Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Piractwo

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Piractwo

gtasite ssie, jedyne dobre forum o GTA niestety już nie istnieje...
    narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
      Więc tak jak już pisałem temat do zamknięcia bo nie ma sensu się dalej kłócić.
      A Ty co, na Moda awansowałeś?

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
        A Ty co, na Moda awansowałeś?
        Jeszcze nie

Komentarz

Jak dla mnie ta wasza "oszczędność" nie jest żadnym argumentem, chcieć znaczy móc...
          Tak samo jak Serwer podał bardzo dobry przykład... Skoro nie stać Cie na jakiś samochód który bardzo chcesz mieć to co ukradniesz go Osobiście Gry traktuję jako coś co MOŻNA mieć a nie TRZEBA...
          Nie jest to rzecz potrzebna do życia, ma ona umilać czas ale nic poza tym...
          Chyba że jest się dzieciuchem który nie potrafi normalnie funkcjonować bez Pc...
          thooorn uważasz że wierzymy w bzdury i bajki, a skąd wiesz że to co ty przeczytałeś nie jest bajką napisaną właśnie przez osobę o takim poglądzie jak ty... Wątpię czy jesteś specjalistą w dziedzinie rynku gier Nie mówię że firmy bankrutują przez Piratów, jednak jest to jakiś procent, który przynosi im straty, które później odbijają sobie na ludziach takich jak ja (czyt. Uczciwych ) I dla tego walczę z takim jak ty, i nie przyznam nigdy że piractwo jest OK i KUL bo tak nie jest Też nie zawsze mam kasę ale potrafię sobie czasem czegoś odmówić... Gra nie zając nie ucieknie... Ja też nie umrę jeżeli w coś nie zagram... A za miesiąc odłożę sobie odpowiednią sumkę i kupię to co chcę, z czasem nauczycie się że nie zawsze od tak można mieć to co się chce na już... A satysfakcja o której mówiłem... Nie masz o niej pojęcia bo nigdy jej nie doświadczyłeś... To jest to o czym pisał kyjgel, cały "rytuał" począwszy od wyjścia do sklepu po odpakowywanie... Czasem to daje więcej radości z tej całej gry niż sama gra... :wink: Bardziej się docenia to co się nabyło przez ciężką prace niż to co ma się przez cwaniactwo... Pytasz się mnie co bym zrobił gdybym nie miał kasy, a ja się pytam Ciebie co byś zrobił jak byś nie miał skąd ściągać gier... Wtedy dało by jakoś rade kupować oryginały...

Może na innym forum traktują to jako temat zakazany... Ale ja nie widzę nic złego w rozmowie o czymś co nas na co dzień dotyczy i z czym mamy styczność... Czemu mamy tego unikać Skoro nie mamy się czego obawiać Zawsze unika się tematów niewygodnych na nas... Z jednej strony szanuję to że thooorn otwarcie przyznaję się do tego co robi, jednak z drugiej nie mam zamiaru mu poklaskiwać i kibicować w tym co robi... Jest to forma przestępstwa... ( jak dla mnie zwykła kradzież ) I trzeba z tym walczyć jeżeli chcemy żyć w normalnym świecie... Społeczeństwo które wychowuję się w świadomości że nawet jeśli nas na to nie stać, to nie trzeba wcale ciężko na to pracować... Można to po prostu sobie wziąć... Wyrasta na kolejnych przestępców których już dzisiaj nie mało... I dla tego piractwo wcale nie ratuje dupy tylko pogrąża Cię co raz bardziej... Tylko nie zdajesz sobie jeszcze z tego sprawy

Zamieszczone przez Kauris
          a Jezus sie zastanawia czy warto bylo wisiec...
          Moim zdaniem nie powinno się nawiązywać do takich rzeczy jak religia w takich dyskusjach, żyjemy w świecie w którym nie wszyscy wierzą jednakowo. Tak samo jak nie powinno się mieszać w dyskusję tego typu polityki itp. Teksty typu "a Jezus się zastanawia..." lepiej sobie darować :wink:

Ps: Żeby nie było... Nic do Ciebie nie mam Kauris... Jesteś wierzący nie ma problemu :wink: Szanuję to :wink: Ale nigdy nie mieszaj religii w takie sprawy :wink:

Pozdrawiam...

Komentarz

Tylko że nie możesz porównywać piratów do kradzieży samochodów...

Tak samo jest z przekleństwami słowo 'zajebiście' jest przekleństwem a często na forach nie dostaniesz warna ponieważ nie jest to jakieś 'ciężkie' przekleństwo, tak samo tu...

Komentarz

Biesiadnik, nie potrzebnie zacząłeś z Bogiem, bo trochę mnie to uraziło.

Komentarz

Zamieszczone przez Sylwek1092
                Kradzież jest kradzież...

Zamieszczone przez kyjgel
                Biesiadnik, nie potrzebnie zacząłeś z Bogiem, bo trochę mnie to uraziło.
                Jeżeli tak to przepraszam... Nie miałem na celu urażenia nikogo... Po prostu nie lubię jeżeli ktoś miesza dwie zupełnie różne sprawy ze sobą... Uważam to za zbyt osobistą sprawę aby do tego od tak nawiązywać...

Ps: Przeedytuję tamten post w miarę żeby nikogo nie urażał :wink:

Komentarz

Tak samo jest z przekleństwami słowo 'zajebiście' jest przekleństwem a często na forach nie dostaniesz warna ponieważ nie jest to jakieś 'ciężkie' przekleństwo, tak samo tu...
                  Słowo "zajebiście" jest odpowiednikiem ściągnięcia z netu jednej "EmPeTrójki". :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

A ten dalej o tym warnie Ja pierdziele...
                    Samochody są tylko porównaniem, napisałem że to sytuacja analogiczna do piractwa bo oba są na podstawie kradzieży.

Komentarz

Ale tak poza tym to w tamtym poście ująłeś wszystko to co miało być ujęte moim zdaniem. Ale z drugiej strony nie możemy się dziwić pewnym zachowaniom, bo Polska jest ubogim krajem, gdzie nie każdego stać na różne dobra, tym bardziej wielu ludzi by nie odstawać od rówieśników i być gorszym pozyskuje te dobra w rożny sposób, nie zawsze legalny. Przez tyle lat żyjac ze świadomością że "przecież nikomu nie dzieje się krzywda" taki człowiek będzie w tym trwał nadal i nie dotrze do niego że to co robi jest złe.

Komentarz

Kradzież jest kradzież...
                        Jestem ciekaw czy we wszystkim jesteÅ› taki prawny i uczciwy...

A ten dalej o tym warnie Ja pierdziele...
                        "Kradzież jest kradzież..." - 'przekleństwo to przekleństwo'...

jednej "EmPeTrójki". :wink:
                        Taaaa

Komentarz

To czy "zajebiście" jest przekleństwem to tylko kwestia umowna.

Komentarz

"Kradzież jest kradzież..." - 'przekleństwo to przekleństwo'...
                            A czy ja sądzę inaczej Przeklinam na co dzień jak każdy, trudno w dzisiejszych czasach tego uniknąć Jednak też nie uważam tego za coś dobrego i nie używam takiego języka nagminnie. Co nie znaczy że nie używam go w ogóle...
                            Tylko i tak nie wiem do czego nawiązujesz Co mam dostać ostrzeżenie za przekleństwo W takim razie Ty też, 80% forum także... Napisz dokładnie o co Ci chodzi a nie piszesz szczątkowo ...

Komentarz

Badzcie uczciwi, mowcie o utracie zyskow, ale nie kradziezy. I to w 99% przypadkow o utracie zyskow ktorych nigdy by nie bylo. Przeciez nie stac go by kupic te gry i muzyke. Porownywanie sciagania softu z netu do kradziezy samochodu jest paranoja.

@Biesiadnik
                              Wierzacym mozna byc albo nie byc. Nie chodzi o religie. Bezposrednio. (bo po co)
                              Chodzi o madrosc, ktora jeden czy drugi probowali ludzkosci przekazac. Proste rzeczy skladajace sie na, nazwijmy to, kierunek jaki nalezy obrac. Bo pomimo tego, ze latamy na ksiezyc to nie kontrolujemy swoich najprostszych zachowan. Oczywiscie jedni lepiej inni gorzej sobie z tym radza. Nie nalezy jednak oczekiwac, ze ci ktorzy sobie nie radza beda mieli swiadomosc tego ze sobie nie radza. Oni przewaznie swiadomosci maja bardzo malo. A patrzac na tresci dominujace dzisiaj,to tych wlasnie homo niesapiens jest wiekszosc.

Nigdy nie robiliscie ksero z ksiazki? Nigdy nie sprzedaliscie uzywanego filmu, gry, plyty, ksiazki? Nigdy nie pozyczaliscie od kogos tych rzeczy? Nie wydaje sie wam, ze zatracacie proporcje jesli mowa o sciaganiu z netu?
                              maruda
                              A-spec 17,839 km

Komentarz

Piractwo jest wszedzie i nikt z nas tego nie uniknie.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X