Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Backmasking

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Backmasking

Początkowo olałem temat... jako bzdurę i coś śmiesznego... ale to co przeczytałem mnie powaliło

Zamieszczone przez WiLkU666
    Ale. . . . .

W kreskówkach też występują różne sprzeczności religijne . . . . świetnym przykładem na to są Pokemony:

"Gotta catch'em all, Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all, Gotta catch'em all,
    Gotta catch'em all, Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all"

Od tyłu:

"I love satan, I love satan ,I love satan ,I love satan,
    I love satan, I love satan, I love satan, I love satan"
    WTF.... lla me"chtac attog znaczy I love satan ? Nie wiem po jakiemu to ale I love satan ni chu*a z tego nie wychodzi... Co do tego Plus czy minus... Dla mnie jeden bełkot... Tak jak koledzy wyżej pisali... jeżeli chcemy się czegoś doszukać to się tego doszukamy... nawet w psim gównie doszukasz się Picassa na upartego...
    Piosenka z Gumisiami mnie w ogóle roz***ała
    Po pierwsze wszystkie piosenki nie są tylko odwrócone ale także przyśpieszone... Dla tego może się wydawać że "coś" słyszymy... ale dla mnie coś w stylu gadsaw cyadac sakdarta czy inny bełkot nie może być odbierany jako słowo które znajduję się w języku polski... Kolejna bajka wymyślona przez ludzi którym się nudzi w domu

Nie chcę tutaj nikogo obrażać ale ktoś kto w to wierzy musi być niespełna rozumu Albo mieć 10 lat

Komentarz

Z tymi Pokemonami i całym zjawiskiem chodziło Wilkowi o "od tyłu fonetycznie" a nie całkowite odwrócenie słowa,zdania.
      Typu:
      Zakopane na pokaz. (czytaj z przodu i od tyłu )

Co nie zmienia faktu że ten Backmasking jest mocno naciągany.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
        Z tymi Pokemonami i całym zjawiskiem chodziło Wilkowi o "od tyłu fonetycznie"
        Nawet fonetycznie nic z tego nie wychodzi...

Mniejsza... Widać się nie znam :mrgreen:

Komentarz

Zakopane na pokaz.

Od tyłu fonetycznie wygląda to tak ---> Zakopanenapokaz = Tak więc jednak coś z tego wyszło. :wink:

Po prostu musisz sobie przeczytać bez spacji. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
            Zakopane na pokaz.
            Od tyłu fonetycznie wygląda to tak ---> Zakopanenapokaz = Tak więc jednak coś z tego wyszło. :wink:
            Ale nie chodziło mi o "Zakopane na pokaz" tylko o pokemony... :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
              Po pierwsze wszystkie piosenki nie są tylko odwrócone ale także przyśpieszone... Dla tego może się wydawać że "coś" słyszymy...
              jeżeli chodzi akurat o +i- to nie ma żadnego przyspieszenia, bo sam puszczałem od tyłu wersję z swojego kompa i było to samo, jakiś czas temu sam próbowałem to ogarnąć i sądzę że coś w tym jest, jeśli to nie jest backamsking, to może to być mowa wsteczna/odwrotna (istnieją 2 nazwy)
              Jeżeli ludzka mowa zostanie nagrana, a następnie odtworzona od tyłu, pośród bełkotu w regularnych interwałach usłyszeć można bardzo wyraźne oświadczenia. Ograniczają się one zazwyczaj do krótkich zdań, niemal zawsze są powiązane z tym, co mówi dana osoba "do przodu". Najprawdopodobniej jest to naturalna część ludzkiej mowy.

Weteran w dziedzinie mowy wstecznej, australijczyk David John Oates, opisuje to zjawisko jako inną formę interakcji międzyludzkich. Według niego, ludzki język jest dwupoziomowy - do przodu i do tyłu. Nasz mózg konstruuje wypowiedzi w taki sposób, że można odebrać obydwie wiadomości jednocześnie - jedną "do przodu", będącą wynikiem mowy świadomej, i drugą "do tyłu", będącej z kolei wynikiem podświadomości.

wypowiedź skopiowana z jakiegoś forum
              a jeżeli chodzi o sam backmasking to wg mnie istnieje(np jedna z piosenek led zeppelin), ale tez często ludzie doszukują się czegoś na siłę np http://pl.youtube.com/watch?v=ax7pjxPwr ... re=related
              Tyle odemnie

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
              Za szyjke mocno chwyć i napij się!
              Jabol punk!

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                Zakopane na pokaz.
                Ale nie chodziło mi o "Zakopane na pokaz" tylko o pokemony... :wink:
                Dla sprostowania chodziło mi o:

Pokemony- słuchanie od tyłu fonetycznie.

Zakopany na pokaz.-dosłowne czytanie zdania od tyłu.

Komentarz

Ainazakezrp od maw mam oc oget uineimuzorz w ćazdakzsezrp maw onniwop ein ęzsip zaret bósops ikaj w ot enizcyteroet ilyzc.
                  Ęzsip oc myt z ogenaząiwop śoc bul ,omas ot "ćatyzcdo" eciśinniwop einzcytenof żawenop...
                  Ćawepiśaz tewan eibos ot ecieżom...

Jeżeli komuś coś z tego wyjdzie i mi to udowodni to uwierzę w ten cały "Backmasking"...

Bzdura...
                  Jak to co piszę ( mówię czy śpiewam ) może mieć takie samo znaczenie czy sens kiedy powiem to od tyłu
                  Poza tym...
                  Ograniczają się one zazwyczaj do krótkich zdań, niemal zawsze są powiązane z tym, co mówi dana osoba "do przodu"
                  Więc skoro piosenka jest o niebie to jakim cudem od tyłu wychodzi piekło To samo pokemony... Pokemony... Szatan... No chyba że szatan jest pokemonem
                  To samo + i -... Jak dla mnie treść piosenki nie za bardzo mówi o śmierci czy samobójstwie... Chyba że + traktujemy jako śmierć a - jako życie... ale to znowu sprawa interpretacji ...

Na razie jakoś nic mnie nie przekonuje... nawet "niby" naukowe cytaty...

Komentarz

Ainazakezrp od maw mam oc oget uineimuzorz w ćazdakzsezrp maw onniwop ein ęzsip zaret bósops ikaj w ot enizcyteroet ilyzc.
                    Ęzsip oc myt z ogenaząiwop śoc bul ,omas ot "ćatyzcdo" eciśinniwop einzcytenof żawenop...
                    A mama mówiła przestań ćpać Nawiasem mówiąc dobre :wink:
                    Zarazem konkretny przykład.

Komentarz

sory ale jeśli słuchami piosenki czy jakiejś wypowiedzi od tyłu to głoski wymawiane są również od tyłu, a nie tylko w odwróconej koejności

Jabol punk!

Komentarz

Zamieszczone przez mysi
                        sory ale jeśli słuchami piosenki czy jakiejś wypowiedzi od tyłu to głoski wymawiane są również od tyłu, a nie tylko w odwróconej koejności
                        To sobie to nagraj i puść od tyłu... Ciekawe co Ci z tego wyjdzie

Komentarz

napewno nie to samo co tekst, który napisałeś od tyłu w poprawnej kolejności

Jabol punk!

Komentarz

Zamieszczone przez mysi
                            napewno nie to samo co tekst, który napisałeś od tyłu w poprawnej kolejności
                            Minimalna różnica może będzie... nic poza tym... sensu żadnego w tym i tak nie odczytasz...

Komentarz

No dobra . . . . .postanowiłem sobie wziąść kawałek "30 Second To Mars - The Kill" i odwróciłem go . . . . . badanie tego utworu trwało to u mnie ze 2,5 godziny ,oto "Backward Lyrics":

30 Seconds To Mars - The Kill [reverse]

Hear our mirror [x3]
                              Unseen [x3]
                              You spin on laser.
                              Eyes on the end, Oh yes! My engineer ,Oh yes! My engineer ,[this/the] nash. [Blare!]
                              Now away ,No! Now you look me ,relash me ,relash me , [say] you nash now. [Blare!]
                              Wait! Wait! He say the live ,Hear me up! Hear me up ,Hear me up ,Oh yes! My engineer ,crash!
                              [Blare!]
                              [Blare!]
                              Now I am alive! What is this? I'm love you ,Yes! Nash! [Blare!][???][Where is "this"?!] [???]The wolf ,Yes! [???] I'm Alive! [Bought me] ,listen me ,they in you dash ,Esh! Listen me ,is sleep in you , [cry "style scream"] Oh! Yes! Ingore. [Blare!]
                              Now away ,No! There lie ,relash me ,relash me ,[say] you nash now. [Blare!] He say the live ,Hear me up! Hear me up! Oh ,yes! My engineer , crash!

Now wait ,now wait , I feel all right ,Aah! Yes ,steering now! Ooh! Yes now way ,Yes! Ouch! Chris ,please not now ,me understand! I understand. [???]System last to final.

He say the live ,Hear me up! Hear me up ,Oh yes! My engineer ,crash!

Always ,always[quiet] [x2] ,please now. How of mid-lesser seer isn't do it? Ooh,he's explorer faint [feel]. Who is this [now]? See earth ,Ooh ,the fire long , fear step on-line , feeble.

W przetłumaczyeniu powyższego tekstu na język polski wychodzą . . . . bzdury ,szczerze mówiąc
                              Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

To jest po prostu nienormalne po co np. autorzy bajki Pokemon mieliby to zastosować,jeżeli to by było prawdą to ktoś już dawno by to rozszyfrował,a tak ludzie sami sobie wynajdują problemy.To tak jak szukanie UFO tylko że jest szansa na znalezienie innych mieszkańców kosmosu a to jest BEZNADZIEJNE

Komentarz

Pracuję...
                                X