Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

KONTROWERSYJNE TEMATY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: KONTROWERSYJNE TEMATY

Dla mnie ta sama liga co alkohol.
    A wódke może kupić każdy i wszędzie...

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
      Dla mnie ta sama liga co alkohol.
      A wódke może kupić każdy i wszędzie...
      Nigdy w życiu. Albo nie miałeś styczności albo nie widzisz różnicy.Poza odmiennym działaniem w rankingu szkodliwości MJ stoi sporo za zwyczajnym tytoniem lub alkoholem.

W Polsce nieco ryzykowne, ogólnie jestem niezdecydowany. Jest wiele za i przeciw.
      Za żeby nie karać i nie ścigać ludzi z małymi ilościami na własny użytek. Ewentualnie karać dilernie. W chwili obecnej ten kto wie co i jak to i tak sobie załatwi sztukę.

Komentarz

To może mam niedostateczną wiedze, chociaż bradziej myślałem o uzaleznieniu i skutkach po - zachowaniu używających i ich oddziaływaniu na otoczenie.
        Ale jak masz jakiś artykuł pod ręką, to z chęcią zobacze.

Komentarz

Kiedyś czytałem świetny art. Była nawet super filmik na YT. Ba MJ używana nawet była w medycynie, obecnie wytwarzane są sztucznie kanabinole. Pomaga w zaburzeniach apetytu, bezsenności i kilku innych schorzeniach. Zmykam poszukać, jak znajdę to edytuje posta więc orient
          Na szybciaka np.:

Kurde filmiku nie mogę znaleźć, ale nie pozostaje Ci nic innego jak samemu poczytać, poszukać żeby nie było że selekcjonuje materiał. Jest wiele tekstów na ten temat

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            ale nie pozostaje Ci nic innego jak samemu poczytać
            Nie no wiem, tylko zapytałem, bo może akurat coś ciekawego znalazłeś :wink:

Zanim się wezme za czytanie (bo to dot. szkodliwości, a ja o czym innym chce rozprawiać), to jeszcze słówko, że może moje podejście jest zbyt egoistyczne, ponieważ mnie nie interesuje czy to komuś szkodzi - jeżeli chce to niech się truje, jego sprawa - tylko to co takie używki powodują jak bierze je osoba, która potem jest agresywna dla ludzi postronnych.
            Np. wielka heca na cały kraj, bo się gówniarze dopalaczmi potruli. Moja odpowiedź - po co je brali? Po co w takich ilościach (bo napewno nie mało)?
            Wszystko jest dla ludzi, tylko z głową. Po alkoholu niektórzy też się trują, a nie robią z tego takiego cyrku.

Dlatego wrzucam wszystko do jednego wora.
            Sam napisałeś, że używana jest też do leczenia. Lampka wina dziennie też ma pozytywne oddziaływania.

Komentarz

To bardzo szeroki temat. Sporo można by opowiadać btw. Mj nie wywołuje agresji, więcz przeciwnie. Rozluźnia, relaxuje i pogłębia odczucia. Nigdy nie widziałem by ktoś po buchu miał zapędy na mma. Chyba że trafi się jakiś ewenement co jak powącha zapach do ciasta to ma korbę.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                btw. Mj nie wywołuje agresji, więcz przeciwnie.
                Nie chodzi o to czy wywołuje tylko jak ktoś reaguje.
                Ja po alkoholu dużo mówie i jestem potulny, innego ciągnie do zabaw i tańców, a inny by komuś natłukł.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                  To może mam niedostateczną wiedze, chociaż bradziej myślałem o uzaleznieniu i skutkach po - zachowaniu używających i ich oddziaływaniu na otoczenie.
                  Ale jak masz jakiś artykuł pod ręką, to z chęcią zobacze.

Wyobraź sobie skutek całkiem odwrotny do alkoholu :mrgreen:

Komentarz

Toż mówię,reakcje są podobne, jesteś wyluzowany,spokojny i często gadatliwy Niema mowy o agresji. Chyba że jak mówiłem trafisz na jakiegoś ciśnieniowca. Alkohol potrafi nawet cichego chłopaka zmienić w zadymiarza. Tu tego niema. Poza tym nie tracisz jasności umysłu, wiesz co i kiedy mówisz,co robisz. Jesteś zupełnie świadomy. Jedynie nieco "sflegmatyzowany" i załącza się gastrofaza na coś słodkiego. Najlepiej biała czekolada

Komentarz

Nigdy nie paliłem maryśki, nie zamierzam próbować i nie czytałem zbyt wiele na ten temat. Jednak wydaje mi się, że Dread ma rację co do działania. Znam kogoś, kto kiedyś spróbował i wrażenia miał podobne, jak opisuje Dread. Marycha prawdopodobnie ma po prostu "luzujące" działanie, czyli przeciwieństwo agresji. Alkohol natomiast różnie działa na ludzi. Tak jak pisze PP, jedni są po nim fajni, a innym odbija. Na mnie, na szczęście, również alkohol ma pozytywny wpływ. Normalnie jestem dość małomówny, spokojny, szczególnie w towarzystwie ludzi, których mało znam i dopiero poznaję. Natomiast jak się napiję, to bardzo dużo mówię i jestem w stanie podejść do każdej osoby, której nie znam i rozmawiać z nią jak starzy znajomi. Lecz byłem też parę razy świadkiem, jak człowiekowi po kilku głębszych zwyczajnie odbijało.
                      Nie ma co się czarować, alkohol może zdobyć prawie każdy i dokąd ludzie będą pić, dotąd będziemy słyszeć o różnych przypadkach zachowań pod wpływem alkoholu. Nic na to nie poradzimy. Podobnie z używkami. Ciężko cokolwiek z tym zrobić.

Komentarz

Używki są dla ludzi, a nie bydła

Komentarz

Ja pragnę od siebie tylko dodać tyle,że "dopalacze" a prawdziwa czysta maryśka to całkiem dwie inne rzeczy.PP wyżej wspomniał o młodzieży zatrutej w zeszłym roku i rzeczywiście była afera na cały kraj.Bo ktoś się zatruwał co kilka dni.A trzeba tu wspomnieć,iż był przypadek zatrucia osób pełnoletnich chyba powyżej 20 lat.Więc owi "niedzielni narkomani" zatruli się gdyż polak jak to polak zawsze przy wszystkim kombinuje.Dopalacze były produkowane przez panów Zbyszka i Mietka w piwnicy w spartańskich warunkach.Podobno dodawali do tego co podeszło pod rękę.Jak się później okazało po zbadaniu próbek w laboratorium.W tych dopalaczach były różnorakie "śmieci" i kleje typu wikol Więc jak się tu nie dziwić,że się pozatruwali.Zresztą tacy młodzi nie myślą o skutkach i o tym co się znajduje w takiej torebeczce kolekcjonerskiej Śmiem twierdzić,że nawet dorosły doświadczony człowiek.Nie miałby wątpliwości co do takiego towaru który był profesjonalnie zapakowany i oznakowany.Co prawda na opakowaniu zawsze pisali "nie do spożycia dla ludzi",bo to był po prostu sposób na ominięcie prawa i każdy stały klient o tym wiedział.Ja sam nigdy tych całych dopalaczy nie próbowałem i nie zamierzałem tego uczynić,gdyż jest to po prostu głupota i strata grubej kasy :wink:

Za to jeśli chodzi o maryśkę,to nie trudno jest zdobyć.Wystarczy mieć odpowiednie znajomości.Moim zdaniem polska powinna pójść za czechami czy holandią Przecież od takiego tytoniu jest uzależnionych miliony ludzi,a później wychodzą z tego różne raki i nowotwory."Zielony towar" nie jest taki szkodliwy (w końcu to zioła) i jeszcze nie słyszałem,by ktoś zachorował o marychy.Co do działania tego cuda,to tak jak Dread pisze.Kolega w sylwestra przez pół godziny się chichotał nie wiadomo z czego Według mnie pozytywy przeważają negatywy w tej sprawie

Komentarz

Ok, to wy sobie gadajcie a ja idę z Dreadem coś skurzyć :mrgreen:

Komentarz

Dobrze, tylko przed 23 mam was widzieć w domu

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
                                Za to jeśli chodzi o maryśkę,to nie trudno jest zdobyć.Wystarczy mieć odpowiednie znajomości.Moim zdaniem polska powinna pójść za czechami czy holandią Przecież od takiego tytoniu jest uzależnionych miliony ludzi,a później wychodzą z tego różne raki i nowotwory."Zielony towar" nie jest taki szkodliwy (w końcu to zioła) i jeszcze nie słyszałem,by ktoś zachorował o marychy.Co do działania tego cuda,to tak jak Dread pisze.Kolega w sylwestra przez pół godziny się chichotał nie wiadomo z czego Według mnie pozytywy przeważają negatywy w tej sprawie
                                Nie zapomnij, że na ciebie to działa że się cieszysz, ktoś inny w przypływie radości rozbije ci na głowie butelkę. Legalizacja marihuany - jestem na zdecydowane NIE

Komentarz

PracujÄ™...
                                X