Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

E-GO Revolt - ruskie pieniadze, japonska mysl...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• E-GO Revolt - ruskie pieniadze, japonska mysl...

"Jeśli myślicie, że rosyjscy konstruktorzy mają wolne to jesteście w błędzie. Niedawno niewielka manufaktura pod Moskwą pokazała na co stać stylistów z Europy Wschodniej. Okazuje się, że nie tylko Wołga i Lada mogą przyciągnąć wzrok fanów.

E-go Revolt zbudowano na platformie Mitsubishi, aczkolwiek moskiewska firma nie podaje szczegółów od jakiego modelu. Pod maską silnik twin turbo 3.0 V6 550 KM pochodzący od kultowego Mitsubishi Eclipse 3000GT z roku 1993-1990.

Jednocześnie uprzedzamy, iż Literka "E" nie ma nic wspólnego z napędem elektrycznym ani hybrydowym, jak myśli wielu fanów motoryzacji.

Słuszny moment obrotowy przenoszony jest za pomocą 6-biegowej skrzyni manualnej. W wyhamowaniu tego monstrum pomagają hamulce Brembo z wentylowanymi tarczami 425 mm z przodu i 342 mm z tyłu oraz niskoprofilowe gumy Michelin 245/40/R19 z przodu i 325/30/R19 z tyłu.

Nowością jest tu także pneumatyczne zawieszenie, prawdopodobnie skopiowane z luksusowego Lexusa lub BMW serii 7. W skąpych danych producenta nie znaleźliśmy nic na temat ceny zakupu i osiągów tego sportowego coupe. Tajemnicą jest także wyposażenie, wiemy jedynie, iż nowatorsko rozwiązano sterowanie tym szybkim bolidem, wykorzystując panel dotykowy TFT."

Tchneli zycie w starego dobrego 3000GT. Mnie osobiscie sie podoba a jak wam?

zrodlo http://www.v10.pl

Re: E-GO Revolt - ruskie pieniadze, japonska mysl...

W starym i dobrym 3000GT życie zawsze było, i zawsze będzie - I to właśnie w jego formie wolałem to Twin Turbo.

Pozdrawiam

Komentarz

Revolt to bardzo fajne auto. Udalo im sie odmlodzic 3000GT. Zaloze sie ze zobaczymy go w przyszlosci w GT. Sam z checia przejechalbym sie tym samochodem. Wyglad, sylwetka i osiagi. Czego chciec wiecej?

Komentarz

Bardzo ładny. Lampy tylne bodajże z Maserati 4200GT. Gdyby trafił do produkcji ze znaczkiem Mitsubishi to nie miałbym nic przeciwko.

Komentarz

Mi też się podoba. Przód jest genialny trzyma fason 3000 + nowoczesny lekko futurystyczny wygląd.
          Tył już nieco mniej mi się podoba,nie wiem dlaczego ale kojarzy mi się z WV Nardo Concept.
          Aha i rury wydechowe mogłyby być poziomo.

Komentarz

Jeśli o sam wygląd chodzi...przywodzi mi na myśl nieco tego Callaway'a, którym mamy okazję jeździć w GT4. Nie pamiętam modelu...

No i felgi, w najlepszym dla siebie kolorze.

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
              Jeśli o sam wygląd chodzi...przywodzi mi na myśl nieco tego Callaway'a, którym mamy okazję jeździć w GT4. Nie pamiętam modelu...

No i felgi, w najlepszym dla siebie kolorze.

Pozdrawiam
              Callaway C12 :wink:
              GT jest bogiem
              Escudo nałogiem
              Tunning zabawÄ… a
              S Licence PODSTAWÄ„ !

Komentarz

a mi sie nie podoba cała jego linia jakoś mi przypomina Maserati, przód Nissana GT-R i ogólnie jakoś nie halo:/ Mitsubishi mogło by wrócić do naprawde dzikich koncepcji jak evo 4,5,6

Komentarz

PracujÄ™...
                X