Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Coś o Japońcach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Coś o Japońcach

Nissan z Nowym GT-R czekał 11lat. Nowy Nissan Tiida nie ma szans nawet z Golfem V, co dopiero z BMW serii 1. A Primera (notabene jest obrzydliwa i sprzedaż jest praktycznie zerowa)? Ile lat już jest na Rynku? 6? Poza tym Maximę wolałbyś od BMW serii 5? Ja bym nie Chciał Tych 2 "pseudolimuzyn" w zamian za jedną E60 z podstawowym silnikiem. Te auta technologicznie dzielą lata świetlne. Dobry Nissan się skończył w dniu podjęcia mariażu z Renault. Dla mnie lepsza jest firma która rozwija się pod wieloma względami ( m.in. silniki zdobywające nagrody za osiągi i oszczędnośc, innowacje typu efficient dynamics) BMW NIGDY nie została wykupiona przez inną markę, chociaż nawet Mercedes ubiegał się o nią, zawsze na szeroką skalę była powiązana ze sportami motorowymi.
    GT-R jest młodszą konstrukcją niż Konkurencyjne BMW M6 i dużo tańsze. BMW M6 stawia na sportową elegancję, natomiast Nissan jest Stricte samochodem który ma byc najlepszy na torze, ale by wyposażenie było podobne do niemieckiego konkurenta to różnica cenowa drastycznie się kurczy.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
      Dla mnie lepsza jest firma która rozwija się pod wieloma względami ( m.in. silniki zdobywające nagrody za osiągi i oszczędnośc, innowacje typu efficient dynamics) BMW NIGDY nie została wykupiona przez inną markę, chociaż nawet Mercedes ubiegał się o nią, zawsze na szeroką skalę była powiązana ze sportami motorowymi.
      I właśnie dla tego jest to żałosne że BMW nie potrafi dorównać zwykłemu Nissanowi...

GT-R jest młodszą konstrukcją niż Konkurencyjne BMW M6 i dużo tańsze.
      No właśnie... Nowsze i tańsze... Czy to nie dziwne... ? w dodatku szybsze...

BMW M6 stawia na sportową elegancję
      Sportowa elegancja... Istnieje takie coś... ?

ale by wyposażenie było podobne do niemieckiego konkurenta to różnica cenowa drastycznie się kurczy.
      Hmmm... Ponad 100tyś zł w wyposażeniu... Ciekawe... To co Nissan oferuje 4 koła z silnikiem i kierownicą ?

Komentarz

Dalej jakoś twoje argumenty nie przekonują mnie na korzyśc Nissana, który ma dobry jeden samochód, a reszta(Tiida, Micra, Quashqai, Note, a Primery nawet nie ma już w sprzedaży a Maximę trzeba zza oceanu ściągac) to samochody które mają znikome wzięcie bo są paskudne i wcale nie do Kowalskiego, bo 50tyś za nowego Nissana Note toż to śmiech na sali. Co do sportowej elegancji....ależ owszem że jest(głupi przykład? Koszulka polo ), nie rozumiem co cię w tym dziwi? Idziemy dalej...Oficjalnie nie ma w Polsce w sprzedaży GT-Ra. A ostatniego twojego zdania wcale nie zrozumiałem. 100tyś? EUR czy ZŁ? To co BMW oferuje w Standardzie, tego Nissan nie ma nawet za dopłatą. Dlatego taka Cena M6 a nie inna. I nie myśl że bronię tylko ten model (notabene i tak wolę GT-Ra od M6) lecz markę BMW.

Komentarz

Dalej jakoś twoje argumenty nie przekonują mnie na korzyśc Nissana, który ma dobry jeden samochód, a reszta(Tiida, Micra, Quashqai, Note, a Primery nawet nie ma już w sprzedaży a Maximę trzeba zza oceanu ściągac) to samochody które mają znikome wzięcie bo są paskudne i wcale nie do Kowalskiego,
          A nowe BMW są piękne...
          Poza tym czy takie znikome... Micra jest popularna i ma miano niezawodnej ( bo tak jest ), Quashqai jak dla mnie jest dobrym samochodem jak za te cenę... Poza tym jest jeszcze Murano ( nowy i stary ) który jest konkurentem dla X5 czy X3... A co do Maximy...Co z tego że trzeba ją ściągać zza oceanu... mówimy o marce a nie o Polskim rynku... Poza tym czemu uważasz że nie dla Kowalskiego... Ceny są takie jak u konkurencji... A jakościowo lepsze...

A ostatniego twojego zdania wcale nie zrozumiałem. 100tyś? EUR czy ZŁ? To co BMW oferuje w Standardzie, tego Nissan nie ma nawet za dopłatą.
          Zamieszczone przez Biesiadnik
          Hmmm... Ponad 100tyś zł w wyposażeniu...
          A co do tego drugiego zdania to już chyba troszeczkę w skrajność popadłeś... Mówisz o nissanie jak by to goła blacha była...
          I nie chodzi mi o to że Nissan jest lepszy niż BMW...Tylko o to że BMW nie jest tak dobre za jakie się uważa...

Pozdrawiam

Komentarz

Panowie, bez względu na to co by nie powiedzieć....

Zarówno Stare Nissany, jak i BMW to były wspaniałe samochody, prawdziwe samochody, nie zwykłe pojazdy służące poruszaniu się, a wytwory wspaniałych ludzi kochających to co robią....nie księgowych. :wink:

Oczywiście nowy GTR, 350Z a także M3, M5, M6, Z4.....to znakomite samochody, ale czy mają duszę? Prawdziwą duszę? Niestety, nie...

A taki 300ZX z początku lat 90'tych - Wszystko to co w motoryzacji najpiękniejsze. I to samo mogę powiedzieć o starych BMW - M3 E30, M5 E34, 635Csi z tamtych lat....to były prawdziwe niczym nie ograniczone samochody.

Pozdrawiam

Komentarz

I nie chodzi mi o to że Nissan jest lepszy niż BMW...Tylko o to że BMW nie jest tak dobre za jakie się uważa...
              Racja. BMW jest jak obrazy Picassa - najpierw były świetne i piękne, sprzedając się wysławiły nazwisko, potem stały się proste i i głupie, ale nazwisko się dalej sprzedawało...

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
                Racja. BMW jest jak obrazy Picassa - najpierw były świetne i piękne, sprzedając się wysławiły nazwisko, potem stały się proste i i głupie, ale nazwisko się dalej sprzedawało...
                A teraz nie są świetne? To że silniki tej firmy zdobywają tytuły Engine of the year, to że dają niesamowita radośc z jazdy, to że bija rekordy sprzedaży. BMW można nie lubiec, ale żeby stwierdzac żeby na dzień dzisiejszy była gorszą firmą od Nissana? To już jest fanbojstwo.
                Podajcie mi chociaż 1(słownie jeden) przykład w czym Nissan jest lepszy od BMW. Mówię tu o całej firmie a nie jednym modelu bo "jedna jaskółka nie czyni wiosny"

Komentarz

BMW można nie lubiec, ale żeby stwierdzac żeby na dzień dzisiejszy była gorszą firmą od Nissana? To już jest fanbojstwo.
                  Podajcie mi chociaż 1(słownie jeden) przykład w czym Nissan jest lepszy od BMW. Mówię tu o całej firmie a nie jednym modelu bo "jedna jaskółka nie czyni wiosny"
                  Czytanie nie boli...

A teraz nie są świetne? to że dają niesamowita radośc z jazdy...
                  Nie nie są...

To że silniki tej firmy zdobywają tytuły Engine of the year...
                  Możliwe...

to że dają niesamowita radośc z jazdy...
                  Jak każdy samochód... Radość z jazdy można tak samo czerpać z jazdy maluchem... Zależy od podejścia...

Komentarz

To że silniki tej firmy zdobywają tytuły Engine of the year...
                    Fiat regularnie zdobywa tytuły "Car of the year", chociaż nie robi najlepszych aut...
                    narancs alternativa

Komentarz

Jednak Biesiadnik nie potrafiłeś podac żadnych dobrych argumentów. Każdy samochód daje radośc z jazdy? Czy ty masz prawo jazdy ?
                      @szymoniec. Nikt nie robi najlepszych aut.

Komentarz

@szymoniec. Nikt nie robi najlepszych aut.
                        teraz już nikt, wszystkie fabryki najlepszych dawno upadły
                        narancs alternativa

Komentarz

Jednak Biesiadnik nie potrafiłeś podac żadnych dobrych argumentów.
                          Argumentów na jaki temat... ? Napisałem że nie chodzi mi o wywyższanie Nissana ponad BMW... Tylko o to że BMW nie jest tak dobre za jakie jest uważane... I jak dla mnie tutaj nie trzeba wielu argumentów...

Każdy samochód daje radośc z jazdy? Czy ty masz prawo jazdy ?
                          Tak... Każdy samochód może dawać radość z jazdy... nawet najgorszy... zależy jakie się ma do tego podejście... tak jak napisałem zresztą wyżej... Napisz mi co dla Ciebie jest tą przyjemnością z jazdy...

Komentarz

kyjgel - a jakie to są dobre argumenty?? :] Nie dotarło do Ciebie nic o Silvii, mogę dodać jeszcze udaną serię Fairlady Z. Wszystkie generacje tych dwóch serii mogą uchodzić za kultowe!

Do tego niezłe terenówki: Pathfinder, Patrol, stare Terrano, w tej kategorii BMW SSIE PAŁKE!!

Komentarz

Tak... Każdy samochód może dawać radość z jazdy... nawet najgorszy... zależy jakie się ma do tego podejście... tak jak napisałem zresztą wyżej...
                              Podzielam zdanie, nawet jazda zwykłym bobkiem może być bardzo przyjemna, zależy jaki kto ma stosunek do auta i co lubi. Jeden lubi spalić gumę mercem drugi pojeździć Trabantem czy Warszawą.

Tak wiec Panowie nie kłóćcie się...
                              Taka gadka co jest lepsze BMW czy Nissan jest zbędna bo i tak każdy będzie stał przy swoim i bronił swojej racji. I w tym chyba się oboje zgodzicie.

Podsumowanie jest proste:
                              BMW-solidne niemieckie wykonanie
                              Nissan-esencja Japońskiej finezji

:mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Koleshiya
                                kyjgel - a jakie to są dobre argumenty?? :] Nie dotarło do Ciebie nic o Silvii, mogę dodać jeszcze udaną serię Fairlady Z. Wszystkie generacje tych dwóch serii mogą uchodzić za kultowe!

Do tego niezłe terenówki: Pathfinder, Patrol, stare Terrano, w tej kategorii BMW SSIE PAŁKE!!
                                Oczywiscie że dotarło że silvia i Fairlady Z to przeszłośc, a mówimy o czasie teraźniejszym. A co terenówek to się z Tobą jak najbardziej zgadzam :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X