Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Coś o Japońcach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Coś o Japońcach

PP89- Ale ja tak myślę e kategoriach własnej kieszeni i stworzenia auta do codziennej jazdy ale z "pazurkiem". Więc tu kubełkowe fotele, zawieszenie itp. nie wchodzą w grę.
    Liczył by się ładny estetyczny wygląd i lekkie podkręcenie. A chodziło mi o regulowanie parametrów w kompie, zawsze coś da. A do tego układ wydechowy i sportowy filtr powietrza.
    Tanim kosztem miałbym kilka kucy więcej i lepszą dynamikę jazdy

EDIT: Serwer... stare to znaczy? Dla Ciebie który rocznik jest stary?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
      A do tego układ wydechowy i sportowy filtr powietrza.
      Układ wydechowy czyli masz na myśli kompletny układ tak ? Od kolektora po końcowy ? Bo znam paru "magików" co to twierdzą że zmienili wydech ( Tłumik końcowy ) i mają 20KM więcej

Zamieszczone przez Serwer
      Przedstawiam jedynie moje zdanie, które mam wrażenie zostało przez was odebrane jako atak...
      Broń Boże... :wink: Żaden atak... :wink: Po prostu chce się dowiedzieć skąd twoja niechęć do Hond :mrgreen:

Osobiście chciałbym stockową Civiczkę + chip tuning,sportowy układ wydechowy i ładne klosze
      Mnie ostatnio kusi Nissan Sunny N14, i jakiegoś Swapa zrobić na SR20DE Ale to w swoim czasie... Pierw muszą być finanse...

EDIT: Serwer... stare to znaczy? Dla Ciebie który rocznik jest stary?
      Przyłączam się do pytania

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
        Układ wydechowy czyli masz na myśli kompletny układ tak ? Od kolektora po końcowy ? Bo znam paru "magików" co to twierdzą że zmienili wydech ( Tłumik końcowy ) i mają 20KM więcej
        Jeżeli jest to wydech obliczony pod konkretny silnik itd. do tego dolot z doprowadzeniem zimnego powietrza, to ok, zależy jeszcze co było w serii, bo producenci różnym shitem potrafią zdławić ostro silniki, ale taki przyrost, to raczej nie z kibel-rury zrobionej u Józka w szopie :wink:

Zamieszczone przez Serwer
        Mnie ostatnio kusi Nissan Sunny N14, i jakiegoś Swapa zrobić na SR20DE Ale to w swoim czasie... Pierw muszą być finanse...
        Przecie jest Sunny GTI z SR20DE Ja mam cichy plan z SR16VE :> Bo za dużo tych szybkich Hond N/A

Komentarz

Stary nie w sensie wieku, ale wyglądu. Ogólnie to chodzi mi o V gen. :wink: No, a co do niechęci to tak po prostu. Nie to, że sama marka mi "przeszkadza", ale model Civic jakoś szczególnie...

Komentarz

Zamieszczone przez Koleshiya
            Jeżeli jest to wydech obliczony pod konkretny silnik itd. do tego dolot z doprowadzeniem zimnego powietrza, to ok, zależy jeszcze co było w serii, bo producenci różnym shitem potrafią zdławić ostro silniki, ale taki przyrost, to raczej nie z kibel-rury zrobionej u Józka w szopie :wink:
            Szczególnie wydechy Ultera za 200zł :mrgreen:

Przecie jest Sunny GTI z SR20DE Ja mam cichy plan z SR16VE :>
            Mała pomyłka... :mrgreen: SR20DET :wink: Poza tym zależy mi na totalnie seryjnym wyglądzie :wink: I małą niespodzianką pod maską :wink: Dla tego Seria + Swap + inne niezbędne rzeczy :wink: Poza tym serie dostane za 3-4 tyś, a GTI chodzą po 8-9 z czego i tak większość części jest do wymiany :wink:
            Z tym SR16VE... Ciekawy plan... Tylko jaka jest cena tych silników i ich dostępność :wink:

Komentarz

Mała pomyłka... :mrgreen: SR20DET :wink: Poza tym zależy mi na totalnie seryjnym wyglądzie :wink: I małą niespodzianką pod maską :wink: Dla tego Seria + Swap + inne niezbędne rzeczy :wink: Poza tym serie dostane za 3-4 tyś, a GTI chodzą po 8-9 z czego i tak większość części jest do wymiany :wink:
              Z tym SR16VE... Ciekawy plan... Tylko jaka jest cena tych silników i ich dostępność :wink:
              No tak byle znaleźć zdrowe nadwozie, hmm, ale chyba łatwiej wziąć SR20DE i uturbić, bo jak nie, to musisz szukać SR20DET z Pulsara GTiR, inaczej musisz oddzielnie znaleźć skrzynie i reszte bebechów, które z 200sx nie podejdą do FWD

Co do SR16/20VE, to ludzie sprowadzają i 2 Sunny już z nimi są w Polsce jest też Primerka jakaś, ale ona w serii chyba miała akurat

jeden silnik widziałem na allegro, z tego co pamiętam ok 10tys :] Ale najlepiej kupić całego Pulsara VZ-R z Wielkiej Brytanii i przełożyć w nim co trzeba albo jakiegoś rozbitka i przerzucić bebechy do mojej Ali :wink:

Komentarz

No tak byle znaleźć zdrowe nadwozie, hmm, ale chyba łatwiej wziąć SR20DE i uturbić, bo jak nie, to musisz szukać SR20DET z Pulsara GTiR, inaczej musisz oddzielnie znaleźć skrzynie i reszte bebechów, które z 200sx nie podejdą do FWD
                Jeżeli zmieniać by sam silnik... To może i tak... Jednak plan zawiera również zmianę napędu itp :wink:
                Polecam stronę : http://www.rimsandthings.com/
                Paru znajomych kupowało już przez te stronę i są zadowoleni :wink:

jeden silnik widziałem na allegro, z tego co pamiętam ok 10tys :]
                10Tyś... Hmmm... Sam chyba przyznasz że trochę drogo jak na taki silnik :wink:

Ale najlepiej kupić całego Pulsara VZ-R z Wielkiej Brytanii i przełożyć w nim co trzeba albo jakiegoś rozbitka i przerzucić bebechy do mojej Ali :wink:
                Też rozwiązanie... tylko że kupowanie rozbitka to trochę tak jak randka w ciemno... nie wiesz co i jak puki nie rozbierzesz i nie sprawdzisz :wink: A znowu kupić taką w dobrym stanie to też wydatek + przekładka :wink:

Komentarz

Polecam stronę : http://www.rimsandthings.com/
                  Paru znajomych kupowało już przez te stronę i są zadowoleni :wink:
                  No ceny miłe nawet dla oka, ale jeszcze reszta opłat :] Wow mają 20B-REW 3 rotorowy wankel z Mazdy Cosmo :mrgreen:

10Tyś... Hmmm... Sam chyba przyznasz że trochę drogo jak na taki silnik :wink:
                  Drogo, ale mam już na miejscu w Polsce wtedy. Chociaż hmm jak za silnik z takim potencjałem i dość wyjątkowy

Komentarz

No ceny miłe nawet dla oka, ale jeszcze reszta opłat :] Wow mają 20B-REW 3 rotorowy wankel z Mazdy Cosmo :mrgreen:
                    Gamę silników mają dość dużą a reszta opłat... Zawsze można wynająć kontener za 500-1000$ i nakupować coś jeszcze :wink: Zawsze się opłaci :wink:

Drogo, ale mam już na miejscu w Polsce wtedy. Chociaż hmm jak za silnik z takim potencjałem i dość wyjątkowy
                    Owszem jest na miejscu, ma potencjał i jest wyjątkowy... Jednak patrząc na opłacalność... Osobiście wolał bym więcej kasy zainwestować w SR20DE i zrobić go na porządnie niż mieć tego SR16VE ale serie... :wink: Po prostu jak dla mnie za droga zabawa jak za takie coś :wink: Licząc że SR20DE kosztował by mnie 3-4tyś ( max ) to za 6tyś nakupię w miarę dużo porządnych gratów do niego :wink: Nie doliczając dodatkowych kosztów do SR16VE :wink:

Komentarz

A do tego układ wydechowy i sportowy filtr powietrza.
                      Przecież napisałem że układ wydechowy a nie "końcówka". Nie rób ze mnie debila.

Mi się podobają prawie wszystkie generacje Civica (Ta najnowsza ma fajny styl i te trójkątne wydechy :mrgreen: )

Komentarz

Owszem jest na miejscu, ma potencjał i jest wyjątkowy... Jednak patrząc na opłacalność... Osobiście wolał bym więcej kasy zainwestować w SR20DE i zrobić go na porządnie niż mieć tego SR16VE ale serie... :wink:
                        No jasne DE to rozsądniejsza opcja, ale z wolnossącego nie wyciągniesz tyle co z VE, a ja bym właśnie chciał (przynajmniej narazie :] ) NA które ładnie gra przy 8000rpm, 200KM jest osiągalne bez wielkiej kasy, jak już oczywiście masz ten silnik

Temat rzeka! :mrgreen: każdy ma swoją wizję itd.

Komentarz

No jasne DE to rozsądniejsza opcja, ale z wolnossącego nie wyciągniesz tyle co z VE,
                          I właśnie od tego jest ta magiczna literka na końcu T ( DET :mrgreen: ) Osobiście jestem zwolennikiem Turbo... Wiem, wiem.. Nie sztuką jest osiągnąć moc z Turbo... Ale skoro można łatwo i przyjemnie to czemu nie ? :mrgreen: I ten dźwięk... :mrgreen:

Temat rzeka! :mrgreen: każdy ma swoją wizję itd.
                          Hehe prawda prawda :mrgreen: Do zobaczenia kiedyś na ulicy :mrgreen:

Nie rób ze mnie debila.
                          Oczywiście to było moim celem... Kurw* nie udało się...

Komentarz

Hehe prawda prawda :mrgreen: Do zobaczenia kiedyś na ulicy
                            Raczej na Nurgburgringu
                            Oczywiście to było moim celem... Kurw* nie udało się...
                            Tak myślałem

:wink:

Komentarz

Raczej na Nurgburgringu
                              He he fajnie by było :wink:
                              Tak myślałem
                              Spoko, jeszcze kiedyś mi się uda :mrgreen: :wink:

Nawiązując do tematu...

Jesteście zwolennikami N/A czy Turbo ( kompresor ) ? :wink:

Komentarz

TURBO

Komentarz

Pracuję...
                                X