane pod temperaturą prosto na materiał. Ale to każdy chyba wie :wink:
                              Z cenami jest różnie to zależy od ilości wykorzystanego materiału do nadruku bo on tu właśnie jest najdroższy.
                              Za moje wymysły na koszulkę zabuliłem 45zł <<<cena może wysoka ale to jest cena jednej koszulki dla indywidualnego klienta z swoim widzi mi się.
                              Jeśli koszulki były by hurtowo zmawiane na pewno jeszcze z ceny by było z cięte.

cena z jedno stronnnym nadrukiem pewnie i tak będzie tańsza o jakieś 10zl.

Więcej wam powiem jak wybadam sprawę i dogadam się z kumplem o ile owa propozycja przejdzie.

Facet nie tylko robi koszulki ale też kubki nadruki na poduszki i jeszcze tam jakieś mini reklamy.
                              Chłopaki mówię wam będe więcej wiedział jutro lub pojutrze bo jutro musze swoją machinę do serwisu zaprowadzić zaś wam wszystko powiem jak stoi i za ile

Komentarz

Pracuję...
                              X