A na innych forach czytałem, że na dzisiejszych kompach niemożliwa jest do osiągnięcia taka grafika jak na PS3...To śmiech na sali, pewnie że się da. Jak twórcy jakiejkolwiek gry stworzą ją najpierw na PS3 a później zrobią konwersję na kompa to taka grafika będzie spokojnie do uciągnięcia przez nowsze komputery, ponieważ twórcy zoptymalizują kod gry. A wy co o tym sądzicie?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Komputer vs PS3
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Komputer vs PS3
http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%Tagi: Brak
-
Myślę, że się da ale to nie jest opłacalne. Komputer - praca, gry - konsola. To są maszyny SPECJALNIE do tego. Komputer to połączenie pracy i jakieś tam gry. Choć w rzeczywistości grafika jaką w stanie jest wytworzyć PS3 jest na prawdę zdumiewająca i obecne gry wcale nie wykorzystują z tej konsoli tego co ona w rzeczywistości potrafi. Komputer taki by uciągnął GT5 przykładowo, które pewnie i tak nie wykorzystuje wszystkich możliwości PS3 musiałby kosztować z kilka tysięcy.
Moderator Serwer
-
Lepiej kupić komputer dobry i mieć go do wszystkiego - sam kupiłem niedawno komp za 3500zł, części wybierałem sam. Nie ma gry, która by mi nie poszła (jeszcze).
Pozatym opłaca się dawać 2tyś (tyle ok. kosztuje PS3), żeby teoretycznie komfortowo grać? Jeszcze trza TV kupić, a żeby zobaczytć co ta konsolka potrafi to nie może być TV za 200zł.
Do kompa jest ogromny wybór padów, kierownic....Takie jest moje zdanie - dla mnie PS kupywać się po prostu nie opłaca...Komfortowo gram na kompie.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Dobry komputer za 3500 tyś? To jest ŚREDNI komputer. Opłaca się bo masz chociażby Blu-Raya, 8 rdzeniowy procesor, 60 gb dysk i mozliwość wgrania linuxa. Czysty komputer który zajmuje 5 razy mniej miejsca. A czy do komputera już nie potrzebujesz monitora? Żebyś komfortowo grał też musisz na niego wydać. Poza tym, tv kupujesz nie tylko do PS3 ale i do oglądania. To pewna różnica. Połączenie 2 w 1. Nie to co mały monitor , który kosztuje połowę mniej ale jest połowę mniejszy. Komputer jest już na rynku od bardzo dawna kierownic do PS też jest dużo. PS się opłaca kupić bo gry, które za 5 lat będą na PS3 na kompie dawnym już nie pójdą. Wydasz 3500 zł na komputer a za 5 lat już czołowych tytułów nie włączysz. PS kupujesz raz, taniej i grasz dopóki nie będzie nowej konsoli, a gry za 5 lat na PS wcale nie będą gorsze od tych za 5 lat na kompie. Komfortowo gra się na Playstation. Więcej miejsca, lepsza grafika, tańsza przedewszystkim. Komputer jest MNIEJ opłacalny jeśli patrząc pod kątem gier.
Moderator Serwer
Komentarz
-
W 100% zgadzam sie z Serwerem. Kupiles kompa za 3500zl. To i tak bardzo duzo kasy bo ponad 1000zl wiecej niz za PS3. Za 2lata a moze nawet rok(teraz tak wszytko idzie do przodu) nie pociagnie ci najnowszych gier. I musisz znow kupowac nowe czesci. jesli chodzi o granie to komputer jest studnio bez dna. Caly czas doplacasz.
Komentarz
-
NIE SERWER. Za 3500zł to DOBRY komputer - są jeszcze bardzo dobre i świetne. Pozatym oglądać to ja też mogę na kompie. Za rok może na najwyższej grafie nie pociągnąc gier, to daje mniejszą grafę.
Pozatym Linux to badziewie. Komp jest bardziej opłącalny, bo na nim możesz wszystko.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
A po co ten topic jest przyklejony? Przeciez nie wyróżnia się niczymhttp://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
1. Niech Ci będzie.
2. Możesz na kompie włączyć TVN albo POLSAT? Nie. Chyba, że kupisz pakiet tv, który też kosztuje.
3. Dajesz niższą, a na PS3 dalej jedziesz na takiej jaką tylko udało się stworzyć programistom. Bez ograniczeń.
4. Masz Linuxa? Zresztą Windows też ma być wkrótce.
5. Nie możesz wszystkiego. Chyba, że zrobisz sobie kompa za 10 tysięcy ale to się mija z celem. Komputer za 3500 tysiąca, który i tak niedługo wymienisz, a i tak nie ma połowy tego co PS3 za przeszło 2000 tysiące. I powtarzam, pod kątem gier to PS3 prowadzi, ale jeśli chodzi o prace w biurze czy w domu to oczywiście komputer.
Komentarz
-
Kamil12 a miales wczesniej jakiegos kompa? Jesli tak to wydales 3,5k by grac.. bo wszystko inne mozna robic na starszym/duzo tanszym kompie...
A za 4 lata wprowadza w katrach grafiki kolejny gadzet ktory bedzie wymagany do URUCHOMIENIA gry (cieniowanie jakies np) i bedzie trzeba zmienic grafike na nowsza... ale zlacza beda juz w nowym standarcie wiec i plyte glowna bedzie trzeba zmienic.. i prockaMoze nie byc tak kolorowo ze wystarczy ustawic mniej detali/rozdzielczosc..
maruda
A-spec 17,839 km
Komentarz
-
Nie czytałem wszystkiego więc wybaczcie jak coś napisze ,a to było wcześniej.
Moim skromnym zdaniem lepiej kupić PS3 jeżeli chodzi o samo granie wkońcu konsole od tego są.PS3 kosztuje powiedzmy 2500zł ,a ciągnie taką samą grafike co komp ,który kosztuje z 5000zł. A do tego jaką płytke nie włożysz do konsoli (przeznaczoną dla niej) to gra odpali bez niczego ,kompy potrzebują jeszcze jakiś popierdółkowych programów żeby gra sie zainstalowała albo żeby gra trzymała poziom tej z PS3.
PieC od Ps3 jest tylko tym lepszy ze mozna na nim pracować
a tak wogóle to ja nie lubie kompów (tylko internet potrzebny) :wink:
Komentarz
-
Konsole do gier stworzono m. in. po to, aby była lepszym narzędziem do gry niż komputer. Bo po co robić coś, co kosztuje tyle ile komp, a gra sie praktycznie tak samo i dodatkowo komp jest bardziej użyteczny
PS3 jest o niebo lepsze od komputera pod względem gier. Konsola wystarczy na wiele lat, a komputer na bardzo krótko... zaraz wyjdą nowe fajne gry i już trzeba będzie ulepszać kompa. Poza tym na konsoli nie trzeba instalować, wkładasz płyte i już graszKomputer co prawda może służyć do pracy... ale żeby dobrze sie na nim pracowało w prostych programach to nie trzeba mocnego sprzętu. Ja używam teraz komputera do neta, no i czasem pogram sobie w jakąś starszą gierke, bo nowe kupuje tylko na PS2 (troche sam se przecze, bo właśnie wyczekuje gry na kompa
P)
Postęp kiedyś doprowadzi do tego, że już nie będzie różnicy między kompem, a konsolą
Komentarz
-
Zamieszczone przez SerwerMasz Linuxa?
Jak sobie chcecie, ja wolę kupić uniwersalną rzecz do wszystkiego. Nie 2000zł za komp z monitorem i 2000 za PS3, już bym wolał kompa za cztery.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
Kamil12: Skoro uważasz, że linux to "guwno"(pisze się gÓwno), to specjalnie dla takich jak Ty, ma być wprowadzona możliwość wgrania Windowsa. Tak słyszałem przynajmniej. No właśnie wciąż się powtarzasz. Kupiłeś komputer do GRY, bo przykładowo do Worda czy Windows Movie Makera nie ma jakiś wymagań aby kupować specjalnie komputer do tych programów. Tak samo dobrze mogłeś na nich pracować na starym komputerze(jeśli był w stanie obsługiwać XP). Piszesz do wszystkiego, ale powiedz sam szczerze. Używasz skomplikowanych programów? Nie wiem, projektujesz coś w programach za pare tysięcy? Więc powiedz po prostu, że komputer jest Ci potrzebny do grania. Do internetu czy pisania na gg wystarczy nawet komputer za 500 zł, a i na takim pewnie zrobisz dużo więcej. Szczerze mówiąc, jak bym miał wydać 3,5 tysiąca za komputer, który za 2 lata będę musiał zmienić bo służy mi tylko do grania i patrzenia w internet czy coś tam jeszcze to wolałbym kupić PS3, które również ma możliwość wgrania systemu, kupna myszki czy klawiatury. To jest(prawie) to samo, a za mniejszą kwotę. Dodatkowo masz w niej to czego w swoim komputerze za 3,5 tysiąca zł nie zobaczysz. Na Twoim miejscu to bym kupił sobie PS3 do GRANIA, a stary komputer lekko odświeżył za pozostałe pieniądze i służyłby Ci do "wszystkiego" jak to nazwałeś. Sam kiedyś wymieniałem dodatkowe części bo grałem na komputerze ale myślę, sobie. Wydałem chyba z 1000 zł, a mam zaledwie 3 nowe części. To mi zbyt nowych możliwości nie dało... Zacząłem inwestować w konsolę bo komputer to mi w chwili obecnej służy do słuchania muzyki przykładowo, oglądania filmów z DVD, wchłaniania wiedzy (internet) i komunikacji. Chyba nic więcej. A gier to mam teraz sztuk 2 w komputerze, z czego gram tylko w jedną. Od grania jest konsola, takie jest moje zdanie, bo do tego została stworzona.
Moderator Serwer
Komentarz
-
Jest mozliwośc emulacji na PS3 Windowsa przez Linuxa ale trwa to bardzo długo. Jesteśmy w erze w której microsoft zmonopolilował rynek, i tak każdy początkowo mający kontakt z windowsem człek nie przestawi sie na linuxa bo po co od nowa sie uczyć ?
Jakby nie było PC za 3.5 kafla to piec na którym mozna zagrać w każdą gre, nie widząc spadającej zbytnio płynności przez jakiś rok. W każdym razie komputer strasznie traci na wartości i po roku będzie wart 50-60% ceny początkowej (mowa o samej skrzyni). Łatwo olblizyć ze miesięcznie na sprzecie jakieś 120 zł w plecy
Jak dla mnie upgrade kompa pod gry to strata pieniędzy, nerwy i katorga.
Komentarz
Komentarz