Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Piractwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Piractwo

Zaden z Was nie przyzna ze piractwo jest dobre i czesto po prostu ratuje du*sko. Nie macie zadnych argumentow a w kolko cytujecie czyjes wypowiedzi, wyrywajac pare slow z kontekstu. Pozniej dodacie pare dennych slow i gotowe. Mam "argument".

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
      Zamieszczone przez Biesiadnik
      Zamieszczone przez thooorn
      Gadac jak do slupa a slup jak du..
      Nie poniżaj się już bardziej...
      No wiesz, jak możesz...chłopak wreszcie poznał się na swoim błędzie że nic do nie go nie dociera a Ty go krytykujesz... :mrgreen:
      Wiem... Jestem straszny :mrgreen:

Zaden z Was nie przyzna ze piractwo jest dobre i czesto po prostu ratuje du*sko. Nie macie zadnych argumentow a w kolko cytujecie czyjes wypowiedzi, wyrywajac pare slow z kontekstu. Pozniej dodacie pare dennych slow i gotowe. Mam "argument".
      Nie przyznam bo tak nie jest...Tak samo nie przyznam że różowe samochody są ładne, że N/A jest lepsze niż Turbo ( nie mówię że Turbo jest lepsze, po prostu to dwa różne typy których nie można porównywać :wink: Nie chce kolejnej kłótni ) czy wiele, wiele innych... Ty jakoś też nie masz żadnych argumentów i w kółko cytujesz np; moje wypowiedzi...
      Teraz piszesz takie bzdurne posty bo wiesz że jesteś na przegranej pozycji...
      I ratujesz się jak możesz

Komentarz

Nie ja pisze idiotyczne posty, zmieniajac ciagle temat, przytaczajac durne argumenty, przyklady komplenie wyssane z palca i nie majace nic wspolnego z tematem. To Wy piszecie glupoty az mi sie zygac chce.

Firmy upadaja bo piracimy gry, programy? Chyba z choinki sie urwaliscie Zebyscie wiedzieli jaka kase te firmy robia na samym marketingu to byscie sie za glowe zlapali. Potem pisza jakie sa biedne, ze piraci sa wszystkiemu winni. Wpajaja Wam ta bajke a Wy w to wierzycie. Buahahaha... Zal mi Was. Gdyby tak naprawde bylo to wszystko juz by dawno padlo, nie byloby zadnej firmy deweloperskiej. A to co robia naprawde piraci to tylko drobny procent ogolnych zyskow tych wszystkich firm. Rynek gier, oprogramowania jest Najwiekszym rynkiem na swiecie a piraci nie sa w stanie mu zagrozic.

Wiec najpierw poczytajcie fakty a potem sie wypowiadajcie. Mogliby Wam nawet wmowic ze za wyginieciem elfow stoja piraci w Wy w to uwierzycie.

I przestancie cytowac czyjes posty dokladajac od siebie pare pustych slow

Komentarz

Poziom Twoich wypowiedzi zniża się coraz bardziej, aż dojdzie do tak żałosnej granicy, że nikt już nawet nie będzie sobie głowy tym zawracał. Mi nikt nie wmówi, że piractwo powinno się szerzyć i jest dobre. Gry są wypuszczane po to, żeby je kupować. Jeśli mnie nie stać na samochód to nie znaczy, że mam go ukraść - to sytuacja analogiczna do piractwa. Zresztą kopiuj sobie te gry, graj w nie, i tak nikt z nas Cię przed tym nie powstrzyma, ale nie udawaj ciągle, że piractwo nie jest niczym złym. Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o stare tytuły i gry niedostępne(zresztą już to 3 raz piszę...)

Komentarz

Thooorn ma racje...

Komentarz

Nie mowie ze piractwo jest dobre. Nigdzie nie uzylem takie sformulowania. Tyle ze Wasza wizja piractwa przedstawia sie jako cos strasznego, okropnego i zepsutego do szpiku kosci. Morderstwo z zimna krwia byloby czyms mniej zlym. Glowna to zasluga mediow i samych firm, ktore wpajaja Wam te wszystkie bzdety. Straaasznie na tym cierpia. Ledwo wiaza koniec z koncem

Komentarz

Nie mowie ze piractwo jest dobre. Nigdzie nie uzylem takie sformulowania. Tyle ze Wasza wizja piractwa przedstawia sie jako cos strasznego, okropnego i zepsutego do szpiku kosci. Morderstwo z zimna krwia byloby czyms mniej zlym. Glowna to zasluga mediow i samych firm, ktore wpajaja Wam te wszystkie bzdety. Straaasznie na tym cierpia. Ledwo wiaza koniec z koncem
                Right

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                  że N/A jest lepsze niż Turbo
                  No już kierowałem kursor na "cytuj", ale docztytałem do nawiasu

Prawda jest taka, że moc pieniądza jest tak duża, że niewielu się jej sprzeciwia, i zamiast miec jedną rzecz za x zł, większośc woli miec pięc za to samo x zł. Sam tak robie, teraz już coraz mniej, ale jednak nadal (muzyka, gry na PC, PS2 mam całkiem ory). Znacznie lepiej miec jedną gre niż kilka, przynajmniej się odczuwa satysfakcje z grania w nią. Ale z drugiej strony szkoda mi kasy na płyte, z której lubie np. 3 kawałki. Wole to wydac na co innego, więc jeżeli mam możliwosc to czemu nie skorzytac?
                  Na wszystko "nie napatrzy", ale trzeba siÄ™ starac.

Firmy upadaja bo piracimy gry, programy? Chyba z choinki sie urwaliscie
                  A pomyslałeś, co by się stało, gdyby wszyscy nagle zaczeli myslec tak jak Ty, a ludzi jak Biesiadnik by zabrakło?
                  No właśnie...

Komentarz

Ech, ludzie, nie załamujcie mnie. "Piractwo jest dobre"? Od kiedy i dla kogo? Sam mam sporo piratów różnej maści, gdyby nie piracka kopia nigdy nie zasmakowałbym Berserka na PS2, ale staram się kupować coraz więcej oryginałów, ściągając przy tym mniej. Nie ściągam i nie biadolę, że "tak mi źle to ściągnę bo mi się to należy". Co to w ogóle za myślenie - "mogę mieć za darmo to nie będę kupował, bo nie jestem frajerem"?

http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/

Komentarz

Coraz ciekawiej siÄ™ robi...

Uczciwość jest dla Ciebie "frajerstwem" ? Gratuluję...

Pozdrawiam

Komentarz

Wicie co nie rozumiem czemu jeszcze thoorn nie dostał jeszcze bana lub warna na innych forach za samo wspomnienie o piractwie sypią się bany np na stronie GTA site na którym jestem użytkownikiem lub na stronie forum fify.Powinno się skończyć na kilku ostrzeżeniach i zamknięciu tematu a nie nigdy niekończącą się kłótnią.

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                          Wicie co nie rozumiem czemu jeszcze thoorn nie dostał jeszcze bana lub warna na innych forach za samo wspomnienie o piractwie sypią się bany np na stronie GTA site na którym jestem użytkownikiem lub na stronie forum fify.Powinno się skończyć na kilku ostrzeżeniach i zamknięciu tematu a nie nigdy niekończącą się kłótnią.
                          Tyle banów już dostałeś?

Ja sie jeszcze odniose do argumentu niby na korzysc piractwa, że można miec gry niedostępne w Polsce lub jeszcze nie wydane... Thooorn, a słyszałeś o eBay'u? Nawet na allegro sie coś znajdzie. Nowe lub używane...

I jeszcze raz kieruje to pytanie: czy naprawde tak potrzebujecie tych wszystkich GB ściąganych plików?
                          Niektóre sytuacje rozumiem, no ale żeby ściągac kilkanaście gier miesięcznie... To już też czegoś uczy... skoro przez długi czas miałeś za darmo tyle gier, to nagle sie nie przestawisz, bo co to za satysfakcja kupic jakąś gierke za 100zł?
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ale sie wkreciliscie
                            Nie wymagajcie od throoona by szukal innych zalet piratow niz oszczednosc. Ta jedna przeciez wystarczy. Wad jest pelno, ale tez nie wymagajcie by mu one przeszkadzaly. Uczciwosc? Moze nie zaznal od ludzi uczciwosci i nie wierzy w takie bzdury... Dla niego bilans jest oczywisty wiec ciagnie, gra, ciagnie, ciagnie, gra, ciagnie... Nie chce byc frajerem. To wcale nie znaczy ze "wy" kupujacy gry jestescie frajerami. To znaczy ze on nim by sie czul. I znow, pewnie z zycia ma doswiadczenie ze lepiej byc cwaniakiem niz frajerem - wy gardzicie nim, on wami, a Jezus sie zastanawia czy warto bylo wisiec..
                            Pomijam fakt ze dla throoona brak akceptacji to powazny problem z ktorym sobie nie radzi. Im bardziej mu wciskacie ze jest "zuy" tym bardziej sie bedzie tego wypieral. Tak go nie nawrocicie
                            Amen
                            @Witek ale ty wiesz ze nie wolno sprzedac ci kopii ktora jest twoja? To jest dopiero piractwo prawdziwe
                            maruda
                            A-spec 17,839 km

Komentarz

Zamieszczone przez Kauris
                              @Witek ale ty wiesz ze nie wolno sprzedac ci kopii ktora jest twoja? To jest dopiero piractwo prawdziwe
                              Nie? :mrgreen:
                              http://najalternatywniej.blogspot.com/
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

[/quote]Tyle banów już dostałeś? [/quote]

Nie dostałem nawet jednego ostrzeżenia ale nie chodzi o to wejdz sobie chociażby na forum GTA i zobacz kilka tematów o piratach.Najczęściej bany dostają za np.

Użytkownik:Mam problem z Gta nie chce mi działać itd
                                Inny użytkownik:Masz pirata czy orginał
                                Użytkownikirat ale działał dobrze (to już jest smieszne/żałosne)

Nikt już nie odpisuje temat zostaje zamknięty a użytkownik zbanowany,a tutaj się "cackacie" i na jednej stronie piszą nie piratom a na następnej ja ściągam za darmo......
                                Więc tak jak już pisałem temat do zamknięcia bo nie ma sensu się dalej kłócić. :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X