Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Portal granturismo.pl - rekrutacja chętnych

Czy to się tyczy tylko gt5, czy innych części też?

Komentarz

Wszystkich. Musimy sie na poczatku skupic na GT4 i 5. Natomiast Ci uzytkownicy ktorzy nie posiadaja PS2 badz P3 moga sie skupic na GT1 i 2.

Komentarz

Ja mógłbym pomóc przy GT 4 )
        Drifting <3

Komentarz

Dobra to teraz piszczie co bedziecie robic. Zeby nie bylo pozniej duplikatow....

Komentarz

Ja bym mógł pomóc przy opisaniu i przetestowaniu najczęściej kupowanych aut przez graczy.

Mógłbym także pomóc przy robieniu jakiś artów na temat driftingu
            Drifting <3

Komentarz

Stronę można postawić już,... jest masa newsów na temat GT5 więc i sporo treści kolejne działy w miarę pojawiania się artykułów można otwierać. Zintegrować portal z forum żeby jeden login i hasło bylo,.... dobrze żeby była opcja komentarzy postów.
              Dość obszernie można rozwinąć temat sprzętu i kierownic bo jest ich kilka. Uważam że jak są newsy można działać już z portalem. Teraz modne są social weby wiec na to bym położył nacisk. Znajomi rozbudowane opcje profilowe z możliwością dodawania fotek/filmów, ewentulanie zakładanie drużyn,...Zanim wszstko zacznie działać bez bugów minie trochę czasu.

Komentarz

Ja bym się mógł w chwilach wolnych(całe wakacje + po szkole + weekendy) aktualizować listę newsów, jak by była coś ala GTP. Albo artykuł machnąć jak GT5 wyjdzie. Albo o swapach z GT2

Komentarz

Z chęcią podjąłbym to wyzwanie Jestem oczywiście szczęśliwym właścicielem PS3 oraz przyszłym posiadaczem GT 5 . Znajdę dużo czasu na pisanie recenzji , wszelkich testów, porad, ciekawostek, a także innych artykułów. Nic nie jest mi straszne
                  Pozdrawiam

Komentarz

Fantastycznie. To moze zacznijcie wgrywac wszysto na forum a publicznosc dobracuje wasze artykuly i jakos w ten sposob uzupelnimy wszystkie braki.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                      Dobra to teraz piszczie co bedziecie robic. Zeby nie bylo pozniej duplikatow....
                      Ja postanowiłem przetłumaczyć ten poradnik do granturismo, który ktoś już troszke zaczął, ale nie skończył i nie kontynuuje. Myśle że to będzie przydatna rzecz. Narazie zrobiłem tyle + to co ktoś już zrobił viewtopic.php?f=23&t=5364

Wyobraź sobie jeszcze raz ostry zakręt wychodzący w prostą. Zakręt przypomina kształt litery U a odpowiednia linia toru jazdy zaczyna się dopiero jak pokonasz zakręt. Jednakże, każdy zakręt ma swoją tajemnice. Ponieważ droga jest szersza niż Twój pojazd, nie musisz jechać w identycznej linii jakiej jest kształt zakrętu. Spróbuj pokonać zakręt w kształcie U, jadąc torem bardziej przypominającym literę V. Ze względu na to, że tor jazdy przy wyjściu z linii V jest bardziej prosty niż w przypadku linii U, masz możliwość zacząć przyśpieszać wcześniej i obrać lepszą pozycje na wyjściu.

Oczywiście nie musisz transformować każdego zakrętu w idealne V. Nie zawsze przynosi to efekt, i najważniejsze, nie jest to celem tej lekcji (celem jest także nie mieszanie Tobie głowie, jeśli jednak to zrobiłem, to przepraszam). Na tym przykładzie chciałem przekazać, żeby przy pokonywaniu zakrętu starać się znaleźć taką linie toru, aby uzyskać jak najbardziej prostą i długą linie wyjściową.

Jak to się ma do wierzchołka zakrętu? Wierzchołek powinien być częścią linii wyjściowej z zakrętu. Najlepiej, aby wierzchołek był początkiem linii wyjściowej zakrętu. Po osiągnięciu wierzchołka w zakręcie, powinieneś zacząć przyśpieszać, oczywiście próbując utrzymać prosty tor jazdy. Taki schemat pokonania zakrętu umożliwia osiągnięcie maksymalnej prędkości po zakręcie.

Zaleta prostego toru jazdy

Jeśli nadążasz z czytaniem, pewnie już domyśliłeś się, jak ważne jest utrzymanie prostego toru jazdy. W szczegóły wejdziemy trochę później, natomiast ważne jest abyś zrozumiał prostą zasadę: Twój pojazd będzie przyśpieszał najlepiej tylko wtedy, jeśli będzie poruszał się w perfekcyjnie prostej linii. Jednak to nie jest jedyną zaletą prostego toru jazdy.

Utrzymanie prostej linii toru jazdy jest bardziej istotne w przypadku hamowania.
                      Kiedy wjeżdżasz szybko w ciasny zakręt, powinieneś zacząć hamować przed wejściem w zakręt. To umożliwia wykorzystanie maksymalnie siły hamowania, ponieważ poruszasz się w linii prostej. Gdy opóźnisz hamowanie, wejdziesz w zakręt cały czas wytrącając prędkość. Hamowanie przy skręconych kołach spowoduje uślizg, a co za tym idzie zmniejszoną siłę hamowania oraz wypadnięcie z prawidłowego toru pokonywania zakrętu

Komentarz

Wiedze ze juz sie wszystkim wypalil ten caly entuzjazm do pisania.

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                          Wiedze ze juz sie wszystkim wypalil ten caly entuzjazm do pisania.
                          Bo tu trzeba bata, a nie lizaka..

Komentarz

Bo kazdy czeka na gotowe, bo ktos inny zrobi, a ja sie pod tym podpisze...

Ruszcie swoje chole*ne du*ska

Komentarz

Drogi Piotrze czy i kiedy ruszą pracę nad Portalem? Czas biegnie a strona nie zrobiła ani kroku.
                              Bez doświadczenia i biegłości w obsługiwaniu tego typu stron pełen wiary napisałem krótkie newsy które mogłyby trafić na "główną".
                              Niestety bez całej reszty prawdopodobnie nikt tego nie przeczyta.

Komentarz

News:
                                Napisałem krótką wiadomość w dziale "kontakt" do redakcji strony ps3site.pl z prośbą o odnotowanie faktu istnienia największego w Polsce forum poświęconego tematyce GT.
                                Zobaczymy czy i co odpowiedzą.

Wglanowie proponuję i proszę o pomoc w akcji propagacji wiedzy o istnieniu i reklamy naszego forum. Jesteśmy monopolistą ale leżąc zjedzą nas mniejsze prężne nowe stronki i fora. Już teraz jest kilku mało znaczących rywali ale kto wie. Piszemy na innych forach i portalach o grach reklamy naszego forum.
                                Współpraca ya man

Komentarz

Pracuję...
                                X