Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Chyba doszedłem do wniosku że się minęliśmy myślami...Chodzi o to że człowiek wykorzystuje cały mózg ale zależy od tego w jakim natężeniu, ale jednak co prawda to prawda, jest to więcej niż tylko 17%. Pogrzebię w necie i coś więcej napiszę na ten temat :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
      Chodzi o to że człowiek wykorzystuje cały mózg ale zależy od tego w jakim natężeniu
      No i o to chodziło :wink: Też to trochę źle w słowa "ubrałem"...

Komentarz

Ok...wracając do wiary. Tak że może również jestem zacofany jak te wszystkie dawne kultury, oraz obecne plemiona nieskażone żadną "nowoczesną" cywilizacją, również czuję że jest siłą wyższa, Bóg mianowicie, a że zostałem wychowany w takiej a nie innej kulturze, więc moja wiara jest spuścizna po przodkach, nie wyobrażam Sobie przejścia na islam na przykład, o zostaniu niewierzącym nawet nie wspomnę, ale tak jak już wcześniej wspomniałem, osobiście czuję to. Dlatego nazywamy to Wiarą, że jest coś potem. Wiem, że dla wielu z was jest to śmieszne, jestem zacofany, nieoświecony i tak dalej i nawet nie próbuję was przekonywać do niczego, to Wy sami musicie dojść do tego. Chyba że wasze poglądy są ugruntowane i niezmieniające się :wink:

Komentarz

To że jesteś wierzący nie znaczy że jesteś zacofany...
          Sam też byłem wychowywany w wierze... Może aż za bardzo... Ale po pewnych przeżyciach i zgłębieniu wiedzy na ten temat, wybrałem taką drogę a nie inną...
          Żyje zgodnie z własnym sumieniem...

Nikt nikogo nie zmusza do zmiany swoich poglądów... :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
            Dobrze, w takim razie skąd biorą się ludzie bardziej uzdolnieni ? I np. Skąd nagły przypływ siły w sytuacjach zagrożenia życia ? Skoro korzystamy ze 100% ? Co nagle 110% ? Siła mięśni nie zależy od ich wielkości... Tylko od umysłu...
            Skoro wszyscy korzystamy ze 100% to czemu tak trudno nam coś zapamiętać czy się czegoś nauczyć ? Po to się właśnie trenuje mózg aby rozwijać jego możliwości... Owszem, każda półkula odpowiada za coś innego, i korzystamy z każdej jego części, ale nie na 100%...
            Czlowiek wykorzystuje ok 10% swojego umyslu. Gdyby wykorzystywal nieco wiecej, moglibysmy np porozumiewac sie telepatycznie, przenosic przedmioty sila umyslu i takie tam.

Skad nagly przyplyw sily? Adrenalina i pierwotny instynkt, ktory nakazuje nam zrobic wszystko, by przezyc. Mozg przechodzi wtedy na tryb awaryjny. Dostajesz wtedy takiego kopa, ze hej. Mozesz np podnosic przedmioty, ktorych normalnie w zyciu bys z miejsca nie ruszyl.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Nie mam siły
              O"RLY

:mrgreen:
              Rly wziąłem się trochę za robotę w Tytexie i jestem wykończony.
              Nie mam nawet siły wyrażać swojego zdania na poruszane tematy :wink:
              ...drugs.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                Dobrze, w takim razie skąd biorą się ludzie bardziej uzdolnieni ? I np. Skąd nagły przypływ siły w sytuacjach zagrożenia życia ? Skoro korzystamy ze 100% ? Co nagle 110% ? Siła mięśni nie zależy od ich wielkości... Tylko od umysłu...
                Skoro wszyscy korzystamy ze 100% to czemu tak trudno nam coś zapamiętać czy się czegoś nauczyć ? Po to się właśnie trenuje mózg aby rozwijać jego możliwości... Owszem, każda półkula odpowiada za coś innego, i korzystamy z każdej jego części, ale nie na 100%...
                Czlowiek wykorzystuje ok 10% swojego umyslu. Gdyby wykorzystywal nieco wiecej, moglibysmy np porozumiewac sie telepatycznie, przenosic przedmioty sila umyslu i takie tam.

Skad nagly przyplyw sily? Adrenalina i pierwotny instynkt, ktory nakazuje nam zrobic wszystko, by przezyc. Mozg przechodzi wtedy na tryb awaryjny. Dostajesz wtedy takiego kopa, ze hej. Mozesz np podnosic przedmioty, ktorych normalnie w zyciu bys z miejsca nie ruszyl.
                Zamiast powtarzać durnoty które gdzieś kiedyś Ci się obiły o uszy, poczytaj trochę czegoś na ten temat, i dowiesz się że dawno obalono ten mit, ale pisałem już o tym...

Komentarz

Obalono mit, który mówił o możliwościach telepatycznych ludzików ? Daj jakieś źródło kyjgel dobre - chętnie poczytam. A co do mozliwosci człowieka w sytuacjach zagrożenia - można to wyjaśnić tym, że podświadomość sobie zdała sprawe, żę trzeba sobie jakoś poradzić jednak - jesteśmy zaprogramowani, żeby przeżyć jak najdłużej.
                  http://mwiszniewski.carbonmade.com/
                  http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Zamieszczone przez cmlPL
                    Obalono mit, który mówił o możliwościach telepatycznych ludzików ? Daj jakieś źródło kyjgel dobre - chętnie poczytam. A co do mozliwosci człowieka w sytuacjach zagrożenia - można to wyjaśnić tym, że podświadomość sobie zdała sprawe, żę trzeba sobie jakoś poradzić jednak - jesteśmy zaprogramowani, żeby przeżyć jak najdłużej.
                    Czytaj parę postów wcześniej, bo wyskoczyłeś jak filip z konopii

Komentarz

Czytałem tylko ostatnią strone tematu, bo naspamowaliśie wczesniej troche : ) Już wiem o co chodziło.
                      http://mwiszniewski.carbonmade.com/
                      http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Chciałbym wrócić do propozycji kolegi kyjgela Chodzi o temat Śmierci kliniczne i ludzi którzy widzieli w tej chwili boga i swoje własne ciało w szpitalu podczas reanimacji. Cuda których nauka nie potrafi dokładnie wyjaśnić.
                        Pochowanych ludzi żywcem!

1. Jakiś czas temu był taki temat u EWY z rozmów w toku nie wiem czy oglądacie przelotem. Śmierć kliniczna coś może w tym jest ale mnie opowieści ludzi nie przekonują może oni tak se opowiadają dla zwrucenia uwagi (niechce kogoś znów urazić) Opowiadają o tym że gdy przestali funcjonować i odeszli na kawę widzieli elwisa i boga i resztę. Misię wydaje że to sa też urojenia ludzi nie wiem czy dobrze pamietam ale przecież po śmierci człowieka najdłuzej funkcjonuje mózg ludzki. Moje przypuszczenia są takie że w chwili śmierci klinicznej człowiek zapada w śpiaczke i wszystko co jest związane z widzeniem Elwisa to tylko sny.

2. Cuda. Sami wiecie o co chodzi. Rzeczy które nie da się wyjaśnić za pomocą wyszukiwarki google. Np. cudowne ozdrowienia jednego dnia człowiek jest na granicy śmierci a na drugi dzień biega po boisku i strzele bramiki. Ludzie chorzy na raka lub jego różne generacje sa w wiekszości skazani na porażke gdy mają stadium zaawansowane. Z jakiś nie wyjaśnionych przyczy człowiek ozdrowiał. Ludzki organizm jest prawie nie do zdarcia. Ma zdolnośc regeneracji coś jak X-MEN ten z tymi szponami tylko w zwolnionym tepie. Jest sprawa co mnie ciekawi :wink:

3. Najbardziej szkoująca sprawa to ludzie którzy sa pochowani żywcem! Pewnie słyszeliście o tej staruszce co stwierdzono u niej zgon a ona w kostnicy się obudziła To jest dopiero jazd. Z tego co zdążyłem się dowiedzieć to jest taka choroba cos jak bezdech nocny kiedy to człowiek nie oddycha przez nawet parę godzin. Ten przypadek jest podobny tylko tu funkcje życiowe są bardzo ciężkie do stwierdzenia i na 95% lekarzy myli się podczas wydawania werdyktu o zgonie danej osoby. Moja mama w swoich rodzinnych stronach miała taki przypadek że młodo umarł młody meszczyzna i pochowano go w grobowcu i zamurowano ten grobowiec. po paru dniach w tym że grobowcu rodzinnym wydobywały się chałasy. po następnym dniu było słychać krzyki i łomot. Ludzie ze strach przestali chodzić na groby. Gdy ksiądz danej parafi przyszedł z jakimś czarodziejem i otworzyli ten grobowiec zobaczyli ów pochowanego jak z wycieczenia klęczy ale zywy

Mam nadzieję że coś ładnie powiecie na te tematy. Bo widze że lubicie się rozpisywać. :wink:

Komentarz

Co do drugiego to faktycznie nasze organizmy stawiają nam jeszcze wiele znaków zapytania ,dlaczego człowiek w wieku 45 lat ma raka ,po czym mija pół roku i lekarz stwierdza brak wszelkich guzów czy nowotworów. Dziwne?! Być może w oranizmie jest jakiś "enzym" który w ostateczności nasz organizm stawia w pełnej gotowości i ochronie wydalając [być może] jakieś substancje niszczące raka, kto wie? Być może tak jest. To jest coś podobnego jak przy poważnej chorobie lekarze stosują antybiotyk.

A co do trzeciego to niespotkałem sie z tym zdarzeniem ,że kogoś "żywcem" pochowali. Z tą kostnicą to ja jeszcze mogę zrozumieć, bo tak jak pisałeś o "bezdechu nocnym" faktycznie może istnieć.

Wracając do drugiego ,to kiedyś nam z rok temu taki profesor mówił ,że każdy z nas ma raka ,albo sie on rozwinie ,albo będzie w bardzo nikłym stopniu ,wszyscy go mają ,tylko to zależy od nas ,jak sie odżywiamy ,uprawiamy sport , itp. ,czy ogólnie dbamy o siebie.
                          Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

1. Bajki...

2. Pisałem już o tym, ludzi organizm ma nieograniczone możliwości i wszystko zależy od ludzkiego nastawienia do życia... Jeżeli ktoś się "podda" chorobie, ma marne szanse, jeśli jednak będzie walczył może wyjść nawet z najgorszej choroby...
                            Przywoływałem już tutaj też PLACEBO, daje się je choremu jako najnowszy lek, a tak na prawdę to zwykła masa tabletkowa która nijak na nas działa... A na drugi dzień nagle pacjent czuje się o wiele lepiej... Wszystko kwestia umysłu...

3. Zdarza się często i gęsto... Zwykły błąd ludzki... Bezdech się tu ma nijak... Bezdech to po prostu samoistnie nieoddychanie przez sen, które trwa kilka sekund... W sumie przez noc można nie oddychać przez jakieś 30 - 60 min, jednak nieoddychanie przez godzinę... Po prostu śmierć a nie bezdech... Słyszałem o wielu przypadkach pochowania żywcem... Dlatego to mnie jakoś nie dziwi... :mrgreen:

Komentarz

Pochowaj ze swojej rodziny kogoś a tu się że ta osoba sie przebudzi w grobie i udusi się bo nie może wyjść :mrgreen:

Komentarz

Wiem że w którymś kraju, kiedy chowa się kogoś do jego ręki przywiązuje się sznurek, a na powierzchni sznurek jest połączony z dzwonkiem... To tak na wypadek jak by się ktoś obudził...

Komentarz

Pracuję...
                                X