Witam Panowie Akurat ostatnio miałem przyjemność sobie pośmigać Ferrari F40 w GT6 wówczas podłączyłem sobie shifter H.. ogólnie zabawa przednia <fanatec> ale F40 na oponach sportowych miękkich jest bardzo wymagającym autem, ale za razem bardzo fajnym wpisałbym się na ten turniej bo może być ciekawie, ale widzę, że śmigacie w piątek, a ja akurat piątek mam już zajęty (liga w FM4) Szkoda też, że GT Series umarło bo liga była naprawdę bardzo fajna..
FM4 wiecznie żywa z NR czynnych kierowców pozostało 4, ale pojawiły się nowe twarze także przeważnie na wyścigu jest nas 10 -12. Akurat kończymy ligę GT500, a za 2 tyg rusza bardzo wyczekiwana liga Seat Leon Supercopa <cwaniak> <fanatec>
Zamieszczone przez SzczwanyGapa
Zamieszczone przez tomessi
F40 na oponach sportowych miękkich jest bardzo wymagającym autem
Na sportowych twardych jeszcze bardziej. Na kierownicy bez porównania trudniej się prowadzi niż na padzie.
Na twardych i jeszcze na dodatek na kierownicy.. pełne ręce roboty
Jak tam panowie?? Próbowaliście jeździć F40 po Trial Mountain?? Ja dziś kupiłem tego potwora i po kilku okrążeniach na Sportowych Twardych zrobiłem 1:36,812 choć jak widzę kluczem do zwycięstwa będzie staranie się utrzymania tego auta wgl. na torze bo bardzo mało wybacza kierowcy. Pochwalcie się swoimi czasami i jak wam idzie jazda
Zszedłem poniżej 1:40. Nie wiem jeszcze jak dobrze podejść parę zakrętów, bo jak przycisnę mocniej auto wymyka się spod kontroli.
Strasznie trudno jest opanować mocniejszy poślizg.
PrzeklejÄ™ jeszcze raz pierwszy post ze zmianami:
"Ferrari F40 Challenge"
Turniej składał się będzie z 4 wyścigów po 2 rundy na każdym torze, rozgrywanych co drugi piątek. Pierwszy wyścig (poprzedzony 10 minutowymi kwalifikacjami) na oponach Sportowych Twardych, drugi w odwróconej kolejności na oponach Sportowych Miękkich. Każdy wyścig będzie trwał co najmniej 30 minut. edit: Zbiórka o 20:00, początek kwalifikacji 20:30.
1. Samochód dopuszczony do turnieju:
Ferrari F40 '92 536 PO
502 KM
1352 kg
2. Tory na których rozgrywany będzie turniej oraz harmonogram:
05.09 - Trial Mountain Circuit - ilość okrążeń: ST-19, SM-20.
19.09 - Deep Forest Raceway
03.10 - Tokyo R246
17.10 - Special Stage Route 5
*Jeśli wznowienie turniej LMP jest planowane na 05.09 to przesunę starty o tydzień. Chodzi o to żeby wyścigi odbywały się na przemian.
3. Rodzaj opon:
Sportowe Twarde
Sportowe Miękkie
4. Asysty:
Brak, dozwolony jedynie ABS na poziomie 1.
5. Uszkodzenia pojazdu:
Ciężkie
6. Tuning:
Zabroniony. Dozwolona wymiana oleju i zmiana ustawień hamulców.
7. ObowiÄ…zujÄ… zasady CRC
8. Punktacja:
1 miejsce - 10 pkt
2 miejsce - 6 pkt
3 miejsce - 4 pkt
4 miejsce - 3 pkt
5 miejsce - 2 pkt
6 miejsce - 1 pkt
Lista uczestników:
1. p_kwiatek
2. lauda86
3. Campo
4. Finek
5. Gintoki
6. cheebkens (polyforum) ListÄ™ zamykam o 19:55 w piÄ…tek!
Wszelkie uwagi i propozycje co do zmian niemile widziane
Komentarz