Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Najnowsze zakupy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Najnowsze zakupy

Gran Turismo 2 NTSC-J:

Tekken 2 NTSC-J:

Tekken 3 NTSC-J:

Gran Turismo 3 NTSC-J:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
      Poświątecznie przyszedł czas na zrobienie sobie prezentu i wymiana kierownicy 180* na 900* oraz przejście z potencjometru w hamulcu na technologie Load Cell.

Zastanawiałem się nad Thrustmasterem T500 RS ale ostatecznie wybrałem poniższy zestaw (właśnie ze względu na lepsze pedały Fanateca i kompatybilność z PC, PS3 i X360)

Kierownica:
      Fanatec Forza Motorsport CSR Wheel

[199.95€]

Pedały:
      Fanatec CSR Elite Pedals

[149.95€]

Shifter:
      Fanatec CSR Shifter Set

[59.95€]

Fanatec oferuje te elementy w gotowym zestawie przez co można troszkę zaoszczędzić bo całość zamyka się w 360€ + koszta wysyłki

Teraz pozostaje czekać na paczkę, a w marcu poprosić żonę o X360 na urodzinki W końcu będę mógł pograć w Forze jak należy.

Jak dla mnie shiftery to zbędny wydatek, pedaly są doskonale, ale czy oplaca sie inwestować w sprzet który nie jest kompatybilny z XO i nie będzie.

W przeciągu 2-3 miesięcy maja wyjsc nowe kierki

Komentarz

275zł.

Komentarz

Jak dla mnie shiftery to zbędny wydatek, pedaly są doskonale, ale czy oplaca sie inwestować w sprzet który nie jest kompatybilny z XO i nie będzie.
          Opłaca jak nie ma się zamiaru kupować XO a ja nie mam. Moim wyborem będzie PS4 ale i to nie prędko bo na razie nie ma tam w co grać - zresztą jedyną grą jaka mnie interesuje na PS4 będzie GT7. PS3 kupiłem dla GT, PS2 dla GT i zagrałem w sumie może w dwie, trzy inne gry na nich.

X360 kupię też tylko dla Forzy bo tam nie ma żadnej innej gry ciekawej.

Shiftery kosztowały mnie 10 euro bo kupowałem zestaw I warto dodać, że shifter w połączeniu ze sprzęgłem daje mi najwięcej frajdy z jeżdżenia offline (online oczywiście nie ma sensu). Grając offline zawsze używam takiej skrzyni jaką ma dany samochód.

Dodatkowo, jeśli już kiedyś pod koniec żywota XO będę miał ochotę ją kupić to i pewnie kiere już będę miał inną albo będzie czas zmieniać. Więc co za różnica.

Komentarz

Zamieszczone przez Gintoki

275zł.
            Co w tej klawiaturze jest takiego że kosztuje aż tyle?

Komentarz

Fakt, że jest to klawiatura mechaniczna.
              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Ma opóźnienie 1ms, każdy klawisz jest niezależny od innych, czyli możesz wciskać tyle klawiszy ile Ci się podoba, i tak to odczyta. Switche są mechaniczne (Cherry MX Red, czyli najlżejsze, bo wystarczy nacisk 45g aby klawisz się aktywował) czyli "oparte" na sprężynie, a nie na membranie jak w normalnych, tańszych klawiaturach. Litery na klawiszach są drukowane laserowo, więc się nie zetrą. Bardziej wytrzymała, jeden klawisz wytrzymuje minimum 50 milionów uderzeń. Jest cięższa od zwykłych klawiatur, ten model waży około 1.2kg. Ogólnie lepiej się na niej piszę.

Komentarz

Ja bym kupił na Blue - bardziej podoba mi się ich dźwięk, a po klawiszach i tak walę więc siła aktywacji mnie nie zbyt obchodzi

Komentarz

Za tą cenę to chyba musiałaby mi prać, sprzątać i robić loda.
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dobre klawiatury i myszy są zazwyczaj warte swoich wysokich cen, więc i ta cena nie dziwi Kamil

Komentarz

Co kto lubi i jakie ma potrzeby. Mój najdroższy zakup to bodajże 119zł za MX518, no ale śmiga już trzy lata. Jednakże dziś bym nie dał tyle za myszkę
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja mam klawę z 2003 roku i też śmiga, chyba ze 20 zł kosztowała - więc cena to nie wyznacznik trwałości - a raczej komfortu pracy i dodatków wszelkiej maści

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
                            Opłaca jak nie ma się zamiaru kupować XO a ja nie mam. Moim wyborem będzie PS4 ale i to nie prędko bo na razie nie ma tam w co grać - zresztą jedyną grą jaka mnie interesuje na PS4 będzie GT7. PS3 kupiłem dla GT, PS2 dla GT i zagrałem w sumie może w dwie, trzy inne gry na nich.

X360 kupię też tylko dla Forzy bo tam nie ma żadnej innej gry ciekawej.

Shiftery kosztowały mnie 10 euro bo kupowałem zestaw I warto dodać, że shifter w połączeniu ze sprzęgłem daje mi najwięcej frajdy z jeżdżenia offline (online oczywiście nie ma sensu). Grając offline zawsze używam takiej skrzyni jaką ma dany samochód.

Dodatkowo, jeśli już kiedyś pod koniec żywota XO będę miał ochotę ją kupić to i pewnie kiere już będę miał inną albo będzie czas zmieniać. Więc co za różnica.
                            No ja wiem że 10 ojro przy zestawie to nie pieniądz, ale sposób ich montażu i jakość działania H shiftera jest jak by to powiedzieć taka sobie, i do tego wsteczny na przy jedynce jest pomyłką jak dla mnie

Komentarz

Nie wiem czy miałeś okazję je używać, ale wsteczny jest na tyle trudno wrzucić, że nie stanowi to najmniejszego problemu

Komentarz

Używałem zarówno tych zwykłych pierwszych modeli Porsche jak i niby poprawione CSR. Porsche to totalna porażka. W csr ten wsteczny chodzi ciężej ale ja w normalnym samochodzie nie głaszczę drążka <faja> i notorycznie wbijałem wsteczny.
                                Na to śmieszne mocowanie rurkowe musiałem zrobić własne rozwiązanie, bo przy zmianie biegów zrywałem sobie kierownice z blatu, zreszta do kierownicy też dorobiłem coś sensowniejszego.
                                Ja nie przecze że są złe, poużywałem ich trochę i do zabawy są spoko ale do ostrego upalania się nie nadają. Może mam za ciężkie łapska

Komentarz

PracujÄ™...
                                X