Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

VW - dyskusja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• VW - dyskusja

Żeby nei robić offtopu w innym temacie zakładam nowy temat.
    S.Carter napisałeś że VW to samochód dla ludu tylko z nazwy, bo większość jest bardzo droga. Właśnie oto chodzi - nie chce płacić więcej za coś co powinno być tanie. Rozumiem gdyby robili jakieś bardzo stylowe auta w stylu Fiat 500, Mini... ale oni robią auta straszliwie nudne!

Dlaczeog wole inne niemieckie twory od VW? Choćby dlatego że mają dużo nowinek technicznych (patrz - Mercedes Benz i BMW), bardz fajne sportowe wersje (patrz Audi S8 i Merc AMG). A VW? Nic niema rewolucyjnego...

Kamil, pisałeś o Maximie i Legendzie. Napisałeś coś w sensie, że BMW, Merc i Audi nie są limuzynami... Przecież to bzdura i ja nie pisze że VW Phaeton nie jest limuzyną. Legend i Maxima to bardzo dobre auta i nei mam im nic do zarzucenia. Są troche niedoceniane bo nie były dostępne w Polsce. Ale czemu schodzisz do takich staroci? Przecież są już nowsze odpowiedniki.

Przy okazji VW Phaeton nie ma wogóle historii. Mercedes Benz S Classe to legenda. W tym aucie są montowane wszystkie nowinki techniczne. Cytat z tg: "Jeśli chcesz wiedzieć jakie rzeczy będą montowane za 10 lat w Vectrze - kup Merca S".

Zresztą VW niema nic pośredniego pomiędzy Passatem a Phaetonem.

O prestiżu już pisałem.

Kończąc długą wypowiedź powiem, że gdyby VW Phaeton byłby o wiele tańszy to miałbym dla niego większy szacunek.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Re: VW - dyskusja

Zamieszczone przez Witek Enzo
    Żeby nei robić offtopu w innym temacie zakładam nowy temat.
    S.Carter napisałeś że VW to samochód dla ludu tylko z nazwy, bo większość jest bardzo droga. Właśnie oto chodzi - nie chce płacić więcej za coś co powinno być tanie. Rozumiem gdyby robili jakieś bardzo stylowe auta w stylu Fiat 500, Mini... ale oni robią auta straszliwie nudne!

Dlaczeog wole inne niemieckie twory od VW? Choćby dlatego że mają dużo nowinek technicznych (patrz - Mercedes Benz i BMW), bardz fajne sportowe wersje (patrz Audi S8 i Merc AMG). A VW? Nic niema rewolucyjnego...

Kamil, pisałeś o Maximie i Legendzie. Napisałeś coś w sensie, że BMW, Merc i Audi nie są limuzynami... Przecież to bzdura i ja nie pisze że VW Phaeton nie jest limuzyną. Legend i Maxima to bardzo dobre auta i nei mam im nic do zarzucenia. Są troche niedoceniane bo nie były dostępne w Polsce. Ale czemu schodzisz do takich staroci? Przecież są już nowsze odpowiedniki.

Przy okazji VW Phaeton nie ma wogóle historii. Mercedes Benz S Classe to legenda. W tym aucie są montowane wszystkie nowinki techniczne. Cytat z tg: "Jeśli chcesz wiedzieć jakie rzeczy będą montowane za 10 lat w Vectrze - kup Merca S".

Zresztą VW niema nic pośredniego pomiędzy Passatem a Phaetonem.

O prestiżu już pisałem.

Kończąc długą wypowiedź powiem, że gdyby VW Phaeton byłby o wiele tańszy to miałbym dla niego większy szacunek.
    1.SÄ… drogie,bo sÄ… dobre :wink:
    2.Phaeton nie ma nowinek technicznych???Zobacz TG,w którym Clarkson testuje Phaetona
    3.Po co ma mieć coś rewolucyjnego,jak sam w sobie jest dobry?Jest bardzo ładny
    4.Nie napisałem tego w sensie,że m in.Audi nie są limuzynami.Wiem,że legend i maxima to fajne auta,ale nie są prestiżowe tak jak audi,a mimo tego nikt im tego nie zarzucał,tak jak ty VW.
    5.Bo Phaeton nie jest starym modelem,z tego co wiem to ma tylko parÄ™ lat :wink:
    6.Doczepiłeś się Volkswagena i to widać.Ciekawe,czy jakby padło porównanie Honda Legend vs. np. takie Audi A8 też byś się tak czepiał jej prestiżu.

Oczywiście tymi słowami nie chce się z nikim kłócić,myślę,że ten temat będzie taki aktywny jak np. SUPRA VS SKYLINE
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ja też nie chcę nic mówić, ale większość dzianych osób w pojedynku VW vs BMW vs MB vs AUDI wybiera albo BMW albo Merca czy AUDI. To TE MARKI są ikoną luksusu, niezawodności i w pewnym sensie lansu. VW niczym nie zadziwia spośród tej grupy. Jest samochodem po prostu...zwyczajnym. Każdy może mieć passata-starszego czy nowszego.

Komentarz

Serwer - może i tak jest,ale ja tą większością nie jestem :wink: Jestem tak zwanym indywidualistą
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

1.SÄ… drogie,bo sÄ… dobre
          Ale Audi jest lepsze
          2.Phaeton nie ma nowinek technicznych???Zobacz TG,w którym Clarkson testuje Phaetona
          Zauważ że ten odcinek jest wyjątkowo stary i wtedy były jeszcze poprzednie generacje MB i BMW.

3.Po co ma mieć coś rewolucyjnego,jak sam w sobie jest dobry?Jest bardzo ładny
          Musi mieć coś rewolucyjnego co przyciągnie klientów, a tego niema - ani rewolucji, ani klientów. Może i jest dobry, ale nie najlepszy. Dla mnie wygląda jak przerośnięty Passat. Swoją drogą - widziałeś Phaetona na żywo? (Pytam z ciekawości)

4.Nie napisałem tego w sensie,że m in.Audi nie są limuzynami.Wiem,że legend i maxima to fajne auta,ale nie są prestiżowe tak jak audi,a mimo tego nikt im tego nie zarzucał,tak jak ty VW.
          Ale japońskie limuzyny nie starają sie być tak prestiżowe. Są troche tańsze i za to konkurencyjne. VW żeby dobrze sie sprzedawać w tym segmencie musi przełamać stereotypy, ale nie zrobił tego - musi czymś zachwycić a moim zdaniem nie zachwyca. VW mógłby w takim wypadku obniżyć ceny do bardzo konkurencyjnych i wtedy auto mogłoby osiągnąć sukces.

5.Bo Phaeton nie jest starym modelem,z tego co wiem to ma tylko parÄ™ lat
          Ale przydałby mu sie lifting, ale nei w stylu Porsche (nic nie zmieniamy) tylko już nowy model, unowocześniony.
          6.Doczepiłeś się Volkswagena i to widać.Ciekawe,czy jakby padło porównanie Honda Legend vs. np. takie Audi A8 też byś się tak czepiał jej prestiżu.
          Wkurza mnie to że VW rząda dużo kasy za swoją plakietke. Uważa sie za prestiżowego, ale nim nie jest. Honda tego nie robi. Robi dobre samochody, ale nie mają jeszcze zbyt dużego uznania na polskim rynku (Honda Legend). Skoro jesteś indywidualistą to polecam Honde - jest o niebo ładniejsza od VW i ogólnie bardzo fajna.

Oczywiście tymi słowami nie chce się z nikim kłócić,myślę,że ten temat będzie taki aktywny jak np. SUPRA VS SKYLINE
          Ja również nie chce sie kłócić, założyłem ten temat aby troche podyskutować o limuzynach i VW... PEACE
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

[quote="Witek Enzo"]
            Ale Audi jest lepsze

Zauważ że ten odcinek jest wyjątkowo stary i wtedy były jeszcze poprzednie generacje MB i BMW.

Musi mieć coś rewolucyjnego co przyciągnie klientów, a tego niema - ani rewolucji, ani klientów. Może i jest dobry, ale nie najlepszy. Dla mnie wygląda jak przerośnięty Passat. Swoją drogą - widziałeś Phaetona na żywo? (Pytam z ciekawości)

Ale japońskie limuzyny nie starają sie być tak prestiżowe. Są troche tańsze i za to konkurencyjne. VW żeby dobrze sie sprzedawać w tym segmencie musi przełamać stereotypy, ale nie zrobił tego - musi czymś zachwycić a moim zdaniem nie zachwyca. VW mógłby w takim wypadku obniżyć ceny do bardzo konkurencyjnych i wtedy auto mogłoby osiągnąć sukces.

Ale przydałby mu sie lifting, ale nei w stylu Porsche (nic nie zmieniamy) tylko już nowy model, unowocześniony.

Wkurza mnie to że VW rząda dużo kasy za swoją plakietke. Uważa sie za prestiżowego, ale nim nie jest. Honda tego nie robi. Robi dobre samochody, ale nie mają jeszcze zbyt dużego uznania na polskim rynku (Honda Legend). Skoro jesteś indywidualistą to polecam Honde - jest o niebo ładniejsza od VW i ogólnie bardzo fajna.[quote]
            1.Każdemu podoba się inne auto
            :wink:
            2.I co z tego?Jak na tamte miał pełno nowych bajerów.
            3.Co ma Audi takiego "rewolucyjnego"?Chyba nic.Now właśnie
            4.Zachwyca.Wyglądem i całokształtem,ponieważ jest dopracowany.Phaetona na żywo nie widziałem,ale przeciez widzę na necie i jest zarąbisty.Nie wątpię,że japońskie limuzyny są dobre,ba! nawet bardzo dobre.Audi,Mercedes i BmW też chcą kasę za plakietkę,a VW to udane auta,dlatego tak się dzieje.Też bardzo lubię Hondę.Ale lepszy jak dla mnie VW
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Serwer
              Każdy może mieć passata-starszego czy nowszego.
              LOL.Każdy też może mieć A4 (klasa passata),mój wujek nie jest jakimś milionerem,a jeździ A4 Z 2000r.W sumie nic dziwnego,droga nie jest,ale napisałeś tak,jakby te auta kosztowały fortunę...
              Merca klasy E też można niedrogo kupić,niestety starszego,ale jest :wink:
              BMW są z tej grupy najtańsze
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

VW - dobre auto, ale konkurenci(Audi, Mercedes, BMW) To auta trudniące się wyłącznie autami z wyższych półek(może mercedes stanowi wyjątek). Masz VW'eje Phateona i sąsiad ma polówkę :/ Nie jest to pragnieniem osoby lubiącej się wyróżniać. Osobiście wybrałbym z wielkiej trójcy Audi, dlaczego?Ano dlatego że konkurenci:
                -Mercedes - zła opinia, szybko wysiada elektronika,kolosalnie drogie naprawy w serwisie.
                - BMW- nie wiem czemu, ale nie są ideałami piękności, może autokrata mnie zboczyła nieco
                http://www.rajdowefoty.ovp.pl - poszukujÄ™ moderatora! Pilne!

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12

1.Każdemu podoba się inne auto
                  :wink:
                  2.I co z tego?Jak na tamte miał pełno nowych bajerów.
                  3.Co ma Audi takiego "rewolucyjnego"?Chyba nic.Now właśnie
                  4.Zachwyca.Wyglądem i całokształtem,ponieważ jest dopracowany.Phaetona na żywo nie widziałem,ale przeciez widzę na necie i jest zarąbisty.Nie wątpię,że japońskie limuzyny są dobre,ba! nawet bardzo dobre.Audi,Mercedes i BmW też chcą kasę za plakietkę,a VW to udane auta,dlatego tak się dzieje.Też bardzo lubię Hondę.Ale lepszy jak dla mnie VW
                  1. Fakt, tu nie ma co sie sprzeczać.
                  2. Ale teraz zupełnie sie nie liczy w nowoczesności gadżetów. Merc i BMW bijągo na głowe.
                  4. VW są brzydkie. Ten nie jest inny. Merc, Audi i BMW też są dopracowane. Myśle, że nawet o wiele bardziej. To co widzisz w necie potrafi rożnić sie z tym co jest na żywo. Tak sie składa, że w moim mieście o dziwo są aż 2 Phaetony. To przerośnięte, napompowane Passaty poprzedniej generacji. Merc, BMW i Audi mają prawo rządać większej kasy za plakietke, taki już jest stereotyp - masz Audi/BMW/Merca - masz prestiż. VW sobie ubzurał że jest ekskluzywną marką, a produkuje Polo i Golfy!

Na mojej ulicy są aż 2 nowe Passaty i jeden stary. Ulica jest bardzo malutka. A nowej Audi A4 nawet w całym moim mieście to ze świecą szukać. Podobnie z Mercem C i BMW 3. Nie ma co ich porównywać. To już jakby wyższa klasa. Tyle że VW nie może walczyć z ekskluzwnymi autami na wyższych szczeblach rynku, bo nie ma już samochodów wyższej klasy.
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                    VW sobie ubzurał że jest ekskluzywną marką, a produkuje Polo i Golfy!
                    A Mercedes A-KlasÄ™!
                    Audi produkował A2!!!
                    Jedynie BMW nie produkował niczego takiego,ale za to Bejce są z wyglądu okropne
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ale A-klase znaleźć u mnie jest jeszcze trudniej niż nowe A4/ Merc C/ BMW 3
                      A A2 to czy wogóle ktoś kupił?
                      Chodzi oto, że VW produkuje samochody masowe, wszędzie takie znajdziesz.
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Racja. Każde auto jest dobre. Powiem szczerze - jak bede miał 400 000 w kieszeni to się zacznę zastanawiać jakie auto kupić
                        http://www.rajdowefoty.ovp.pl - poszukujÄ™ moderatora! Pilne!

Komentarz

Ja bym kupił Audi A8 bez dwóch zdań A gdybym miał większy nadmiar to skusiłbym sie nawet na S8... jedno u mnie jest w miescie, nawet na osiedlu
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

A ja bym się skusił na czterodrzwiowego Skylina GT-R :wink: Co prawda nie ta klasa,ale zawsze.
                            Jeśli nie Sky - To Lancer EVO z najmocniejszym silnikiem Też czterodrzwiowy - rodzinę zmieszczę,ale mogę takze pojechać na np. Nuerburgring
                            POza tym mówisz,że vw produkuję masówe...Audi też - co chwila widzę jakieś A3,A4...S tary mojego kumpla ma A6 :wink:
                            Mercedes - też tego w trzy dupy jeździ...
                            BMW - szkoda gadać...Dres + skóra + BMW = auta których nie lubię...
                            GranTurismo 5 99%
                            GranTurismo 6 100%

Komentarz

No ale nie raczej najnowsze modele - widziałeś na żywo nową klase C?

Nie mówie że BMW, Audi i Mercedesy nie są wogóle spotykane na drogach, ale nie porównujmy tego do VW. Ich jeździ 2 razy wiecej niz Audi, BMW lub Merce.
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

PracujÄ™...
                              X