Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Backmasking

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Backmasking

Backmasking (ang. tylne, wsteczne maskowanie) to wykorzystywana głównie w muzyce metoda ukrywania wiadomości, możliwej do odczytania tylko przy wstecznym przesłuchaniu utworu (tekstu).

Więc co Wy o tym sądzicie? czy te treści, które możemy odczytać/odsłuchać są zaplanowane? czy to zbieg okoliczności? Ostatnio z Wilkiem rozmawialiśmy o pewnym kawałku K44"Plus i Minus" w którym "Magik"[*] przepowiada swoją śmierć http://pl.youtube.com/watch?v=3zsoCpF6Y ... re=related przesłuchajcie, poczytajcie i powiedzcie co o tym sądzicie

Re: Backmasking

Moim zdaniem pomimo że brzmi to sensownie to jest raczej - jak to się mówi - szukaniem w d**** mózgu

Komentarz

A nie było już takiego tematu?
      http://najalternatywniej.blogspot.com/
      keep calm & carry on
      digart - lastfm
      ---
      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ja nie znalazłem bynajmniej a jeśli był to sorry i żeby nie zaśmiecać forum to go usunąć..

Komentarz

Zamieszczone przez Cena15
          Ja nie znalazłem bynajmniej a jeśli był to sorry i żeby nie zaśmiecać forum to go usunąć..
          Bynajmniej to nie przynajmniej :mrgreen:
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ja sam się przyznam szczerze ,że na sobie robiem też eksperymenty związane z angielskimi słówkami i prawdę powiedziawszy ,zaskoczyły mnie niektóre słowa wymawiane od tyłu ,nawet jak powiedziałem coś po polsku ,to też z pierwszego odsłuchu wydaje się ,że to zwykły bełkot ,ale odkryłem ,że polski od tyłu ujawnia się jako niemiecki czy rosyjski . . . . ciekawe . . . . . też 2 lata temu miałem takie same zdanie co wy ,że to wielka bujda ta opcja backmaskingu ,ale jeżeli kogoś to zainteresuje to zapraszam do witryny Jeffa Milnera >> http://jeffmilner.com/backmasking.htm << tam są kawałki odtwarzane normalnie i od tyłu ,jest tam jeden kawałem związany z zespołem Electric Light Orchestra - Fire on High ,oni akurat użyli odtwarzacza ,który pozwoli na odtworzenie słów od tyłu ,ale rytm nagrania jest w normalną stronę.

W latach 70tych XX wieku ,wiele zespołów rockowych były oskarżane o satanizm ,lub al-satanizm ,przykład z zespołem The Yardbirds ,gdzie Led Zeppelin zaśpiewał kawałek pod tytułem "Stairway To Heaven - Schodami Do Nieba" [w tym linku Jeffa Milnera występuję ten kawałek] ,przy odtworzeniu go od tyłu wywołało ogromną aferę tego zespołu posądzając ich o satanizm i ludzie myśleli ,że nagranie będzie się nazywać "Stairway To Hell - Schodami Do Piekła".

Ale. . . . .

W kreskówkach też występują różne sprzeczności religijne . . . . świetnym przykładem na to są Pokemony:

"Gotta catch'em all, Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all, Gotta catch'em all,
            Gotta catch'em all, Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all ,Gotta catch'em all"

Od tyłu:

"I love satan, I love satan ,I love satan ,I love satan,
            I love satan, I love satan, I love satan, I love satan"

Owszem . . . po tym co napisałem i tak pewnie nieuwierzycie Na YouTube równie dobrze też można wpisać "backmasking" ,lub "backward" i wyświetli wam parę nagrań odtworzonych od tyłu.

* Ostatnio sobie wpisałem Mickey Mouse Backward ,lub Backmasking [do końca niepamiętam] i trochę mam do tego wątpliwości ,czy rzeczywiście "Mickey jest złem" ,jak to autor wyraził.
            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Stary wybacz ale w miarę czytania Twoich postów coraz bardziej utwierdzasz mnie w przekonaniu że jesteś:
              a)durny
              b)jesteś dzieckiem neo
              c)nie masz przyjaciół ani kolegów
              ...a w klasie nikt Cię nie lubi
              Próbujesz na siłę zabłysnąć na forum, swoją wiedzą. Klikasz "ctr+c,"ctr+v" i jesteś super mądry. Nabijasz miliony postów w forumowych spamówkach, a momentami poziom merytoryczny Twoich wypowiedzi jest co najmniej dziecinny.

Nie odbierz tego źle. Ale oderwij się czasem od PC idź z kolegami na piwo i porozglądaj się za dziewczynami.
              To Ci dobrze zrobi. :wink:
              pS:
              Odkryłeś że polski od tyłu to niemiecki. A Pokemony to szatan. Rozbawiłeś mnie
              Posłuchaj w święta kolęd od tyłu, może dokonasz przełomu w Kościele Katolickim.

Komentarz

Oto przykład zachowania ,wiedziałem ,że ktoś odpowie w taki sposób jak Dreadlock89 ,ale ok ,masz swoje zdanie i spodziewałem się też takiej odp. typu ,że jestem durny ,albo dziecko neo.

A jeżeli chodzi o mnie to:
                -Nie jestem dziecinny ,po prostu się tym zainteresowałem. A co do kolegów ,to mam i nie jestem taki ,że żyje "Moim Światem" i mam w d**pie realistyczność . Sam to napisałem i skonstruowałem ,nie skorzystałem z "Ctrl+C i Ctrl+V - nie trawię tego" ,gdyby był tzw. "miernik czasu pisania postu" to byś uwierzył ,że to nietrwało jakieś tam 5 sekund ,tylko ok. 20 minut.

Koniec OT.

Nie sprawdzam kolęd ,bo to już by była "fobia" na punkcie backmaskingu. Nie mam zamiaru dokonywać przełomu w kościele katolickim ,gdyby był ktoś taki , odwrócił kolędy ,upublicznił i wyszły by z tego jakieś szatańskie słowa ,to po pierwsze:

- wywołało by to ogromny skandal kościoła katolickiego
                - autorytet kościoła gwałtownie by spadł ,jak i zarówno religii
                - ludzie stali by się "ateistami" ,bądź przeszli by do innej najsilniejszej religii ,czyli do "islamu"

Komentarz

No czasem troche przesada z tym backmaskingiem, może po prostu czasem coś przypadkiem sie ułoży Później jak ktoś podłoży napisy to działa także siła sugestii

Chociaż nie wątpie, że nieraz to zabieg celowy i nawet ciekawy
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Przeciez wystarczy posluchac by ocenic Jak ktos wszedzie widzi szatana to i w belkocie piosenki puszczonej wspak sie go doszuka. Ja np jak sie nudze to potrafie w prawie kazdej bardziej skomplikowanej plamie (np wzor na kafelkach gdy siedze w kiblu) wyodrebnic rysunek (larykature, zarys) ludzkiej twarzy Narysowanie pyska na rozne sposoby nie stanowi dla mnie wyzwania, w fotografii przewazaja portrety... No tak pracuje moj mozg. Inne mozgi widza szpiegow, tajniakow, sztanow czy innych kanarow Zalezy jak kto ma leb zryty.
                    maruda
                    A-spec 17,839 km

Komentarz

Mozna tez puscic jedno z przemowien naszego Kaczora. Wiele mozna sie dowiedziec. Oto jego prawdziwe oblicze.

Komentarz

Ciekawe :mrgreen: ,można by było spróbować z kaczorem . Eksperymentów niemało

Chociażby sobie odwróćmy hymn [jego hymn "Z ziemi Polskiej do Wolski" :mrgreen:]

Komentarz

Spróbuj hymn odwrócic może wyjdzie ci przepowiednia końca świata, można się bedzie wcześniej przygotować (czytaj: wydać zaskurniaki)

Komentarz

I właśnie o tym mówię, samo zjawisko może być dość interesujące. Ale wyodrębnienie kilku przypadków z milionów piosenek to nie sztuka. Zawsze można czegoś się "dosłuchać".
                            Posłuchaj np.tego:

Nawet gumisie są szatańskie.

A jeśli teza backmaskingu była by prawdziwa to nie powinna bać się wszelakich utworów, chociażby kolęd. I analizować wszystkie teksty by udowodnić swoją racje.
                            Może nawet Biblie od tyłu przeczytać?
                            (lepiej nie bo się okaże że ją szatan napisał buha ha ha ha)

Sam widzisz że to bzdura.

PS:Chyba nie zrozumiałeś że z tym przełomem...ironizowałem.

Komentarz

Dokładnie. Same wyrazy są dość nie wyraźne(w przypadku "plus i minus") i można je różnie interpretować. Samo złożenie tekstu w obie strony, tak by brzmiał sensownie byłoby nie lada wyczynem... Ktoś dał temat, słychać w kawałku jakieś "pomruki", które automatycznie są interpretowane we wszelaki sposób...Mam na myśli to, że ludzie próbują usłyszeć to, czego tak na prawdę nie ma

Komentarz

Pracuję...
                              X