Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

First Person Shooter[FPS]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: First Person Shooter[FPS]

Na PC : Warrock, CS 1.6, BFBC2
    PS2 : MOH Rising sun

Komentarz

Moje ulubione to:
      Crysis 2, Killzone 2, Killzone 3, Battlefield Bad Company 2, COD MW, COD MW 2.

Komentarz

doszly 2 nowe tytuly do mojej listy.....

Crysis 2 i FEAR 3 <3

Komentarz

A tak nawiasem. Grał ktoś może w "Tactical Ops, wojna z terrorem"? To jest na tej samej zasadzie, co CS.

Komentarz

Zamieszczone przez Angello
            Moje ulubione to:
            Crysis 2, Killzone 2, Killzone 3, Battlefield Bad Company 2, COD MW, COD MW 2.
            Nie mów że grasz w to na padzie ??? .... sadomasochista normalnie :]

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
              Nie mów że grasz w to na padzie ??? .... sadomasochista normalnie :]
              Czemu Też myślałem,że granie padem w FPS'y jest idiotyczne.Ale odkąd mam PS3 i miałem Black "Shit" Ops'a,to zmieniłem zdanie.Wystarczyło parę misji w kampanii i już sprawnie poruszałem się w grze.Hehe już w marcu zamówiłem preorder Battlefield 3 i nie mogę się doczekać Tylko kurde szkoda,że od września TU zaczynam

Komentarz

Resistance... i wszystko jasne. Battlefieldy, CODy i inne bzdety chowają się pod stół

Komentarz

Ja robiłem kilka podejść do fpsów na konsole, najpierw halo na xboxa, potem cod na ps3. Nie było to chwilowe granie, usiłowałem się nauczyć. Dla mnie sterowanie jest idiotyczne, a przez konsolowe fpsy poziom shooterów na PC drastycznie poleciał na morde. Od czasów CSS'a nie ma w co grać. Kiedyś gdzieś było porównanie pad vs myszka to pady są praktycznie bez najmniejszych szans, a i wygoda grania jest beznadziejna i nie mówię tu o siedzeniu w kanapie tylko samej obsługi gry.
                  Dajmy na to dlaczego nie zrobili cs'a na konsole? Współczesne szootery są wieloplatformowe i stworzone do walenie fullauto, co w csie jest nie do pomyślenia.
                  Ja czekam aż będzie wsparcie dla myszek i w tedy mogę zacząć kupować shootery na konsole.

Komentarz

Nie można robić porównania Myszka vs Pad.To są całkiem inne urządzenia działające na innej zasadzie i co najważniejsze na innej platformie.Dlaczego żaden PC'towiec nie gra padem w FPS'y Bo grając w multi każdy grający na myszce go ogra Ludzie grający w FPS'y na konsoli są równi każdy gra na padzie więc jest ten sam poziom.Po czasie można dojść do niezłej wprawy i to ktoś kto nigdy pada w ręku nie miał.Dzięki praktyce dochodzi do stylu gry z PC'ta.Już pomijam takich mistrzów co się urodzili z padem i wymiatają...

BTW- myszkę i klawiaturę bez problemu można podłączyć do konsoli zastępując pada :wink: Wystarczy takie małe ustrojstwo - "Max shooter"

Ale nie po to mam konsolę,by siedzieć zgarbiony przy biurku.Wolę wygodny fotel/kanapę i TV 42"

Komentarz

Ja mam osobny pokój maly do kompa z tv 32 i wygodnym fotelem, nie siedze zgarbiony przy myszce. O max shooterach troche poczytałem ale jakoś tak lag mnie odstrasza.
                      Ja się chyba nie przyzwyczaję do pada, sterowanie dla mnie jest idiotyczne, ale może jakiś inny jestem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Komentarz

a ja to powiem ze szczeze mowia ja od poczatku na konsolach gram kompa do gier mam od niedawna wiec mi sie wygodniej gra na padzie niz na myszce

Komentarz

Poćwicz jeden dzień na myszce a po tygodniu będziesz lepszy niż po 5 latach gry na padzie

Komentarz

Dyskusją o wyższości myszki nad padem jest równie bezsensowna jak dysputy o wyższości papierosów z filtrem nad zeszytem w kratkę. Kiedyś również nie byłem przekonany do grania w FPS na padzie ale z czasem się do tego przyzwyczaiłem. Nie należy zapominać, że typowe gry na PC - jak CS - mają nieco inny system rozgrywki, ta jest zdecydowanie szybsza i bardziej precyzyjna

Przy okazji można wspomnieć o karabinku sharpshooter ps move. Praktycznie każda nowa strzelanka na PS3 obsługuję to ustrojstwo więc być może za niedługo granie na padzie odejdzie do lamusa, i zdobywać będziemy fragi za pomocą plastikowego karabinu. Jakiś czas temu, Sony zapowiedziało specjalny zestaw w skład którego będzie wchodzić Resistance 3 wraz z sharpshooterem oraz PSMove. Może już ktoś grał poprzez te ustrojstwo? Chętnie wysłucham opinii na ten temat

Komentarz

Miałem Move kupionego razem z PS3 i gry sportowe (sport champions).Grałem w wersje beta gier jakiejś której nie pamiętam nazwy i Killzone 3 beta multi.Powiem tak- trzymanie samej "pałki" wyprostowaną ręką po kilkunastu minutach męczy i odechciewa się dalszej gry .Więc takie sharpshootery czy inne tańsze czy droższe repliki karabinów jak najbardziej przydatne.No i myślałem,że będzie to dokładniejsze w działaniu.Trzeba też stać w jednym miejscu,by utrzymywać tą samą odległość od kamerki PS Eye.Obracanie postaci też trochę dziwne,bo trzeba celownikiem zjechać na krawędź ekranu by się odwracać.Dlatego do move'a tak samo jak do pada trzeba się przyzwyczaić i najlepiej dokupić karabinek jeśli chce się grać w FPS'y :wink:

Komentarz

Kiedyś strzelało się do kaczek i nikt nie narzekał. Nie raz tylko poleciał kapeć w kierunku śmiejącego się psa na ekranie.
                                A teraz cuda wianki.

Komentarz

Pracuję...
                                X