Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

PRZYSZŁOŚĆ

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: PRZYSZŁOŚĆ

Sfot-
    Longin- starszemu pokoleniu nie musisz przypominać co to Amiga, ba ja miałem nawet C64 To komputerek 3g (gry,grafika,grywalność) który odznaczał się wieloma świetnymi tytułami tj."cannon fodder", "lotus3", "mk3", "północ połódnie" etc. Jedyne co mnie stresowało to walka z dyskietkami które żeby zagrać należało przełożyć milion razy. Ale to i tak chyba lepsze od przewijania kaset na C64. Łoj jakby tak powspominać to gdzieś też o Atari się otarłem.

Styka bo nie na temat

Komentarz

Moderacja mi wybaczy, albo skasuje, ale muszę to napisać.
      Strasznie miło, że pamiętacie Amigę i wspaniały okres, kiedy była "najlepszą konsolą" na rynku.
      Jak to mawiał wtedy mój kolega, po prostu "szoking".

Ja jednak dopowiem, że to, co widzicie dzisiaj w najnowszych windowsach, już piętnaście lat temu proponował system Amigi.
      Już w 1991 roku, była nawet wersja CDTV bez stacji dyskietek (bo po co ona). Miała CD i pilota.
      Moja córka od pierwszego dnia życia bawiła się Amigą. Nigdy nie instalowałem drugi raz systemu i nie wiem co to jest wirus.
      Mój monitor pietnaście lat temu to był dwudziestoczterocalowy TV i dźwięk stereo z TV, bądź wieży 2x40 W.
      Po co to piszę ? Bo już taki jestem i dzięki swoim "wyznawcom" Amiga istnieje do dziś.
      Zbyt idealna, by można było na niej zarobić. I dlatego musiała (choć nie do końca) odejść.

PRZYSZŁOŚĆ - jak tyle nas łączy to OK, fajnie jest i będzie.

Komentarz

Kufa zapomniałem o tym napisać wcześniej ale jeden post więcej chyba nikogo nie zgwałci. Jeśli Ty Longin lub inni sympatycy Amigi posiadacie telefon na platformie s60v3 to polecam ściągnięcie emula UAE4ALL. Jest to w pełni funkcjonalny emulator na symbiana. Mam od tygodnia ale wszystkiego nie testowałem. Do tej pory działa bez większych zarzutów. Do płynnej animacji zalecany procek 369mhz i 98ram. Np.e51
        Wypstrykałem się

Komentarz

Nie wiem czy ktoś pamięta z was platformówkę na Amigę "Premiere" Cudo. Klimat wyciekający z monitora wprost na nas, ta genialna fabuła i grafika...

Komentarz

Loginie co do mojej kswywki to pisz jak widzisz na forum ^^ Może też jak co niektórzy napisać (Ji lub JI)

Komentarz

O przyszlosc forum trzeba zadbac. Niewiele osob wie, ze mamy reaktywacje po ciezkich i dlugich zmaganiach z nieudolnym wlascicielem (reniferem) serwera.

Powiadomcie wszystkich, ktorych znacie. Zacheccie innych, by dolaczyli. Nie badzcie leniwi. Ruszcie cos. GT4 i GT5P to wciaz swieze gry, ktore oferuja mnostwo godzin rozrywki. Nie zapominajcie tez o starszych produkcjach.

Komentarz

Prawda jest taka ze w przyszlosci bedzie wiele klanow ktore beda sie rodzily na naszym forum. To normalne. Beda sie one sypaly i powstawaly kolejne a wszyscy tutaj beda wracac podczas tych trudnych chwil i oczywiscie podyskutowac.

Mam dobre wiesci dla naszych uztykownikow. Na dzien dzisiejszy liczba oladalnosci granturismo.pl stopniowo powraca. Jak odpalilismy forum po wielu miesiacach ogladalnosc wyniosla srednio 220 unikatowych dziennie. Natomiast wczoraj az 367 ludzi nas odwiedzilo. Za dawnych czasow to bylo minimum 600 do 1000 dziennie. Widac ze powoli watki z dzialu Gran Turismo 4 powracaja na swoje miesca w Google. Dzieki temu liczba ogladalnosci naszych stron rosnie. Oby tak dalej!

Ten proces mozna oczywiscie nieco przyspieszyc poprzez pisanie nowych odpowiedzi w obecnych watkach. Jaka kolwiek aktywnosc na forum bedzie poztywnie wplywala na odnajdywanie starszych watkow przez Google.

Komentarz

No i prawidłowo Forum małymi kroczkami wraca do dawnej formy. Martwić może tylko to, że nadal regularnie bywa głównie stara gwardia, ale dobre i to, bo nie spodziewałem się, że wróci aż tylu starych wyjadaczy. Nawet szymoniec gdzieś się tam przewinął w zalogowanych. Najprawdopodobniej nowi userzy będą dołączać na forum wraz z premierą Gran Turismo 5, tak jak mówił Dread. Jeśli "moda na awarie" wreszcie się skończyła, powinno być tylko lepiej.

Szkoda, że turnieje w dziale GT2 nie cieszą się zainteresowaniem. Przyznam szczerze i bez bicia, że ostatnio mam okropnego lenia, jeśli chodzi o branie udziału w turniejach. Jeśli się wreszcie zmobilizuję, to wrzucę swoje czasy do turniejów. Nie jestem pewien, czy to coś zmieni, ale niepodejmowanie żadnych działań jest najgorszą opcją z możliwych.

Komentarz

Wysylanie emailow narazie nie dziala. Poprosilem kolege by napisal kod w PHP ktory rozesle masowa korespondecje do naszych urzytkownikow. Jak bedzie mial czas to nam pomoze. Nie wiem kiedy to nastapi ale byc moze mi uda sie znalesc na to rozwiazanie. Zobaczymy...

Komentarz

Wyniki wzięte zapewne ze stat4u. Dość dobry wynik ale należy kilka wejść odliczyć które sami nastukaliśmy. Forum będzie odrzywało wprost proporcjonalnie do zbliżania premiery. Co do samej przyszłości mam mieszane uczucia. Plany są duże i piękne, oby się spełniły. Sam miałbym kilka pomysłów i propozycji dotyczących sprawy. Niewiem jednak czy kogokolwiek to obchodzi i interesuje bo właściwie "niema z kim" o tym rozmawiać. Atmosfera i sytuacja na forum jednak stała się mglista i ciężka. W dodatku zauważam rodzaj dziwnych podchodów,które budzą irytacje. Być może to chwilowe wachanie nastroju ale rozważam opcje ostateczną.

Komentarz

Dane statystyczne pochodza z Google Analytics. Wsztstko jest dobrze liczone. Propozycje sa mile widziane. Mozesz pisac tutaj wszystkie twoje mysli dotyczace nowego portalu.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                          W dodatku zauważam rodzaj dziwnych podchodów,które budzą irytacje. Być może to chwilowe wachanie nastroju ale rozważam opcje ostateczną.
                          Dredziu, mógłbyś nam przybliżyć, co Ci leży na wątrobie?

Komentarz

O pewnych sprawach wspominał nie będę bo niemam w zwyczaju wchodzić po palcu ani nadskakiwać. Mówię tylko tyle ile zauważam, czy spostrzegawczość i intuicja mnie myli? Nie wiem,czasem chce żeby tak było.

Propozycje nie są jakieś wydumane i zaskakujące. Poczekam troszkę, ocenię i przemyślę bo mimo iż pochwalam powrót i podjęte działania czuje się skołowany i niedoinformowany.

Na forum swoje odsiedziałem i swoje widziałem. Nie robię z tego wielkiej sprawy bo są osoby w stosunku do których mój staż to mrugnięcie oka. Ale uważam że mam pewne prawo głosu choćby ze względu na to że wracam tu jak Lessie na dobre i na złe.

Piszę pod wpływem impulsu i alko więc sposób postrzegania może się lekko różnić od ustalonej krzywej.

Powracając do tematyki portalu to żeby być uczciwym wobec wszystkich chce poznać wasze zdanie.
                            Sprawa jest taka że jeśli będzie taka możliwość i wasze plus Piotra przyzwolenie to z chęcią kandydowałbym na jednego z "redaktów" przyszłego portalu. Językiem angielskim ani warsztatem pisarskim zapewne nie błyszczę ale powiem wprost że zawsze interesowała mnie jakaś praca dotycząca gier video w tym wypadku gt który jest konikiem w dziedzinie wyścigów sce. Obiecać nic nie mogę bo lepiej miło zaskoczyć niż rozczarować, ale chętnie bym się sprawdził.

Jeśli macie jakieś wątpliwości, sugestie lub przemyślenia to bardzo proszę. Staram się grać w otwarte karty więc liczę na szczerość i z waszej strony.

To na tyle czekam na wasze opinie. (sory za ew.orty piszę z telefonu)

Komentarz

Temat zakmnkniety. Dalsza czesc temat jest tutaj prowadzona:
                              viewtopic.php?f=15&t=5756&p=76836

Komentarz

Pracuję...
                              X