Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Foto] Lukas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: [Foto] Lukas

Nie podoba mi siÄ™ jej lewe, czyli z mojego punktu widzenia prawe oko.
    Za ciemno przy nim. Przydało by się trochę inne ułożenie włosów lub trochę światła więcej, by jednak rozjaśnić okolice oka tego.
    Ponadto to czarne coś co na grafitti widać z prawej strony to albo wogóle tego nie powinno być albo ciut więcej. Bo tak to jakoś mi to nie pasuje. Taki czarny trapezik
    No i na zdjęciu widać, że źródło światła z prawej strony jest. Delikatny cień widać za dłonią i po lewo od głowy. Bardziej by mi się podobało, gdyby fotograf zrobił półtorej kroku w prawo, by bardziej równolegle ze światłem robić zdjęcie.

Nieźle się czepiam (: zdjęcie mi się podoba, są jakieś rzeczy, co mi nie odpowiadają, ale to nie ja mam być zadowolony ze zdjęcia, lecz Ty oraz pani modelka. Także nie bierz za bardzo na poważnie tej krytyki ;D

Komentarz

Dziękuję bardzo. Cenię sobie Twoją krytykę.

Doceniam, że chce Ci się tu zaglądać i wyrażać opinie. :wink:

Komentarz

Masz talent czy dobry aparat? Może jedno i drugie

Komentarz

Choćby mieć najnowszą,najnowocześniejszą i zaje****** naszpikowaną elektroniką lustrzankę,to nic to nie da jak fotograf jest do dupy.Także do tego fachu po prostu trzeba mieć "talenta" Bo to właśnie fotograf musi ustawić wszystkie parametry aparatu (automatyka jest lipna do artystyki),kąt fotografowania względem światła,jeżeli takowego światła nie ma to trzeba też je ustawić itp.No i najważniejsze- fotografowany obiekt...

...myślę że Lukas ma talent A o sprzęcie to nawet nie wspomnę.Zapewne nikt na forum nie ma tak zarąbistego aparatu

Komentarz

A właśnie, czym robisz zdjęcia Lukasie? Bo mi jakoś to umknęło

Komentarz

aa tam gadacie... aparat nie robi zdjęć, tylko fotograf. Nawet zwykłą cyfrówką można zrobić wiele pięknych zdjęć, ale gdy ma sie lustrzanke to po prostu nie ma sie już tych tzw. ograniczeń sprzętowych, chociaż trzeba pamiętać, że potencjał lustrzanki też trzeba umieć wykorzystać. Bo czasem tak jest, że rodzice kupią, a zdjęcia takie jak z kompakta, ciągle strzelane na Auto Tak więc nie piszcie, że to co tu widzicie jest takie a nie inne 'bo ma super aparat'.
              A z tego co pamiętam Lukas operuje Canonem 450D... tym z ssącym dźwiękiem migawki i bez paska z napisem Nikon.. w ogóle bez paska! :mrgreen:

Co do zdjęć.. na digarcie wole pisać.
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                A z tego co pamiętam Lukas operuje Canonem 450D... tym z ssącym dźwiękiem migawki i bez paska z napisem Nikon.. w ogóle bez paska! :mrgreen:
                Dokładnie tak jak pisze Wiktor. Canon 450D z kitowym obiektywem - póki co.

Zdjęcia robię ja a nie mój aparat...to miłe gdy ludzie pytają "jaki obiektyw? " a foty są z kitowego 18-55 za dwieście złotych. :mrgreen:

Paska nie założyłem do teraz. Może na GTP '11 założę... :mrgreen:

Zamieszczone przez Witek Enzo
                aa tam gadacie... aparat nie robi zdjęć, tylko fotograf. Nawet zwykłą cyfrówką można zrobić wiele pięknych zdjęć, ale gdy ma sie lustrzanke to po prostu nie ma sie już tych tzw. ograniczeń sprzętowych, chociaż trzeba pamiętać, że potencjał lustrzanki też trzeba umieć wykorzystać. Bo czasem tak jest, że rodzice kupią, a zdjęcia takie jak z kompakta, ciągle strzelane na Auto Tak więc nie piszcie, że to co tu widzicie jest takie a nie inne 'bo ma super aparat'.
                Wiesz... ;*

Komentarz

18-55 jest fajny, sam go cały czas używam. Chociaż ostatnio zakochałem się w obiektywie, którego możliwość używania kosztowała mnie... 40 zł ;D

Komentarz

Ja także mam 18-55 i jestem bardzo zadowolony z zestawienia alfy 450 z tym obiektywem.No i że tak powiem obiektyw ten jest uniwersalny,bo nadaje się do krajobrazów jak i do bliższych odległości.Tylko nie raz przybliżenia brakuję gdy chcę coś ściągnąć z dalszych odległości.A i muszę się zaopatrzyć w statywik tak jak Lukas doradzał,gdyż planuję w sylwestra popykać fotki fajerwerkom A na co dzień też się przydaje...

Komentarz

Ten z naklejkami CarOUTLET to Nissan R33GTS25t TypeM?
                      Zawsze można się spytać właściciela. Na driftforum widnieje jako "Bochen".

Komentarz

Komentarz

To może inaczej gdyby nie ta modelka to OK

Komentarz

Zamieszczone przez Jonasz
                            To może inaczej gdyby nie ta modelka to OK
                            Śmiechłem.

Komentarz