Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Twoja przygoda z Gran Turismo

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ile już trwa i jak się zaczęła wasza przygoda z GT?

To musiało być PS2 w takim razie, tylko GT1 i GT2 wyszło na PSX, a one już wyglądają tragicznie imho :wink:
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

W 1999 roku GT biło na głowę wszystkich rywali w dziedzinie gier wyścigowych na konsolę i nie tylko. Mam numer PSXtreme ,w którym sam numer został zrobiony pod kątem GT.

Komentarz

• Piotr
        Piotr skomentował
        Editing a comment
        +1 - koniecznie musimy kontynuować ten wątek.

• C5R
        C5R skomentował
        Editing a comment
        Kurde, ja bym się wypowiedział chętnie, ale pewnie znowu polecę w słowotok i esej wyjdzie...
        Ostatnio edytowany przez Piotr; 08.04.2021, 16:35.

• Piotr
        Piotr skomentował
        Editing a comment
        Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
        Kurde, ja bym się wypowiedział chętnie, ale pewnie znowu polecę w słowotok i esej wyjdzie...
        Dajesz!
        Tutaj właśnie o to chodzi. Tylko zachęcisz innych aby zamieszczali ciekawą treść

Zamieszczone przez Kamil 12
      To musiało być PS2 w takim razie, tylko GT1 i GT2 wyszło na PSX, a one już wyglądają tragicznie imho :wink:
      To musiało być GT2, no ale mniejsza :wink:
      I LoveAprilia
      RASTA
      "Nie masz co wspominać? Lepiej swe życie zmień"

Komentarz

Ja gram od 1997r., mój brat miał wtedy PSXa i grywał z kumplem w GT, a ja oczywiście z nimi. Na początku oczywiście się kaleczyłem Pamiętam jaki był szał, jak wyszło GT2 - jak zobaczyłem pełno fur, które jeżdżą po naszych drogach typu Cinquecento, Golf, Corsa czy Punto, to się prawie zlałem z zachwytu W tej chwili wolę japońskie samochody (Skyline rządzi , ale w GT2 muszę zawsze mieć jakieś europejskie furki (obecnie gram na emulatorze, ale szczerze to wolałbym na oryginalnym PSXie). Mam w tej chwili też PS2, które jest już w stanie agonalnym i lada chwila padnie (laser do wymiany) i często zagram sobie w GT4. Muszę też wspomnieć, jaka była reakcja moja i mojego brata na GT3 - dosłownie zbieraliśmy szczeny z podłogi, jak zobaczyliśmy tę grafę

Komentarz

Moja przygoda z serią GT zaczęła się od roku 2000 coś w lutym było. Pamiętam, że śnieg padał a miałem wtedy 7 lat. Kumpel mojej siostry przychodził zawsze z PSX i GT1 pod pachą. Ja jako mały szczeniak byłem zawsze poszczany i posrany jak przychodził. Przed 18-nastymi urodzinami mojej siostry mój stary poszedł na taki układ, że odda Malucha rok '79 (przypominam, że akcja działa się na początku 2000 roku)za PSX z GT1 i paroma innymi grami. Konsola początkowo miała być dla siostry ale jako zapaleniec GT1 musiałem ją sobie przywłaszczyć. Tak więc w GT1 grałem jakieś 3-4 lata(spaliłem przy tym z 6 kart pamięci)później pół roku przerwy i znowu go kumpel kupił GT2. To u niego całe godziny spędzonego czasu na granie. Z GT4 spotkałem się dokładnie 1,5 roku temu. Serię GT3 ominąłem ale grałem u drugiej siostry, która mieszka w anglii. Więc jestem troszkę obeznany w GT po prawie 10 latach( niedługo sylwester ).
          A W 2000roku wyszedł NFS Porsche, który miał model jazdy, grafikę dużo lepszą aniżeli GT1/ GT2 . No i nie był gorszą grą :wink:

Tu się z tobą nie zgodzę, gdyż mam NFS Porsche i według mnie to grafa nie jest lepsza od GT1. Biorąc pod uwagę to, że GT1 było wydane na przełomie roku 1997/98 a NFS w 2000

Komentarz

Miałem na myśli wersję PC, bo o tej na PSX szkoda wgl rozmawiać.

A GT2 było wydane w 2000bodajże, a i tak miało grafikę jak GT1
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Pierwszy kontakt z GT miałem w 1999 roku, kiedy dostałem PSX. Niezbyt interesowała mnie ta gra(tak ciężko się jeździło), poźniej grałem trochę w 2003. Kolega nazwał ją Need for Speedem dla ubogich(z racji grafiki o ile pamietam). W 2006 dorwałem GT4 na PS2 i zabawa zaczęła się na maxa. Właśnie zaczynam grę od początku. nie ma to jak ścigać się tanimi słabymi wózkami i liczyc każdy grosz jaki wpadnie

Komentarz

Moja przygoda zaczela sie w 2002 roku gdy brat na komunie kupil PSX gralem na nim w GT2 bardzo podobala mi sie ta gra niestety przerwalem moja przygode z ta gra i wrocilem do niej w 2009 na PS2

Komentarz

Moja przygoda z Gran Turismo zaczęła się w roku 1998. Pamiętam te zimowe wieczory jakby były wczoraj... Po ukończeniu gry pojawił się tryb Hi-Fi (czy jakoś tak) czyli Stage Route bez budynków wokól, co w efekcie dało płynną, szybką grafikę z super-uczuciem prdkości...Wtedy tak to człowiek postrzegał...Później było GT2 i zachwyt plus psioczenie na pikselozę Premiera PS2 i czekanie na GT3 minęło jak mrugnięcie okiem, a tu GT4. Zakochałem się w tej części i tak jest do dziś. Ani Prolog GT5, ani GT5 nie są w moim mniemaniu przebic czwóreczki.Na GT6 już nie czekam. Pojawi się wcześniej, niż sądzicie
                  15 th Anniversary.
                  From GT to GT6.
                  Drive of my life.

Komentarz

Moja przygoda z GT rozpoczęła się ok 2002r.Brat codziennie grał w GT2 i mi też się to spodobało.Niestety zgubiła się płyta od GT mode i graliśmy tylko a dwóch. W 2006 kupiłem PS2 z myślą o GT4.Jest do dzisiaj :wink: .

Komentarz

Moja przygoda zaczęła się jakieś 3 lata temu. Umówiłem się z tatą że jak skończę podstawówkę ze średnią 5.0 to mi kupi PS2. Miesiąc po kupnie, zauważyłem w Saturnie Gran Turismo 4. Tytuł gry skojarzył mi się od razu, bo pamiętałem, że kiedyś u kuzynów grałem na PSX, w którąś część. Kupując GT4 nie miałem pojęcia co zobaczę kiedy je włączę, ponieważ kupowałem grę w ciemno. Po powrocie do domu odpaliłem grę, obejrzałem intro, które zrobiło mi dużego smaczku i wszedłem w tryb arcade. Jakież było moje zdumienie jak zobaczyłem tyle marek samochodów! Oczywiście pierwsza godzina grania to było oglądanie wszystkich samochodów i wybieranie kolorów. Ostatnio nawet ściągnąłem sobie emulator z Gran Turismo 2 ale że nie chciało mi odpalić to zrezygnowałem.. Obecnie nastawiam się na kupno nowego GT3 żeby zająć sobie czymś czas w święta i ferie.

Komentarz

ej ja dostałem ps2 na komunie a pol roku pozniej gt4. gram w nią już ponad 5 lat. gt4 jest moją pierwszą grą tej serii w którą grałem

Komentarz

u mnie zaczela sie w 2000 kiedy to przyjechal do mnie kuzyn z Reichu z PSX i GT2 nasz rekord grania pod wzgledem dlugosci wynosil 14h w tym byl przerwa na kimke (1h) no i przerwy wiadomo na co pamietam jak bralismy corvette stingray, ustawialismy 99 orazen i jezdzilismy tak dlugo az opon "nie bylo" :mrgreen: no i zarazilem sie seria GT, choroba trwa do dzis i jest nie uleczalna
                          no damage, no fun

Komentarz

Rok 2003 i GT3 u znajomych i od tej pory mażenie o PS2 i Gran turismo aż w końcu udało mi się kupić gt4 w Grudniu 2010. Byłem tak nakręcony , że grałem po 7h dziennie.
                            Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

to nieżle a ja jak były wakacje to przechodziłem wszystkie inne wyścigi, których nie przeszdłęm w tym wszystkie 24h po 8 h dzinnie oraz inne typu 8 lub 9 h oraz inne długie oraz suzukę 1000km a fuji to już wcześniej i na fuji jechałem najdłuższy wyścig przed wakacjami.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X