Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Toyota Celica Concept Car (FT-86)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Toyota Celica Concept Car (FT-86)

Zamieszczone przez Biesiadnik

1)
    Tak oczywiście, bo mam taką potrzebę udowadniania wyższości na forum... No proszę Cię... Dla mnie to zdanie jest jednoznaczne i nie mam zamiaru się kłócić co autor miał na myśli.

2)
    Hmmm... Celica All-Track miała 190KM i napęd 4WD, Celica turbo 4WD miała 204 KM ( o patrz ! Więcej niż 190 ! ) No i Celica GT-Four która miała 225KM i 4WD( i znowu ?! ), a ostatnia Celica TS VVTLi miała 192KM ( no nie..Znowu Więcej niż 190 ?! ). Coś jeszcze ? Ja tu widzę tylko jedno 190KM

3)
    Przedstawiłem to że mi się nie podoba, zabraniasz mi krytyki ? Ekologia ? No jasne, najprostsze wytłumaczenie... Inni jakoś potrafią nawiązywać do tradycji i legendy, a Toyota nie. Pokazała to prototypem Supry i tej niby Celicy Nissan jakoś dziwnie zrobił ładny, nawiązujący do poprzedników model z mocnym silnikiem nie przejmując się Co2. Nawet głupi Ford wypuszczając RS"a pokazał klasę. Honda wypuściła najmocniejszą wersje Civic"a Type R ( która też najpiękniejsza nie jest ). A Toyota próbuje tanim kosztem załatwić sobie młodych klientów... Rozumie że próbują czegoś nowego... Ale bez przesady... Przyznaje że zawaliłem co do tych napędów we wcześniejszych modelach. Ale co do reszty zgodzić się niestety nie mogę.
    1)
    Nie, ty przystajesz przy swoim, nie chcesz zrozumiec, choc jak krowie na granicy ci to wytlumaczylem. Moze autor wypowie sie na temat swojego zdania? Jestem pewien, ze nawet przez mysl mu nie przeszlo jakies porownanie Mazdy do Nissana. Zauwazyl tylko poszczegolne elementy, kompletnie ze soba niezwiazane.

No, ale "moja racja jest najmojsza"...

2)
    Widze, ze dalej nie rozumiesz i znow uczepiles sie konkretnego modelu GT-Four. Kiedy powstaly modele, o ktorych mowisz? W czasach, gdy Toyota byla zaangazowana w rajdy samochodowe. Napisalem o tym wczesniej. Czytaj ze zrozumieniem, a nie probuj mi tu udawac glupiomadrego, powtarzajac jak nakrecony w kolko to samo zdanie.

3)
    Toyota podaza taka sciezka. Tworzy futurystyczne wozy z mocnym akcentem "pseudo" Ekologicznym. Taki trend ...jak V8 w Muscle Car'ach. Jesli masz jakies uwagi, kieruj je do szefostwa Toyoty, ze nie nawiazuja do historii i nie pakuja wielkiego Turbo pod maske. Moze cie posluchaja.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
      1)
      Nie, ty przystajesz przy swoim, nie chcesz zrozumiec, choc jak krowie na granicy ci to wytlumaczylem. Moze autor wypowie sie na temat swojego zdania? Jestem pewien, ze nawet przez mysl mu nie przeszlo jakies porownanie Mazdy do Nissana. Zauwazyl tylko poszczegolne elementy, kompletnie ze soba niezwiazane.

No, ale "moja racja jest najmojsza"...
      Jak już się tak do zwierząt porównujemy to Ty jesteś uparty jak osioł Ale na ch*j on ma coś tłumaczyć ? Ja to odbieram tak a nie inaczej. Ty widać lubisz się rozwodzić na temat tego co autor miał na myśli, ja nie mam na to czasu, odbieram to co chciał mi przekazać przez to co napisał i tyle... Ale Ty znowu wyskoczysz z tekstem że chciał tylko lekko nawiązać do bla bla bla...

Zamieszczone przez thooorn
      2)
      Widze, ze dalej nie rozumiesz i znow uczepiles sie konkretnego modelu GT-Four. Kiedy powstaly modele, o ktorych mowisz? W czasach, gdy Toyota byla zaangazowana w rajdy samochodowe. Napisalem o tym wczesniej. Czytaj ze zrozumieniem, a nie probuj mi tu udawac glupiomadrego, powtarzajac jak nakrecony w kolko to samo zdanie.
      Nie, po prostu zarzuciłeś mi coś w czym nie miałeś racji, pokazałem Ci jak jest a Ty się bronisz że były inne czasy, no i co z tego że były inne czasy ? To co nie można już robić mocnych silników ? Poza tym z tego co ja widzę to tam jest tylko jedna GT-Forur... Reszta to inne wersje, tym bardziej ostatnia. Tak będę pisał do Toyoty A ty bzdurnie próbujesz coś sobie udowodnić tą dyskusją... A to niby ja mam potrzebę udowadniania wyższości Napisałem co myślę o tym samochodzie a Ty wczułeś się w role adwokata Toyoty. Mi się auto nie podoba i ma za słaby silnik. I tyle. Naprawdę tak Ciężko Ci się z tym pogodzić ?

Komentarz

Więc i ja się przyłącze do dyskusji. Najsłabsze Cecylie miały coś koło 115kuca i FF potem była GT która również miała FF tyle że posiadała 140 pare kuca (sam miałem ochotę kupić właśnie tą.) Natomiast wracając do samochodu tematu ogólnie mi sie podoba, chociaż nie przepadam za nowoczesnymi projektami. Wcale bym sie nie zdziwił jeśli w topowej wersji wsadzą ten sam silnik co w Lexusie IS-F.

Komentarz

Piszecie tak, jakbyście zapomnieli o poprzedniej wersji Celiki, która diametralnie zmieniła linię, która ewoluowała od lat '80, obłe kształty ustąpiły miejsca ostrym jak tasak cięciom i odważnym krzywiznom. I co, podobała się! Jedni zarzucają producentom że tylko odcinają kupony w wprowadzaniu nowych modeli (np Golf), a drudzy są zszokowani, jak np. taka Honda mogła wprowadzić "Vanopodobną" generację Civik, a potem wersję kosmiczną. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził...

Komentarz

autko superaśne w koncu to nastepca calicy czy supry? jak na supre to troche salby silnik. w srodku kosmos..bardzo mi sie podobaja wnetrza nowych japonskich samochodow :mrgreen: po co ta mapka fuji obok zegarow? to jest nawigacja z wgranym torem czy jak?

Komentarz

PracujÄ™...
            X