Ostatnio zauważyłem, że u mnie w mieście jeździ strasznie dużo nowych Corolli, takie śmieszne troche sedany :] wprawdzie wyglądają lepiej niż Corolle poprzedniej generacji w sedanie, które miały ten bagażnik doklejony jakby, ale mimo to troche dziwacznie, choć ciekawie. Więcej tych Corollek niż Aurisów, a zawsze myślałem, że ludzie wolą hatchbacki, zwłaszcza, że Auris wygląda świetnie A ta Corolla to czasem co drugie auto w korku W ogóle Toyota ma teraz jeszcze kilka fajnych aut w ofercie: nowy Land Cruiser, nowa Camry zrobiła się masywna, można pomylić ją z Lexusem LS460 z daleka, chociaż on to już wielka locha, ale ładny :wink: .
O jeszcze ostatnio widziałem Nissana Titana, ogromny pickup, zdjęcia tego nie oddają, ale Navarra to przy nim maleństwo.
Titana jest przekozacka., Navara rzeczywiście wygląda przy nim jak ubogi krewny. A wg was jaki jest teraz dla was najlepszy japoniec obecnie produkowany i dostępny na naszym rynku japoniec? Mam na myśli auto na co dzień (wiadomo że każdy wymieniłby tutaj GT-R'a ) \Dla mnie zdecydowanie Legacy. Wiem, auto ma już swoje lata i w starciu z Mazdą 6 albo Honda Accord raczej przegrałaby, ale dla mnie nie liczą się suche dane i zwariowani na punkcie nowinek.
Ciężka sprawa, ale z nowych to jedyny rozsądny wybór dla mnie to Honda S2000Proste: przód skręca, tył przenosi moc z dobrego silnika, do tego kierownica i to całe auto
Inne propozycje które rozważałem i dlaczego ich nie wybrałem:
1. Lexus IS-F - za młody jestem na sedana, no i moc jednak za duża
2. Mazda Roadster - troche za słaba i nawet po face liftingu, nie wygląda tak dobrze, jak poprzednie generacje
3. Civic Type-R - trzeba spróbować tylnego napędu :]
4. Mazda RX-8 - nie tak fajna jak RX-7 żeby ryzykować z wanklem.
Jeżeli dacie mu jeszcze czarną, skórzaną tapicerkę to możecie mnie zawiesić na głównym banerze forum, głową w dół. Choćby zaraz. :mrgreen:
Ten Galant przypomniał mi o jednej rzeczy na którą ludzie nie zwracają uwagi chyba: nowy Lancer powinien być raczej nowym Galantem, bo tak go przypomina! Z tym, że musieli by go jeszcze trochę powiększyć w każdą stronę.
Z kolei jako EVO X nie wygląda tak szałowo jakby mógł, dziennikarze tak się podniecają wysmakowaną stylistyką, piszą/mówią, że poprzedni był taki sobie, albo brzydki :] "poprzednie generacje nie grzeszyły urodą" - KIJ WAM W OKO!
Prawda jest taka, że EVO 9 będzie już za kilka lat klasykiem, jako to ostatnie oldschoolowe EVO. Jest na mojej liście "do kupienia" :wink:
Ten Galant przypomniał mi(...): nowy Lancer powinien być raczej nowym Galantem, bo tak go przypomina! Z tym, że musieli by go jeszcze trochę powiększyć w każdą stronę.
Ten samochód który Ty znasz jako nowy Lancer, występuje pod wieloma nazwami, w zależności od rynku na który jest sprzedawany.
Występuje jako: Lancer, Galant, Eterna, Diamante(tego nie jestem pewien), Sigma(kiedyś była to flagowa limuzyna marki), Aspire, Grunder, Legnum, V3000, Emeraude i Magna.
Ps.Na drugim zdjęciu Galanta, które dałem, mamy wersję Ralliart - Jak dla mnie to właśnie najwspanialszy, nowy Japoński samochód w klasie Mazdy 6 i Subaru Legacy. :wink: Legacy jest wspaniałe, "szóstka" również....ale on....zawrócił mi w głowie, konkretnie. :wink:
Występuje jako: Lancer, Galant, Eterna, Diamante (tego nie jestem pewien), Sigma (kiedyś była to flagowa limuzyna marki), Aspire, Grunder, Legnum, V3000, Emeraude i Magna.
A większość z tych nazw to nie są poprzednie generacje Galanta i Sigmy w różnych konfiguracjach z różnych rynków? Bo Lancer akurat to zwykle był Lancer... Chociaż to skomplikowana sprawa
No i jeszcze ta redundancja na japońskim rynku, np. ten sam wóz tylko z bogatszym wyposarzeniem, chromami itp. i innymi zderzakami potrafią nazwać inaczej Mają Galanta Fortis, który jest naszym Lancerem... :mrgreen: i bądź tu człowieku mądry. Zrobili Galanta Fortis Ralliart, który jest chyba poprostu EVO z niższą mocą. :]
Na Tajwanie jest Lancer Fortis i Lancer iO których sylwetka przodu przypomina BMW 3 chociaż ten iO wygląda ciekawie.
Komentarz