Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Volkswagen Golf VI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Volkswagen Golf VI

Najbardziej mnie kierowcy tych aut rozśmieszają. Jeżdżą wolno, przewożąc się przez miasto tak, żeby wszyscy widzieli, że mają Golfa z super ekstra lampami, tłumikiem i na alusach 16'... Jacyś tacy dumni są, nie wiem z czego ale chyba nie z samochodu bo jeśli tak to by był szczyt wszystkiego

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
      Najbardziej mnie kierowcy tych aut rozśmieszają. Jeżdżą wolno, przewożąc się przez miasto tak, żeby wszyscy widzieli, że mają Golfa z super ekstra lampami, tłumikiem i na alusach 16'... Jacyś tacy dumni są, nie wiem z czego ale chyba nie z samochodu bo jeśli tak to by był szczyt wszystkiego
      Rozczaruje Cię właśnie że z aut. A w tle wszystkiego lecą głośno "letnie hity" (techniawka albo wieśniackie disco polo). Przy każdym ruszeniu (gdzie tylko ktoś może ich zauważyć) ruszają z pizdy i myślą że komuś zaimponowali.

Jednak jest coś gorszego od nich.

A są to ludzie którym się to podoba i zachwyca. A największym marzeniem jest też walnąć taki "szpan".

Często jestem świadkiem takiego zachowania i wole nie patrzeć bo czuje się zażenowany. I robi mi się ich szkoda.

I powiem do tego że Golf to nie jedyny samochód buraczony poprzez "kaleki kochające dyskoteki". Widziałem też sporo skrzywdzonych Oplów Calibra. A do tego stare Astry już od dawna są ofiarami domowych tuningerów i lowelasów w sandałach noszących modne okulary słoneczne.

Komentarz

W takim razie bez urazy, ale Golfami jeżdżą same wieśniaki. Dopiero teraz to zauważyłem, w technikum, praktycznie każdy Golf ma jakiś żałosny tłumik, jakieś alusy, i oczywiście tekno jazda z głośników. Wiocha na całego. Dzisiaj koleś podjeżdża po kolege Golfem III (najbardziej wieśniacki z golfów), koleś wsiada i oczywiście ruszają z piskiem opon. Pomyślałem sobie - "ziomuś, gdybyś chociaż kiedyś w życiu miał okazje usłyszeć boksera Subaru(już nie mówie nawet o przejażdżce...) to byś sie chyba posrał przy tym swoim VW". No ale cóż. Kiedyś jak będę miał okazje podjechać czymś lepszym do szkoły to specjalnie bede gasił wszystkich wieśmenów w golfach, calibrach itp. :mrgreen:

Komentarz

popieram. golf to syf... na mysl przychodza mi tepe jak noz do masla drechy i jakas wiesniacka muza umc umc umc, ktora slychac juz z daleka

"elo laska. jezdze Golfem II... a jak mi kolega pozyczy to i III" :mrgreen: polski podryw na youtube :mrgreen: pewnie i tak wszyscy to znaja :mrgreen: http://pl.youtube.com/watch?v=voRQhzfPOAM

Komentarz

Kiedyś jak będę miał okazje podjechać czymś lepszym do szkoły to specjalnie bede gasił wszystkich wieśmenów w golfach, calibrach itp.
            Apropo, wiecie o czym marze?
            Honda Civic VI 1.6 VTECH. Wiecie czemu? Bo jest świetna, ale tez dlatego, że potencjalny "przeciwnik" na światłach (zwłaszcza w golfie) widziałby znaczek na klapie "1.6" VTECH. Myślałby sobie taki "ziomek" na pewno nieświadomy skrótu VTECH: 'Ha, ja mam 1.9 TDI, nie ma szans ze mną' - a tu zonk, bo Hondzia ma 160KM :mrgreen:

Komentarz

W takim razie bez urazy, ale Golfami jeżdżą same wieśniaki.
              Ale tu się nie zgodze bo dokonałeś krzywdzącego uogulnienia, oceniłeś przez pryzmat "buraków".
              Kolega z klasy jest modem na forum o Golfach i kiedyś tam zajrzałem i powiem Ci na serio buraków tam wyśmiewali, oczywiście dokonują przerubek w wozach ale w dobrym stylu. Widziałem kilka fot. Ostatnio zrobili pierwszy zlot, przyjechało 50 aut. Zwykłych,stunigowanych i kilka golfów 1 w super stanie.
              Więc jak bym tak tego nie przekreślał. Pomijając tamto forum,znam kilka normalnych ludzi jeżdżących golfami.

PP89- lejesz miód na moje serce taka Civiczka (leciutkie,160km) normalnie przecinak.

Komentarz

W sumie racja, uogólniłem bardzo, ale nie da się ukryć, że ta grupa ludzi(wieśmeni) jest bardzo liczna, i to na tyle, że Golf III kojarzy mi się właśnie z wiejskim autem i teknem... A co to Hondy i tego pomysłu to mój brat chciał zrobić coś podobnego - jego kolega miał Pulsara GTi-R na sprzedaż(ten, którym jechałem, 350 km). Pulsar jak wiadomo, ma karoserię podobną do Sunny, jednak ma wloty na masce, spoiler itd. (każdy taki jest), no i pomysł był taki by zamontować tam zwykłą maskę od Sunny(bez wlotów), założyć jakieś zwykłe czarne felgi i na to kołpaki, zmienić tłumik na zwykły, oderwać z tyłu napisy, nakleić 1.5 i wkurzać ludzi W końcu to 350 i ~4s do 100 więc już sobie wyobrażam minę kolesi w beemkach przykładowo (Oczywiście plan nie wypalił bo to auto nie dość, że potrzebuje OGROMNE ilości paliwa to jest drogie)

Komentarz

Mina kolesi w BeEmAch-"bezcenne" :wink:

Ale mi by było szkoda tak dobre auto zniszczyć przeróbkami tylko po to żeby się powygłupiać.Co po miesiącu by mi się znudziło bo każdy już by te auto kojarzył "z tym deklem co ma sunny z 350km" :mrgreen:

Komentarz

Oczywiście nie miałaby to być przeróbka na stałe bo rzeczywiście szkoda by było jeździć autem wyglądającym jak Sunny mając 4x4, intercooler do pokazania, blow off no i 350km pod maską. Ot tak po prostu powkurzać troche ludzi, pośmiać się, i wrócić do części od Gti-R.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                      Ale tu się nie zgodze bo dokonałeś krzywdzącego uogulnienia, oceniłeś przez pryzmat "buraków".
                      No ale sami są sobie winni... Z nikąd to się na pewno nie wzieło :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                        No ale sami są sobie winni... Z nikąd to się na pewno nie wzieło :wink:
                        Kto jest winny? Mój zupełnie normalny kolega jeżdżący G3? To nie on odpowiada za taką opinię tylko te buraki z drechcach. Przez to normalni ludzie dostają baty.
                        Więc nie mów że osoby normalnie użytkujący te auta są sobie winni.

Komentarz

Mi sie tam Golfy kojarzą też z osobami starszymi lub używaniem ich, jako auta rodzinne Od Mk IV wszystkie Golfy to nuuuuda, a poprzednie to złom sprowadzony z Niemiec lub dresowozy. Choc też nie wszystkie, jednak nawet najbardziej zadbany Golf III czy II nie zrobi na mnie żadnego wrażenia. Mk I jest jeszcze spoko.
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Trabant 601s - 500zł
                            Plakietka DDR - 20 zł
                            Mixol - 10zł
                            Spojrzenia ludzi na chodnikach - bezcenne
                            i nie trzeba mieć golfa ani BMW
                            narancs alternativa

Komentarz

Więc nie mów że osoby normalnie użytkujący te auta są sobie winni.
                              Ja tak nie powiedziałem. To ty sobie to dodałeś do mojej wypowiedzi. Ja powiedziałem o ogóle, a to juz nie moja wina, że ludzie niewinni cierpią...
                              Jak to mawia mój tata i co niestety jest prawdą:
                              "Ofiary muszą byc - nawet na wojnie..."

Komentarz

Pracuję...
                              X