Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Opłacalność kupna PS2.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• OpÅ‚acalność kupna PS2.

Witam! Jest to mój pierwszy post na forum Więc tak jak w temacie, czy opłaca się jeszcze kupować konsolę która ma już prawie 10lat? Pod koniec 2004 dostałem Slima, potem zepsuł się laser, naprawiłem i sprzedałem. Teraz naszła mnie ochota by pograć na PS2, szczególnie w GT4. Interesuję się również IT, bmx i rapem, ale nie muszę przecież śledzić każdych nowości w świecie gier.
    Teraz idę do technikum i nie będzie już tyle czasu co w gimnazjum, będę o 16 w domu, potem obiad, jakaś robota w domu, czy chociażby napalenie w piecu. No, ale w deszczowe dni kiedy nie opłaca się wyjść na rower a nauczyciele nie będą nas jutro nękać można pograć I tu powtarzam pytanie, czy opłaca się jeszcze kupować PS2? Za niewiele większą kwotę możemy mieć Xboksa 360 które jest o generację do przodu. Wiem, że niema Gran Turismo, ale jest Forza.
    PS. Zauważyłem małego babola, zamiast " rejestracja " pisze " rejestracjia ".
    Pozdrawiam!

Re: Opłacalność kupna PS2.

Babol jest od dawna i już każdy widział. Ale gratuluje spostrzegawczości bo sam po dłuższym czasie dopiero się dopatrzyłem.
    W temacie. Bo ja wiem. Skoro na miesiącach ma być gt5 to czy jest sens się cofać? To zależy czy grałeś już w gt4 czy nie i jak zasobny masz portwel. Bo jeśli na ps3 na razie i pewnie trochę po wydaniu gt5 nie będzie Cię stać. To owszem osobiście bym łyknąl jakąś zadbaną ps2. Jeśli jednak masz fundusze i i tak planujesz kupić jakiegoś current gena to bym poczekał.
    W sumie zależy od Ciebie. Gt4 to nadal bardzo dobra gra.

Komentarz

Więc tak... miałem nieco więcej niż nowe PS3, ale... wszystko włożyłem w rower.
      Nie ciągnie mnie aż tak bardzo, czasem pograłbym, ale nie rozwala mnie po kątach, że nie mam gier itd.
      Poczekam, PS3 stanieje i wtedy pomyślimy.
      Jakieś gry podobne do GT na PC ? Nie mam Windowsa, ale jak gra będzie dobra to i może się pokuszę o instalację, a przynajmniej spróbuję na Wine

Komentarz

Witam cię eses007 Ja poczekałem aż PS3 stanieje i w końcu wyszła wersja SLIM (jak każdy się domyślał).SLIM-czyli wersja konsoli w 100% dopracowana,oszczędna i wydajna.A cena jest świetna, nówkę za 1200 spokojnie na alledrogo można wyrwać :wink: Dlatego ja kupuję w grudniu PS3+Gran Turismo 5 + Driving Force GT Kaska się uzbierała i dalej się zbiera...
        Może namówisz rodziców i będziesz miał cacko.Bo jednak PS2 powoli odchodzi do lamusa.A PS3 już jest tanie ale tańsze nie będzie.A zabawa będzie na kilka lat,bo będą wychodzić kolejne tytuły.A gry już teraz są tanie Namawiaj

Komentarz

Na kilka lat... póki YLOD nie zaskoczy

Komentarz

Ylod teraz praktycznie nie występuje.Jedynie jak ktoś się nie ostrożnie obchodzi (nie dba o konsolkę) to może paść napęd,albo rysuje płyty jak dostanie się brud.No i nie to ,że ja jakiś FanBoy jestem.Ale jakoś do PS3 i SONY jestem bardziej nastawiony niż do felernego Xbox'a (czyt.klocka) i zdzierskiego Micro$oft'u (czyt.$hit'u).Do "plejacza" przemawiają do mnie gry (min.GT5 ),akcesoria,darmowy multi,jakość wykonania,renoma marki (SONY- robi produkty które działają co najmniej kilka lat) i może jeszcze liczne akcesoria...
            Także na twoim miejscu zaczął bym wyciskać rodziców z kasy lub zbierać puszki/butelki (żartowałem ).

Komentarz

Ja powiem tak - mam PS3 już ponad 2 lata i jak narazie nic sie nie zepsuło. Dziękuje ,dobranoc.

Komentarz

Nie jesteś jedynym, który ma PS3... Taki Biesiadnik z tego co wiem może trochę ponarzekać, bo z tego co pamiętam mu konsola się sypała.
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Wadliwy model zawsze i wszędzie się znajdzie.Jak by się miały nie psuć to robiono by te konsole wolniej i z jeszcze większą precyzją,ale i też cena była by wyższa.

Komentarz

YLOD to była choroba wieku dziecięcego, teraz gdy mamy Slima zniwelowano ten problem ( mam nadzieję).
                    Może namówisz rodziców i będziesz miał cacko.Bo jednak PS2 powoli odchodzi do lamusa.A PS3 już jest tanie ale tańsze nie będzie.A zabawa będzie na kilka lat,bo będą wychodzić kolejne tytuły.A gry już teraz są tanie Namawiaj
                    Nie mam zamiaru namawiać rodziców na zabawkę dla dziecka bo " ja chce, ja chce ".
                    Jeżeli mam mieć PS3 i kiblować w technikum to wolę jednak jej nie mieć wcale
                    A tak serio to przyjemna konsola, ALE wszystkiego trzeba używać z głową tzn. szanować oraz kontrolować czas spędzony na tej czynności, w tym przypadku granie.

Komentarz

No i tu masz trochę racji.Bo ja sam się boję czy mnie czasem PS3 nie wciągnie na śniadanie We wrześniu idę do 2 klasy zawodówki (kucharz),a PS3 będzie na święta,więc na drugie półrocze będę się musiał pilnować

Komentarz

##offtop##
                        Weź przestań, że w zawodówce musisz się uczyć...
                        Liceum, technikum to inna bajka
                        Może kupię PS3 czy PS4 z własnej kieszeni. Uwierz mi jak sam zarobisz na daną rzecz jesteś dużo bardziej usatysfakcjonowany no i szanujesz bardziej bo za Twoją kasę a nie mamusi.

Komentarz

Muszę się trochę uczyć,bo ocenki w tym roku mają być ładne
                          Do technikum idę w przyszłym roku więc muszę się na to przygotować
                          Wiem wiem że satysfakcjonujące-a kto mył samochody (w pobliżu chaty jest zakład i pracownicy dają mi fury do mycia-karcherem i jechana ),kto robił w polu ,kto na rynku sprzedawał ( pomagam w handlu na targu/rynku od czasu do czasu)... No pytam się Fajnie jest na koniec wydać kasę na obiekt marzeń (nie no przesadzam ) i pieścić,pucować... No i się szanuje jak własnymi rękami robiło na to.

Komentarz

Opłaca się mieć PS3 lub PS2(Sam mam te 2 konsole ). Czasem sobie pykam na PS2 Oczywiście w GT4, ale można też w inne fajne gry. Na PS3 w NFS: Shift , Tekkena 6, czy w Skate 3, ale TRZEBA CZEKAĆ na GT5(Można zamówić już preorder za 200zł i przysyłają w dzień premiery). Czy to prawda , że GT5 ma być na 3 blu-ray'ach . Jako PS2 najlepiej mieć grubego, laser się aż tak nie psuje(Mam już go około 7 lat), jak spadnie z ok. 1 metra to się nie rozwali (miałem slima i pociąnąłem za joya, spadł i się rozsypał ), no i ma podłączenie do dysku twardego.

Pozdrawiam :wink:

Komentarz

Gruby imo jest gorszy od Slima. Raz, że jest starsznie wielki (weź go spakuj do plecaka jak gdzieś jedziesz ) i ma strasznie drogie części, np. jak padnie laser to nawet nie opłaca się naprawiać..
                              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                              X