Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Opłacalność kupna PS2.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Opłacalność kupna PS2.

Do plecaka? Miałem kiedyś około 50 gier i się wszystko razem z kablami i padami i oczywiście z ps2 w takim średniej wielkości plecaku. Mimo to przez te lata mi nic się nie zepsuło, a katowałem go dzień i noc i teraz mam chyba z 10 gier (inne jak zwykle się porysowały). No może gruby jest lepszy z tego że się nie psuje?
    Miałem slima, spadł i się rozsypał. Gdy ojciec mi drugą sprowadził z USA to laser po 6 miechach padł.

Komentarz

Spory ten plecak masz
      Kwestia egzemplarza, np. kumplowi gruby padł.. Poszedł na allegro za 100zł. Nie ma na to reguły, chudy kuzynowi śmiga już dwa lata (od nowości). Mój po roku już niestety ma problem z GT4, ale nie wiem co poprzedni właściciel z nim robił :wink: . Laser to nie problem, na allegro po 30zł - w przeciwieństwie do fata. Laserów do nich chyba juz sie nie produkuje, wiec sprzedawcy sami ustalaja bardzo wysokie ceny.
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
        Laser to nie problem, na allegro po 30zł - w przeciwieństwie do fata.
        Dokładnie. Już z 3-4 lata temu koszt tych laserów był nieopłacalny a co dopiero teraz.
        Ja sam mam grubą, i nic się nie dzieje. Tyle że mam ją od nowości, a jestem osobą dbającą o takie rzeczy, a wiadomo jak coś ma kilku właścicieli :wink:

Komentarz

PS2 to nadal dobra konsola no i niedroga, Slima na gwarancji można dostać za 200zł KLIK!
          PES 2011 jeszcze wyjdzie na PS2 choć nie gustuję w takich grach, ale... GT4 jest i jeszcze " parę " dość dobrych gier.
          PS3 to siódma generacja konsol, ale trzeba zapłacić za Slima ok. 1300-1400zł do tego TV z HD czyli kolejne półtora tysiąca.
          Także, żeby pograć na PS3 rzeczywiście wykorzystując jej możliwości trzeba wydać 3 tyś. no chyba, że ktoś będzie grał na zwykłym kineskopowym telewizorze, ale wtedy grafika nie będzie tak miodna jak na LCD.

Komentarz

Zamieszczone przez eses007
            PS2 to nadal dobra konsola no i niedroga, Slima na gwarancji można dostać za 200zł KLIK!
            PES 2011 jeszcze wyjdzie na PS2 choć nie gustuję w takich grach, ale... GT4 jest i jeszcze " parę " dość dobrych gier.
            PS3 to siódma generacja konsol, ale trzeba zapłacić za Slima ok. 1300-1400zł do tego TV z HD czyli kolejne półtora tysiąca.
            Także, żeby pograć na PS3 rzeczywiście wykorzystując jej możliwości trzeba wydać 3 tyś. no chyba, że ktoś będzie grał na zwykłym kineskopowym telewizorze, ale wtedy grafika nie będzie tak miodna jak na LCD.
            Ja kupiłem PS3 SLim z 2ma padami 250gb dyskiem, całym okablowaniem i przejściówkami za jakieś 1350zł. Ale gdyby liczyć konsolę z mniejszym dyskiem 120gb co w większości przypadków w zupełności wystarcza to zmieściłbyś się w 1100zł. Monitor 26" LCD z full HD 1920x1080 możesz dostać za 1100zł u iiyamy. Więc można spokojnie się zamknąć w 2200zł a i jeszcze na kierownice starczy, jak chcesz się zamknąć w 3 tyśkach. Ten zestawik posiadam i jestem zadowolony z Prologa, bo wygląda wszystko świetnie, do tego stopnia że widzę naszycia na tapicerce samochodu, także w 3k się zamkniesz, chyba że już masz porządny monitor do PC obsługujący HD więc wystarczy tylko przejściówka dvi/hdmi i możesz się się cieszyć grą na poziomie. Przy 32" TV grało mi się nie wygodnie bo nie miałem gdzie kiery podłączyć, ale graficznie też było extra.
            I may be slow but I'm still ahead of you.
            Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Moim zdaniem przede wszystkim nie powinno się doliczać telewizora do ogólnego rozrachunku.Gdyż TV LCD HD powoli stają się standardem w Polsce.Niby na kineskopowcu też można grać w PS3,ale co to za granie Ja mam tak,że w salonie jest 42" Sharp + telewizja N i jest gites.Wystarczy kupić konsolkę i jest co robić A na przykład moja ciotka ma zwyczajny kineskopowy telewizor marki Funai i pewnie jest starszy ode mnie.Ale działa i ciotka nie chce na razie zmienić na LCD.

Komentarz

A więc tak... mam monitor 22' 1680x1050, ale... VGA. I w tym jest szkopuł choć magiczny VGA Box ponoć działa w 1080p czyli ponad moją rozdzielczością. Ktoś już korzystał z tego?

Komentarz

PracujÄ™...
                X