Zauważ emotikonkę :mrgreen:
Ja tam też nie jestem święty pewnie sporo błędów by się jeszcze znalazło choć staram się jak mogę wciskać "prawy alt" :wink:
- sprawa avatarow
Ostatnio dano nam mozliwosc wgrywania avatarow o wiekszej rozdzielczosci. Wg mnie to nieco znieksztalcilo obraz forum. Zwiekszyc tak, ale rozmiar avataru... nie jego rozdzielczosc.
- sprawa podpisow
Chcialbym zauwazyc, ze podpisy wielu uzytkownikow daleko wybiegaja po za regulaminowe 60px. Mialem nadzieje, ze moderacja cos z tym zrobi. Jakis czas temu uzytkownik "L" prosil o zwiekszenie tegoz podpisu. Odrzucono jego propozycje. Moja propozycja: albo zwiekszyc wielkosc dla wszystkich, albo przyciac niesubordynowanych.
- sprawa nowych uzytkownikow
Proponowalbym, aby kazdy nowy uzytkownik tuz po zarejestrowaniu sie na forum byl w pierwszej kolejnosci (automatycznie) kierowany do regulaminu. Regulamin moglby tez byc widoczny podczas rejestracji. Jednym z warunkow rejestracji byloby wlasnie zapoznanie sie z regulaminem. Moze w jakikolwiek sposob zmniejszyloby to fale spamu, dublepostow i topicow.
- sprawa avatarow
Ostatnio dano nam mozliwosc wgrywania avatarow o wiekszej rozdzielczosci. Wg mnie to nieco znieksztalcilo obraz forum. Zwiekszyc tak, ale rozmiar avataru... nie jego rozdzielczosc.
- sprawa podpisow
Chcialbym zauwazyc, ze podpisy wielu uzytkownikow daleko wybiegaja po za regulaminowe 60px. Mialem nadzieje, ze moderacja cos z tym zrobi. Jakis czas temu uzytkownik "L" prosil o zwiekszenie tegoz podpisu. Odrzucono jego propozycje. Moja propozycja: albo zwiekszyc wielkosc dla wszystkich, albo przyciac niesubordynowanych.
- sprawa nowych uzytkownikow
Proponowalbym, aby kazdy nowy uzytkownik tuz po zarejestrowaniu sie na forum byl w pierwszej kolejnosci (automatycznie) kierowany do regulaminu. Regulamin moglby tez byc widoczny podczas rejestracji. Jednym z warunkow rejestracji byloby wlasnie zapoznanie sie z regulaminem. Moze w jakikolwiek sposob zmniejszyloby to fale spamu, dublepostow i topicow.
Co do avatarów... mi tam nie przeszkadza, zresztą to raczej nie sprawa do mnie, a do admina.
Co do podpisów - czasami dziennie wysyłam nawet po 3 PMki do różnych userów w tej sprawie... naprawde, przekraczanie limitu jest nagminne. Troche wkurzające, że najpierw wszyscy są przeciw większym sygnaturom, a potem i tak każdy przekracza regulamin... ja od zawsze jestem za niewielkim zwiększeniem limitu wysokości. Nie chce dawac za to warnów, bo zazwyczaj przekroczenia nie są wielkie i nie ma sensu userom psuc opinii, ale czasami bywa, że moja praca to właśnie tylko upominanie. W tej sprawie potrzebna jest opinia większej liczby osób.
Regulamin... Wydaje mi się, że takie coś jest już ujęte podczas rejestracji. Nie jestem tego do końca pewien, ale w samym regulaminie jest napisane, że każdy kto zarejestrował się na tym forum automatycznie poświadcza, że zapoznał się z regulaminem i zobowiązuje się go przestrzegac. Takie sprawy techniczne są też jednak w zakresie kompetencji administratora.
Komentarz