Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Volkswagen Golf VI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Volkswagen Golf VI

Na dwa dni przed ustaloną przez Volkswagena datą oficjalnej premiery pierwszych zdjęć nowego Golfa, ktoś życzliwy zamieścił je w Internecie.

Zgodnie z przypuszczeniami po nowym Golfie nie należało spodziewać się rewolucyjnych zmian w wyglądzie. Zrezygnowano między innymi z proponowanej przez Waltera de Silva pompatycznej osłony chłodnicy ociekającej chromem znanej między innymi z Passata, czy Golfa V. Zamiast tego pas przedni to niemal kopia tego, co znajdziemy w nowym Scirocco. Z kolei z tyłu postanowiono znacznie powiększyć klosze lamp, które teraz mocniej "wgryzają" się w klapę bagażnika. Patrząc na pierwsze zdjęcia nowego bestsellera z Wolfsburga, trudno pomylić go z jakimkolwiek innym autem tej klasy. Po prostu wygląda jak Golf. I o to właśnie chodziło.

Wnętrze auta w końcu nie przypomina kaplicy i za sprawą lepszych materiałów wykończeniowych dostępnych nie tylko w czarnym kolorze można poczuć się tu przyjemnie. Nowy jest układ nawigacji z panelem dotykowym, a także stylistyka zegarów, wlotów powietrza i przełączników do klimatyzacji.

Pod maską z pewnością znajdą się nowe silniki Volkswagena w technologii TSI, oraz TDI z common-rail. Szczegóły poznamy już w najbliższą środę.

źródło: Wirtualna Polska

Pozdrawiam

Re: Volkswagen Golf VI

No wygląda jak Golf,nie wiem jak wam ale mi się nie podoba i do mnie on nie przemawia, raczej nędzna kontynuacja coś ostatnio słabizny wychodzą na rynek.

Komentarz

Po prostu kolejny "sukces z Wolfsburga" to coś co można uplasować pomiędzy Golfem V (jest do niego stosunkowo podobny) a Scirocco (który moim zdaniem jest Ge-Nia-Lny !) :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Zawsze nie lubiłem VW (Golf I GTi, Ogórek, stary Garbus to wyjątki potwierdzające regułę), a zwłaszcza Golfów.
        Golf VI mojego nastawienia do marki jak i do modelu na lepsze na pewno nie zmieni.
        Może i wygląda minimalnie lepiej od piątki, ale to jedyny pozytyw jeśli chodzi o design. Nadal jest nudno i dosyc konserwatywnie.
        Nie podobają mi się wielkie światła, auto wygląda przez to zbyt masywnie.
        A felgi to śmiech na sali, zupełnie nie pasują do reszty auta.
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

No...chłopaki z Wolfsburg dobrze odrobili zadanie domowe i nie nowy Golf nie wygląda jak świna po pierwszym szlagu. Tylko tylnie lampy jakby ewoluowały wstecz i wyglądają jak z Touarega.

Komentarz

Golf jak golf. Dla mnie zawsze był to klocek bez wyrazu, choć teraz faktycznie, jakby troche żwawszy

Komentarz

Nie podoba mi sie. V była 100 razy ładniejsza...

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                A IV 1000 razy ładniejsza....

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
                  popieram tylko przód jest ładny a tył to
                  klapa!!!normalnie masakra.
                  takie moje zdanie
                  pozdro
                  -czemu?
                  -bo dasz mi dżemu.
                  Pozdrawiam.

Komentarz

Mam pryeczucie iz nie bedzie wersji trzy drwiowej

Komentarz

O_o to dobrze.

Zauważyłem ,że u tego Golfa troszkę takiej "agresji" się ujawniło na reflektorach ,ale ogólnie to fałdki zostały.

Niejest taki zły i ciekawe jakby się spisał na Nurburgringu ,jaki by czas miał? Stawiam ,że ok. 8 minut. Mogę się mylić.
                      Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

dobrze, że wypuszczają nowego Golfa, przynajmniej mieszkańcy poPGRowskich wsi za 15 lat będą mieli co sprowadzać od lekarza Hansa albo aktywisty SED Jurgena
                        narancs alternativa

Komentarz

Wersja trzy-drzwiowa będzie obowiązkowo - Przecież to Golf :wink:
                          Zamieszczone przez WiLkU666
                          Niejest taki zły i ciekawe jakby się spisał na Nurburgringu ,jaki by czas miał? Stawiam ,że ok. 8 minut. Mogę się mylić.
                          Sądzę, że GTI będzie uzyskiwało czasy nieco powyżej 8 minut...

Pozdrawiam

Komentarz

Za 20 lat będzie z nim to samo co dzisiaj z III (czyt. szyby w dół, tłumik Made in China, "tekniafka" na maxa i przewóz, jednym słowem wiocha na kółkach)

Komentarz

Cała Polska Jak byłem w Niemczech to na palcach jednej ręki mógłbym wyliczyc auta po wiejskim tuningu, bo albo miały tuning fabryczy, albo poprostu normalny. U nas jest odwrotnie.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X