NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zwiń

Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Zamieszczone przez SzczwanyGapa

"Ferrari F40 Challenge"
    Lista uczestników:
    1. p_kwiatek
    2. lauda86
    3. Campo
    4.

PS. A i dobrze by było rozreklamować ten turniej - na innych forach i portalach (raceroom.pl, pssite) jeśli chcesz przyciągnąć tu więcej ludzi z mniejszym doświadczeniem. Wiesz, że w NR starzy wyjadacze, każdy nowy będzie się bał jazdy z takimi driverami.

PS2. W ogóle gdzie ludzie, którzy startowali w LMP u Finka? Gdzie Kaktus, Tomessi, Hubba, Predo? Arti??

Komentarz

Lista uczestników:
      1. p_kwiatek
      2. lauda86
      3. Campo
      4. Finek

*Ty pierwszy zarezerwowałeś termin wiec masz pierwszeństwo (oczywiście jeśli zbierze sie wystarczająco chętnych)

Komentarz

Lista uczestników:
        1. p_kwiatek
        2. lauda86
        3. Campo
        4. Finek
        5. Gintoki

Jakoś przeboleje te sportowe miękkie

Komentarz

• Re: Odp: NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Lista uczestników:
          1. p_kwiatek
          2. lauda86
          3. Campo
          4. Finek
          5. Gintoki
          6. cheebkens (polyforum)
          7.

@Gintoki
          Możesz oba wyścigi na twardych pojechać

Mój kanał

Komentarz

Jak się trafi ktoś z małym doświadczeniem, na dodatek grający na padzie, to się odbije widząc ABS=OFF.
            Chciałbym przyciągnąć jak największą ilość osób.
            Tak po dzisiejszych naszych próbach wychodzi na to, że wybrałeś auto absolutnie nie dla kierowców z małym doświadczeniem . Swoim zachowaniem na torze przebija nawet Audi R8 GT3* z turnieju Revetiona <faja>.
            Najważniejsze co należy pamiętać, to aby nigdy nie odpuszczać gazu, nie hamować i najlepiej też nie skręcać . Jazda prosto jest jedyną receptą na sukces i podium w tym turnieju.

*przed poprawką oczywiście

Komentarz

• Re: Odp: NIGHT RIDERS: Propozycje turniejów

Gaz trzeba odejmować umiejętnie ale musisz przyznać, że to potwór jest. Dlatego zabroniłem tuningu

Mój kanał

Komentarz

Co najciekawsze, że tylko odjęcie gazu powoduje nerwowe ruchy tyłu, samo hamowanie w zakręcie stabilizuje auto.
                Ktoś mógłby mi wyjaśnić, czy tak w rzeczywistości może być? Puknięcie w hamulec to stary trik rajdowy, ale pomaga, kiedy mamy uślizg kół przednich, a nie tylnych.

PS. Co myślisz o tym, aby w obu konkurencjach dopuścić SM? Opony twarde w tym aucie zakończą jazdę wielu kierowcom*.

PS2. Start jest w ten piątek????

*piszę tak, jakby na starcie miał być pełny grid hehehe

Komentarz

Lift off oversteer. W GT5 Prologue się na to nakląłem.
                  Jak dam tylko SM to się Gintoki załamie. Na ST się przecież fajnie jeździ

Start, owszem w piątek, ale nie przyszły.

Mój kanał

Komentarz

Nie raz w życiu robiłem lift off w zakręcie przy dużych prędkościach autem osobowym na zwykłych oponach i nigdy nie miałem przy tym oversteer.
                    Czasami mam wrażenie, że ten efekt w GT6 jest bardzo mocno przesadzony - co innego auta wyścigowe, torowe, kiedy nie są ustawione, reagują bardzo nerwowo nawet na przelot jaskółki nad pitstopem, ale auto drogowe? No ok, nie jeździłem F40 ale wyobraźmy sobie taką sytuację - specjaliści od Ferrari konstruują auto, na tamte czasy szczyt możliwości, ustawiają je tak jak w GT6, po czym główny inżynier, odpowiedzialny za projekt F40, wsiada w swój prywatny model i po pracy jedzie do domu. Śmiga sobie autostradą, bez problemu pędzie tak powiedzmy 200 km/h i na łuku nagle na lewy pas zjeżdża mu dumny kierowca Golfa wyprzedzający kolumnę ciężarówek. Co robi ten inżynier? Puszcza gaz, bo przenosi nogę z gazu na hamulec i... zaczyna tańczyć na autostradzie jak baletnica na speedzie*. Wyobrażasz to sobie? Przyjmując, że biedaczyna przeżyje tą sytuację, czym prędzej łapie stopa i wraca do Maranello opr całą drużynę podległych mu inżynierów co za szajs wypuścili na drogi i wszyscy jak jeden mąż biegną do stołów kreślarskich czym prędzej naprawiając swój błąd.
                    Jeden z nich biegnie z kolei do biura prezesa zarządu zabrać mu kluczyki od jego F40, aby ten przypadkiem nie zechciał wracając do domu na moment chociaż odpuścić gazu na którymś z łuków .

*mnie się udało wczoraj w zakręcie przy ok 100-120 km/h po odpuszczeniu gazu obrócić auto trzy razy wokół własnej osi!

A po co te przekleństwa
                    Angello

EDIT. Racje Angello, nie wiem czemu tak poszedłem z górki z tymi przekleństwami. Oj psuje się nam wszystkim język już, oj psuje . Mój błąd.

Komentarz

Start, owszem w piątek, ale nie przyszły.
                      Przepraszam, ale nie zrozumiałem. Znaczy się mamy czas przyszły zaprzeszły? . To w końcu który piątek .

Komentarz

W piątek ale ten bardziej przyszły od przyszłego. Piątego września czyli

Mój kanał

Komentarz

Ja mogę jechać w piątek 05.09 i 12.09, potem urlop i dopiero od 02.10 jestem online z powrotem .
                          Oczywiście wszystkie dni pośrednie do 12.09 wchodzą w grę .

Komentarz

Niespecjalne te tory wybrałeś... ale nic, zrobię pare kółek na tym Trial Mountain i zobaczę. Jak mnie nie wkurzy ta ferarka to sie dopiszę, w końcu dla zabawy jedziemy, right?

Komentarz

W kolejnym sezonie (o ile będzie kolejny sezon) wybierze się już inne

Mój kanał

Komentarz

Szczwany to tak zawsze hardcorowo lubi: wybiera jak nie Pagania Fujarę, to Schelby GT500, to F40 i zawsze na trial mountain, który jest świetną trasą dla aut, które drogi się trzymają, a nie po niej ślizgają .

Komentarz

Night Riders

Opis Klubu

Jeżeli chcesz ciekawie spędzić wieczór z Gran Turismo Sport to zapraszamy do Night Riders
                                Typ Grupy: Publiczna
                                Tematy: 9
                                Komentarze: 12987

Właściciel

Moderatorzy

Uczestnicy (3)

Pracuję...
                                X